Coronacrisis: Kia Motors wil drie fabrieken stilleggen, export onmogelijk en nog meer economische ellende

0
366
Een dealer van Kia motorvoertuigen in Seoul, Zuid-Korea Foto: © Peter-Vincent Schuld

door Peter-Vincent Schuld

Wat betekent het als een overzeese autofabrikant de deuren van zijn fabrieken wil sluiten omdat er niet geëxporteerd kan worden?

Een keten van ellende.  Kia Motors heeft juist omwille van de exportproblemen aangekondigd tegen het einde van deze maand  drie van haar fabrieken tijdelijk te willen sluiten in Zuid-Korea.

Het is het zoveelste en zeker niet het laatste nieuwsbericht van de economie die dreun na dreun te verwerken krijgt.


In de meeste landen zijn we reeds zover dat oorlog voeren alleen gerechtvaardigd is als er “kwaad” rechtgezet dient te worden. Immers de wereldwijde economie op het spel zetten wordt zelden meer gerechtvaardigd door een gewapend conflict.

Een zogenaamd roro-schip dat auto’s transporteert van rederij Wallenius Wilhelmsen in de haven van Zeebrugge, België
Foto: © Peter-Vincent Schuld


Als we naar KIA Motors kijken zien we het exportprobleem direct een gevolg heeft voor de scheepvaart die de nieuw geproduceerde wagens naar Europa en Amerika brengt. Kia, onderdeel van Hyundai, heeft daarvoor een contract met Eukor Shipping, die daarvoor haar bekende Wallenius Wilhelmsen autocarriers voor inzet.

Maar de Coronacrisis heeft ook weer direct gevolgen voor de consument. Heeft de consument nog wel centjes om een auto te kopen? Krijgen de mensen nog wel een financiering op een auto?

logo van KIA Motors op de grill van een autobus in Seoul, Zuid-Korea
Foto: © Peter-Vincent Schuld

Hebben de bedrijven nog wel voldoende middelen om voertuigen aan te schaffen of te leasen? Over duurdere elektrische wagens nog maar gezwegen. Nee, er speelt meer. De voertuigen moeten bij aankomst in Europa naar de verdelers/dealers gebracht worden.Als er een probleem zit in de export van voertuigen en tegelijkertijd de verkoop van nieuwe auto’s dan krijgen de autodealers het zwaar voor hun kiezen. Het is een domino-effect.


Het is het internationale bedrijfsleven er dus veel aan gelegen om crises zoals deze te voorkomen en zij zullen meer druk gaan uitoefenen op de autoriteiten van landen waar crises zoals deze kunnen ontstaan om maatregelen te nemen ter voorkoming.Het desinvesteren, sluiten of niet gaan investeren in landen die deze risico’s niet proactief te lijf willen gaan ligt in de lijn der verwachtingen. Landen zullen wel twee keer gaan nadenken alvorens zij nog eens aan de basis liggen van een crisis als deze.

Vliegtuig van de Poolse luchtvaartmaatschappij LOT op de luchthaven van Warschau, Polen Foto: © Peter-Vincent Schuld


Een feitje uit de luchtvaartwereld die toch al zeer zwaar onder druk staat.  De Poolse luchtvaartmaatschappij LOT had voorzien in de overname van de Duitse luchtvaartmaatschappij Condor. Vandaag werd bekend dat de overname voorlopig op een laag pitje gezet als het al geen afstel wordt. Zowat geen enkele luchtvaartmaatschappij kan zich vandaag investeringen veroorloven. Vliegtuigbouwer Airbus ziet de cijfers razendsnel kelderen en de vraag is wanneer de eerste luchtvaartmaatschappijen gaan “omvallen”.