Over terrorisme: Ontsnapt aan een aanslag, ten prooi gevallen aan blindheid

0
601
peter-vincent-schuld
Op de foto Peter-Vincent Schuld © Christel Dubos/Schuld
Over terrorisme: Ontsnapt aan een aanslag, ten prooi gevallen aan blindheid
Door Peter-Vincent Schuld
Met de ongeziene infiltratie-actie en het oprollen van een terroristische cel in Weert en in Arnhem is een hoop ellende en verdriet voorkomen.
.
Er werd gesproken over een groot evenement waar de terroristen wilden toeslaan, over meerdere locaties tegelijkertijd door heel Nederland, over het simultaan gebruik van bomvesten, handgranaten en kalashnikovs.
.
Er is een hard gerucht dat de Gay Pride in Amsterdam een mogelijk doelwit zou zijn geweest.
Mensen gaan uit. Hebben plezier in een discotheek of tijdens een evenement. Mensen vieren hun vrije bestaan, hun identiteit, los van welk ongekozen juk dan ook.
.
Wat is er nu mooier dan mensen hun plezier gunnen, hun vrijheid gunnen, de liefde en de vrije liefde gunnen?
Deze vrijheden worden een mens niet gegund in de ideologie der verstikkende leefregels zonder
reden, geheten de islam.
.
Je kunt en mag er niet omheen dat de gewelddadige islamitische ideologie niet tot de oorspronkelijke cultuur
en tradities van Nederland horen. In de verste verte niet. De bemerking van Europees commissaris Frans Timmermans
dat de islam tot onze geschiedenis hoort is een aperte leugen. Althans, de Spanjaarden en de Fransen hebben ze eeuwen terug over de vloer gehad, maar die hebben de Moren eruit gekegeld met het nodige bloedvergieten.
.
De causale discussie over de relatie tussen maatschappij afwijzend, maatschappij ondermijnend en gewelddadig gedrag enerzijds en de islam anderzijds wordt gemeden en ik vrees dat dit deels het geval is uit angst voor escalatie.
.
Maar had niemand kunnen voorzien dat het zo zou gaan lopen?
Jawel, experts hebben 30 tot 40 jaar geleden hier al voor gewaarschuwd, zijn werden toen al onrechtmatig als “racistisch” neergezet.
.
In de afgelopen tijd zijn er meer figuren aangehouden die terroristische activiteiten op hun “to do-lijstje” hadden staan.
Vlak voor oud en nieuw werden er in Rotterdam ook aanhoudingen verricht.
De samenleving en veiligheidsorganisaties zoals de politie en de AIVD staan op scherp.
.
Onze samenleving is er eentje “onder belegering” geworden.
Eentje waarbij elke activiteit nagedacht moet worden hoe en of er kans is op terreur. Het kost de samenleving handenvol met geld en energie.
De samenleving boet in op de beleving van de vrijheid.
Mooie woorden over 4 en 5 mei en voor wat betreft de Vlamingen 11 november, maar een nieuwe bezetter heeft zich aangediend, toegelaten door de naïviteit van overheid en een deel van het electoraat.
We hebben 4 en 5 mei verkwanseld, 11 november verpest, we hebben de offers die voor onze vrijheid zijn gebracht verkwanseld.
.
Hoeveel onschuldige doden, gewonden (en verminkten) moeten er nog vallen voordat we hard tegen deze religie annex ideologie gaan optreden? Gaat de overheid dit doen, of gaat er een georganiseerd verzet vanuit de samenleving ontstaan?
.
Ik stel mij serieus deze vragen. Hoe gaat zo’n verzet er dan uitzien en sluiten onze politiediensten en onze krijgsmachten hier dan bij aan?
.
Je mag en kan niet verwachten van een bevolking die zich meer en meer onderdrukt voelt, dat zij geen uiting geeft aan hun weerstand tegen die onderdrukking indien de overheid, die er voor de burgers is, niet haar tanden laat zien.
.
Dat heeft zij gedaan rond het oprollen van het terreurnetwerk in Arnhem, Weert en op andere plaatsen, daar is zij dag en nacht mee bezig. Maar wanneer is voor de overheid de grens bereikt van niet terroristische verislamisering van de samenleving? Want deze parallelle ontwikkeling is even gevaarlijk. Terecht dat de samenleving valt over een Nashville-verklaring door de protestante kerken, maar deze visie is binnen de islam nog vele malen sterker en als het er op aankomt gewelddadiger. Laten we onze aandacht niet laten afleiden.