Home Auteursrecht en licenties

Auteursrecht en licenties

Auteursrecht & licenties

Op de website van Facts Found gepubliceerde content (tekst, foto’s, tekeningen, infographics, video’s — niet limitatief) en onze eigen beelden (onze makers zijn o.a. : Peter-Vincent Schuld, Jan Schuld, Christel Dubos, Jan Sibon, Toos Schuld-De Korte en RAGD) die wij in ons eigen beeldbank hebben rusten auteursrechten.

Het is niet toegestaan om zonder schriftelijke toestemming van Facts Found en eventuele derde rechthebbenden gepubliceerde content over te nemen, te verveelvoudigen of op welke andere wijze dan ook openbaar te maken.
Tegen inbreuken op het auteursrecht van de rechthebbenden wordt altijd (gerechtelijk) opgetreden.

Het is eventueel mogelijk om tegen betaling licenties te bekomen voor gebruik van beeld, tekst en video welke u kunt vinden in op de websites en apps van Facts Found.
Elke aanvraag dient vergezeld te worden van een exacte omschrijving van het doel, aard en wijze van gebruik. In regel worden uitsluitend licenties verleend aan journalistieke media.

U kunt uw verzoeken richten aan newsdesk@factsfound.news waarna uw verzoek beoordeeld wordt en de tarieven & voorwaarden voor eventuele licentieverstrekking aan u kenbaar worden gemaakt.

Voor wat betreft foto’s zijn bij licentieverstrekking altijd de Algemene Voorwaarden van Dutch Photographers (DuPho) van toepassing.

Inkoopvoorwaarden van licentie nemende partijen worden altijd, zonder enig voorbehoud van de hand gewezen.

De volgende tarieven zijn van toepassing bij overname van content.
Foto’s:  Minimaal 400,00 EURO; per foto, per openbaarmaking, per jaar.
Tekst: Minimaal 3,75 EURO per woord, per openbaarmaking van een artikel of een deel ervan, per jaar.
Video: Minimaal 750,00 EURO per fragment van maximaal 20 seconden per openbaarmaking en/of uitzending.

Inhoud

Facts Found

door Peter-Vincent Schuld en Christel Dubos Zo, de VN-klimaatconferentie in het Egyptische Sharm El Sheikh is weer gedaan. De echte klimaatfanatici waren teleurgesteld over de resultaten en verlieten Egypte als gelaten supporters van een...
door Peter-Vincent Schuld Om te beginnen een persoonlijke noot. Ik weet niet of u wat begaan bent met wat er gebeurt in oostelijk Oost-Europa. Maar elke keer als ik en belangrijk pushbericht krijg dat...
door Jan Schils Een haaranalyse bij 44 Europarlementsleden en journalisten heeft aangetoond dat maar liefst 91 procent van hen gewasbeschermingsmiddelen (pesticiden) in het lichaam had opgenomen. De pesticiden kunnen het lichaam op verschillende manieren...
door Peter-Vincent Schuld De Russische militaire staf kondigde aan zich volledig terug te trekken uit de Oekraïense grootstad Cherson.De grotendeels verwoeste stad is daarmee bij lange nog geen stad waar de vrijheid gevierd kan...

Steun echt onafhankelijke journalistiek

Steun Facts Found