Bevuil mijn beeldscherm niet met voetbal, maar ik wens u toch veel kijkplezier

Peter-Vincent Schuld

Oh wat was ik blij dat Nederland niet de kwalificaties haalde voor het aankomend WK voetbal. Dat betekent dat ik in ieder geval iets minder te maken krijg met zendervervuiling.
Ik vind sport geen nieuws en als ik Nederlandse televisie wil kijken, de journaals en andere nieuwsuitzendingen wil zien dan wil ik niet dat mijn beeldbuis besmet wordt met het Oranje-virus. Althans dat is mijn mening. Maar er zijn veel mensen die er anders over denken.

Ik heb niks, maar dan ook helemaal niks met sport en dus al helemaal niet met 22 figuren die achter een balletje aan lopen te rennen.

Het laat me volstrekt koud en alles van water over in de media verschijnt is voor mij persoonlijk teveel.

Maar…… ik misgun een ander zijn pleziertje niet, dus er zijn kanalen genoeg waarop u deze meuk bekijken kunt.

Om sport en andere laagdrempelige rotzooi op televisie te ontwijken, men moet denken aan “Help mijn man is een loser” of al die culinaire drek schakel ik
het liefste naar zenders waarbij ik nog iets opsteek in mijn niet aflatende honger naar kennis.

Dus dat betekent History Channel, Discovery, National Geographic en Viceland. Maar wat schetst mijn verbazing? History Channel meent de niet voetbalminnende kijker die juist omwille van hun hekel aan sport overschakelen op kennis-zenders, te moeten trakteren op…. the History of Football. Vanaf 28 mei tot en met 10 juni wordt mijn favoriete zender ook weer bevuild. En bedankt! Ik wil dit niet, ik wil interessante documentaires over dingen die niet over sport gaan.

Voor alle duidelijkheid, ik heb een hekel aan voetbal, maar ik ben geen “hater”. Ik gun u oprecht alle kijkplezier, geniet ervan. En ik vond de wereldberoemde Eusebio, de Portugese speler die afkomstig was uit Mozambique en ons een aantal jaren geleden ontvallen is , een oprecht aardige en hartelijke kerel. Ik heb hem leren kennen via een wederzijdse kennis en toevallig kwam ik de bejaarde Eusebio tegen in het uitgaansgebied van mijn toenmalige woonplaats, het Portugese Sesimbra. Niks geen arrogantie zoals je bij veel van die jonge gasten ziet die toevallig tegen een balletje kunnen trappen. Ik begon bijna sympathie te krijgen voor het oude spelletje.

Zo zijn er vast nog talloze andere toffe liefhebbers van voetbal en dito spelers, alleen mij kan het spel me niet bekoren. Ach, de bal is rond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here