Home Auteursrecht en licenties

Auteursrecht en licenties

auteursrecht

Auteursrecht & licenties

Op de website van Facts Found gepubliceerde content (tekst, foto’s, tekeningen, infographics, video’s — niet limitatief) en onze eigen beelden (onze makers zijn o.a. : Peter-Vincent Schuld, Jan Schuld, Christel Dubos, Jan Sibon, Toos Schuld-De Korte en RAGD) die wij in ons eigen beeldbank hebben rusten auteursrechten.

Het is niet toegestaan om zonder schriftelijke toestemming van Facts Found en eventuele derde rechthebbenden gepubliceerde content over te nemen, te verveelvoudigen of op welke andere wijze dan ook openbaar te maken.
Tegen inbreuken op het auteursrecht van de rechthebbenden wordt altijd (gerechtelijk) opgetreden.

Het is eventueel mogelijk om tegen betaling licenties te bekomen voor gebruik van beeld, tekst en video welke u kunt vinden in op de websites en apps van Facts Found.
Elke aanvraag dient vergezeld te worden van een exacte omschrijving van het doel, aard en wijze van gebruik. In regel worden uitsluitend licenties verleend aan journalistieke media.

U kunt uw verzoeken richten aan newsdesk@factsfound.news waarna uw verzoek beoordeeld wordt en de tarieven & voorwaarden voor eventuele licentieverstrekking aan u kenbaar worden gemaakt.

Voor wat betreft foto’s zijn bij licentieverstrekking altijd de Algemene Voorwaarden van Dutch Photographers (DuPho) van toepassing.

Inkoopvoorwaarden van licentie nemende partijen worden altijd, zonder enig voorbehoud van de hand gewezen.

De volgende tarieven zijn van toepassing bij overname van content.
Foto’s:  Minimaal 400,00 EURO; per foto, per openbaarmaking, per jaar.
Tekst: Minimaal 3,75 EURO per woord, per openbaarmaking van een artikel of een deel ervan, per jaar.
Video: Minimaal 750,00 EURO per fragment van maximaal 20 seconden per openbaarmaking en/of uitzending.

Inhoud

Facts Found

Door Peter- Vincent Schuld De discussies over het klimaat nemen dermate vormen aan dat het klimaat tijdens de gesprekken onderhand als onbestendig bestempeld kan worden. Niet in de laatste plaats doordat nutteloze mantra's de...
Door Jan Schils Brussel – Vicevoorzitter van de Europese Commissie annex klimaatpaus Frans Timmermans blijft als een echte fanatieke dieprode vakbondsleider doordrammen om iedereen, die ook maar enige kritiek heeft op zijn eigengereide ageren...
Dinsdag dus Joe Biden op bezoek bij de Europese Unie in Brussel. Een tussendoortje nadat op maandag de NAVO bijeen was en woensdag ergens in de diepte aan het Meer van Genève de Russische president Poetin wacht?
Peter-Vincent Schuld De grootste denkers (en doeners), zijn vaak de meest kwetsbare mensen. De intelligentsia laat zich niet in hokjes of in een rigide partijdiscipline drukken. Geldt ook voor Pieter Omtzigt. Omtzigt was bezig...
door Peter-Vincent Schuld Ja, ja, u gelooft het of u gelooft het niet. Nederlanders en Belgen zijn vrienden of kunnen vrienden zijn. Om deze vriendschap te "bekronen" hierbij mijn column waarbij ik mij genoodzaakt...