Corona-crisis: Een mondkapje helpt niet tegen de economische slagaderlijke bloeding in Europa

0
2013
Een mondkapje helpt niet tegen de economische slagaderlijke bloeding. Op de foto man op straat die zojuist boodschappen gedaan heeft in het Spaanse Albatera. Foto: © Peter-Vincent Schuld

door Peter-Vincent Schuld

Al worden in een aantal landen de maatregelen tegen de verspreiding van het Corona-virus afgezwakt, de economische wonden zijn geslagen. Geen kleine wondjes, complete slagaderlijke bloedingen met een veelvoud aan getroffenen dan er mensen zijn ziek geworden of zijn overleden. Het mondkapje lijkt het nieuwe symbool te zijn van de “veilige samenleving”. Handel voor de producenten die ze maken, een perfect excuus voor politici die beslissingen moeten nemen maar in feite niet weten wat ze moeten doen.

Mondkapjes in de Nederlandse samenleving zoals hier bij Albert Heijn in Bergen (NH) Foto: Jolanda Amoureus/ Schuld

Dat bestuurders van nationale overheden zoveel mogelijk levens proberen te redden is begrijpelijk maar waar ligt het omslagpunt? Waar begint het evalueren?

Blijven de plezierboortjes dit jaar ongebruikt en is er geen toerisme in Frankrijk? Op de foto aangemeerde bootjes in Port du Camargue, Grau du Roi, Frankrijk
Foto: © Peter-Vincent Schuld

In Frankrijk lijkt men daar men voorlopig niet mee bezig, sterker de Fransen hebben het idee opgevat om een ieder die vanaf 11 mei de Franse grens passeert 14 dagen in quarantaine te plaatsen.

Vakantieverkeer en transport bij een tolpoort in Frankrijk nabij Nancy
Foto: © Peter-Vincent Schuld

Wat dit voor het internationale wegtransport inhoudt of ander noodzakelijk (transit)verkeer is tot op heden volslagen onduidelijk. Dit in de praktijk er eveneens op neer komen dat het Franse toeristisch seizoen door Parijs dreigt te worden vernietigd. Binnen de Franse samenleving zelf is een beweging op gang gekomen die het strenge quarantainebeleid van de overheid niet zomaar slikt.

Toeristenwinkel waar leerproducten verkocht worden in Chania, Kreta, Griekenland
Foto: © Peter-Vincent Schuld


Onze Griekse vrienden zijn daarentegen vastbesloten om het toeristisch seizoen niet naar de vaantjes te helpen en willen met acht neming van een aantal veiligheidsmaatregelen de grenzen voor het toerisme open gooien temeer daar het relatief armer land voor een substantieel aandeel afhankelijk is van het toerisme.

De maritieme baggerindustrie is een gewilde prooi voor de Chinezen om hun maritieme aspiraties te bereiken. Op de foto een baggerschip van Jan de Nul op de Schelde nabij Doel, België
Foto: © Peter-Vincent Schuld


In Nederland maar ook in de rest van Europa ontstaan er toenemende zorgen over het zakelijk opportunisme van de Chinezen die op koopjesjacht zijn. Vooral de maritieme sector is een gewilde prooi. Bedrijven die op omvallen of anderszins te verwerven zijn vallen in het oog van de Chinezen.Nederlands Scheepswerven zoals IHC die die baggerschepen produceren zijn gewild.

Op de foto in inmiddels stilgelegde cementoven van de ENCI , Maastricht, Nederland waar met zand en mergel cement gemaakt wordt tot het halffabrikaat “klinker”
Foto: © Peter-Vincent Schuld

Maar waarom? Niet alleen omdat de de grootste maritieme dienstverlener willen worden, nee China kent een tekort aan zand dat geschikt is om te gebruiken voor de betonindustrie. Maar wie de Chinezen een beetje volgt heeft gezien dat het land ook bezig is geweest met het “uitbreiden” van eilandjes, vaak met een militair doel. Hiervoor zijn eveneens baggerschepen en systemen nodig waarmee het gewonnen zand en dus land opgespoten kan worden.

Grote Chinese winkel Centro Chino Euro Casa” met huishoudelijke producten in Catral, Spanje
Foto: © Peter-Vincent Schuld


Het economisch opportunisme van de Chinezen is in Europa al langer duidelijk aanwezig. Waar wij in Nederland en België de Blokker of de Action maar ook het Kruidvat bezoeken is dat in landen als Portugal en Spanje “even naar de Chinees” gaan. Chinese zakenlieden openen massaal grote winkels met “aansprekende namen als Eurobazar of Euromarket.

Chinese winkel voor huishoudelijke goederen genaamd Bazar Euro Mac in Torrevieja, Spanje Foto: © Peter-Vincent Schuld

Winkels met allerhande huishoudelijke gebruiksgoederen verkoop voor dagelijks gebruik tot en met persoonlijke verzorging en hebben daarmee de traditionele winkels van binnenlandse signatuur totaal verdrongen.
Spanje bood Chinezen zelfs aantrekkelijk “verblijfsopportuniteiten” als ze in staat waren om voldoende financiële middelen mee te brengen om deze vervolgens weer te investeren.

Naar aale waarschijnlijkheid Imitatieproducten van Chinese makelijk, in dit geval van Hello Kitty bij een zere winkel in Portimao, Portugal
Foto: © Peter-Vincent Schuld

De winkels in Spanje en Portugal houden zich vaak bezig met de verkoop van allerhande uit China geïmporteerde namaakgoederen (imitaties van bekende merken) om over de kwaliteit van de verkochte goederen nog maar te zwijgen.  Duurzaam is een term die in deze winkels amper te vinden is en niet zelden kunnen de aangekochte goederen na enkele keren te zijn gebruikt richting de afvalverwerking.

Filiaal van de Spaanse bank BBVA in San Sebastian, Baskenland, Spanje
Foto: © Peter-Vincent Schuld


We blijven nog even op het Iberisch schiereiland. Afgelopen week brachten wij u als het bericht dat Banco Santander voorziet in interne maatregelen
die de klappen van de economische crisis moet opvangen. Zij staat daar niet alleen is zo werd vandaag bekend. Ook de Spaanse bankgigant BBVA
maakt zich zorgen en de Corona-crisis vertaalt zich reeds in de eerste kwartaalcijfers van dit jaar.

Reclames voor de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa en voor de Duitse verzekeraar Allianz op een kantoorgebouw in Barcelona, Spanje
Foto: © Peter-Vincent Schuld


Ook de Duitse verzekeraar Allianz houdt rekening met ernstige verliezen en consequenties van de Corona-crisis en ook deze verzekeringsreus stuurt op de aangebroken donkere tijden en houdt rekening met stevige verliezen. Ja, als Nederland en Vlaanderen hebben we een goed oog te houden op wat er bij onze oosterburen gebeurt. De gesprekken over de voorwaarden van staatssteun voor de Duitse luchtvaartonderneming Lufthansa zijn intussen in volle gang. Het Duitse management van de luchtvaartmaatschappij lijkt meer bereid om de Berlijn ook zeggenschap over de bedrijfsvoering  te geven waarbij ook een aandeelhouderschap op tafel ligt.

Toestel van KLM stijgt op vanaf luchthaven Schiphol, Amsterdam, Nederland
Foto: © Peter-Vincent Schuld


In Nederland gaan er intussen steeds meer stemmen op om KLM los te weken van het Franse Air France. Deze stemmen werden tot voor enkele dagen door de gang der retorische pogingen tot stabiliteit binnen de onderneming toch wat onderdrukt. Maar een scheiding van de huwelijkspartners lijkt echt niet meer zo onwaarschijnlijk als eerst werd geopperd.

Thuis, in België waar er mondkapjes gemaakt worden zoals hier in Turnhout
Foto: Jana Sharthow/ Schuld


Als laatste gaan we even naar België. Alwaar de bevolking wordt aangespoord zelf mondkapjes te maken terwijl er partijen met mondkapjes en andere beschermingsmiddelen werden vernietigd die waren opgeslagen in de Belgrade Kazerne in Namen om plaats te maken voor asielzoekers. Het verweer van de Belgische minister van volksgezondheid en tevens minister voor asielzaken, Maggie de Block dat de beschermingsmiddelen niet meer in goede staat waren wordt door de commandant van de betrokken kazerne tegengesproken.”De Belgische politiek lijkt hier weer een bewijs af te geven van volstrekte onbetrouwbaarheid en onkunde” zo stellen tal van Belgen, die zich onder meer verenigd hebben  in de Facebookgroep “Wij eisen het ontslag van Maggie de Block”. De politieke positie van de “Blijf in uw kot-minister” lijkt steeds onhoudbaarder te worden en wordt louter nog slechts ten dele “gelegitimeerd” door de bijzondere bevoegdheden die de Belgische minderheidsregering heeft gekregen van het parlement.