Home Auteursrecht en licenties

Auteursrecht en licenties

auteursrecht

Auteursrecht & licenties

Op de website van Facts Found gepubliceerde content (tekst, foto’s, tekeningen, infographics, video’s — niet limitatief) en onze eigen beelden (onze makers zijn o.a. : Peter-Vincent Schuld, Jan Schuld, Christel Dubos, Jan Sibon, Toos Schuld-De Korte en RAGD) die wij in ons eigen beeldbank hebben rusten auteursrechten.

Het is niet toegestaan om zonder schriftelijke toestemming van Facts Found en eventuele derde rechthebbenden gepubliceerde content over te nemen, te verveelvoudigen of op welke andere wijze dan ook openbaar te maken.
Tegen inbreuken op het auteursrecht van de rechthebbenden wordt altijd (gerechtelijk) opgetreden.

Het is eventueel mogelijk om tegen betaling licenties te bekomen voor gebruik van beeld, tekst en video welke u kunt vinden in op de websites en apps van Facts Found.
Elke aanvraag dient vergezeld te worden van een exacte omschrijving van het doel, aard en wijze van gebruik. In regel worden uitsluitend licenties verleend aan journalistieke media.

U kunt uw verzoeken richten aan newsdesk@factsfound.news waarna uw verzoek beoordeeld wordt en de tarieven & voorwaarden voor eventuele licentieverstrekking aan u kenbaar worden gemaakt.

Voor wat betreft foto’s zijn bij licentieverstrekking altijd de Algemene Voorwaarden van Dutch Photographers (DuPho) van toepassing.

Inkoopvoorwaarden van licentie nemende partijen worden altijd, zonder enig voorbehoud van de hand gewezen.

De volgende tarieven zijn van toepassing bij overname van content.
Foto’s:  Minimaal 400,00 EURO; per foto, per openbaarmaking, per jaar.
Tekst: Minimaal 3,75 EURO per woord, per openbaarmaking van een artikel of een deel ervan, per jaar.
Video: Minimaal 750,00 EURO per fragment van maximaal 20 seconden per openbaarmaking en/of uitzending.

Inhoud

Facts Found

door Peter-Vincent Schuld Er is in de afgelopen weken in de aanloop naar de eerste en tweede ronde van de Poolse presidentsverkiezingen veel geschreven in de buitenlandse pers.
door Koos van Houdt Waterstof. Een magisch woord anno 2020. Het element H uit het periodiek systeem der elementen beheerst de debatten over een nieuwe, koolstofarme economie. Noord-Nederland is een geweldige proeftuin. Maar op...
door Koos van Houdt Zorgvuldigheid gaat voor snelheid, zei de Nederlandse premier Mark Rutte maandag in de Tweede Kamer. Ze kunnen toch niet om Nederland als vijfde economie in grootte binnen de Europese Unie...
door Peter-Vincent Schuld Vandaag zijn er presidentsverkiezingen in Polen. Op zich niks bijzonders in een normaal land. Maar de politieke situatie in Polen is op dit moment verre van normaal....
door Koos van Houdt Lidstaten van de Europese Unie hielpen China aan voldoende beschermend materiaal in januari bij de uitbraak van het coronavirus in Wuhan. In de maanden daarna hielp China andersom de Europese...