China Southern: Direct van Hightech-stad Wuhan naar Londen

Peter-Vincent Schuld

Het is altijd mooi om te zien hoe eens gesloten landen zich ontsluiten. Intensievere handel, intensievere contacten.
Dat geldt zeker voor een land als China. De rol voor het land op het wereldtoneel zowel qua politiek en qua economie is onomkeerbaar.

Dit betekent ook dat er zowel voor zaken als voor toerisme er over en weer wat afgereisd wordt. Deze week werd er door luchtvaartmaatschappij China Southern een nieuwe rechtstreekse vliegverbinding geopend tussen de Chinese stad Wuhan en Londen Heathrow. Wellicht zegt u dat op het eerste gezicht niets, maar het feit is belangrijker dan u wellicht zou denken.

De Chinese stad Wuhan, hoofdstad van de provincie Hubei, waarin deze stad centraal gelegen is. Als u de kaart ziet van China ziet u een stuk naar boven boven Beijing liggen en als we de rivier Chang Jiang naar rechts volgen komen we in de havenstad Sjanghai uit. Het is een hub voor mensen die zich per spoor of over de weg verplaatsen met goede verbindingen naar alle windrichtingen in China en zeker naar belangrijke steden als Sjanghai en Beijing.

china-southern
Intercontinentaal vliegtuig van China Southern op Schiphol, Amsterdam Airport, Nederland foto © Peter-Vincent Schuld

De agglomeratie Wuhan is thans bekend om de ontwikkeling van hoogstaande technologie op het gebied van telecommunicatie en de optische branche. Niet voor niets dat luchtvaartverbindingen vanuit deze stad geoptimaliseerd werden. China Southern is thans aangevangen om drie maal per week, op maandag woensdag en vrijdag Londen Heathrow aan te doen. De uitbreiding van de luchtvaartverbindingen door China Soutern vanuit Wuhan naar Londen, overigens lid van de luchtvaartalliantie Sky Team waar ook onder meer KLM, Air France, Delta Airlines en Aeroflot deel van uitmaken, staat niet op zichzelf. Sinds de recente opening van Terminal 3 op deze luchthaven, die sinds 1995 in gebruik is, breidde China Southern haar routes al uit met rechtstreekse vluchten op Rome, Moskou, San Francisco en Dubai.