De Avonddenkers: Gaza is zo mooi als het alleen een botanische tuin zou zijn met zeezicht

0
Prijsschieten op een terroristisch doel in Gaza Beeld: © IDF

door Peter-Vincent Schuld

Vanavond ga ik weer eens lekker los in deze opiniërende column. Ik zal wel weer de nodige bedreigingen krijgen maar dat boeit me niet.

Het is geen geheim dat ik niet zo erg inzit met de Palestijnen. Ze plaatsen zich voortdurend in een slachtofferrol en maken daarbij aanhoudend  gebruik van list en bedrog. Als u de wetenschappelijke literatuur er op naleest, en niet het emotioneel  gemekker, dan bestaat er niet eens zoiets als een “Palestijns volk”. Het zijn Arabische bedoeïenen, zeg maar een bende landlopers, of in dit geval een bende zandlopers.


Zandlopers kun je omdraaien en het zelfde riedeltje speelt zich in exact dezelfde tijd af.  Zo is het ook met die lui in Gaza.


Gaza is een schurkenstrip met uitzicht op zee. Alleen de meeste mensen die er wonen verpesten het aangename klimaat. Lieden die liever investeren in wapens, raketten en bommen in plaats van hun eigen welzijn en de ontwikkeling van wat zij vinden dat het hun eigen biotoop is. In plaats van eigen verantwoordelijkheid te nemen moet de internationale gemeenschap doen middels de VN-organisatie UNWRA. Dus de internationale gemeenschap mag opdraaien voor het geklungel van een bende barbaren. mede met liefde uit uw zakken getrokken door D66’s Pale-Nijntje Sigrid Kaag.

Hamas ging schier uit uit het niets raketten op burgerdoelen in Israël afvuren. Het grappige is dat een fiks deel van deze raketten in Gaza zelf terecht komt. De kwaliteit van de raketten is zeg maar, spreekwoordelijk “made in China”. Vervolgens wordt een fiks deel door het afweerschild van de Israëlische defensie uit de lucht geschoten via het hypermoderne “Iron Dome” en een paar raketten treffen doel waarbij onschuldige Israëlische burgers om het leven kwamen.

Dat er in Gaza burgerdoden vallen heeft maar één reden en die wil de wereld maar niet begrijpen: De posities van Hamas en de Islamitische Jihad zijn ondergebracht in druk bevolkte wijken waar burgers wonen, waarbij Hamas en de Islamitische Jihad de burgers als levend schild gebruiken. Dit geschiedt willens en wetens. Israël waarschuwt wanneer het posities gaat aanvallen waarbij er burgers in het geding kunnen komen en daarnaast voert het precisie-operaties uit om de kopstukken van de terreurorganisatie een enkeltje “islamitische Maagdeneilanden” te geven

Het laten vloeien van bloed tot de dood er op volgt is het enige dat Hamas en de Islamitische Jihad interesseert. Koketteren met eigen martelaren, en zoveel mogelijk burgerdoden aan Israëlische zijde. Voor Hamas en de Islamitische Jihad tellen aardse levens niet. Zo eenvoudig is het.  Dat is ook het doel van Hamas en de Islamitische Jihad. Want beiden zijn terreurorganisaties zoals wij terreurclubs als Al Qaeda en Islamitische Staat kennen. Dit geteisem is geen haar beter.

De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen heeft zich eerder deze week vierkant achter Israël geschaard. Eindelijk een Europese leider met ballen. Zij erkent net zoals de VS dat doen het recht van Israël om zich te verdedigen en komt niet af met halfbakken praatjes over compromissen. Met terroristen onderhandel je niet Punt. Maar dan hebben we de slappe hap bestaande uit de Europese ministers van Buitenlandse Zaken die samen, na de opeens gewijzigde koers van de VS, oproepen tot een staakt-het-vuren. De VS hadden hier niet toe opgeroepen als het land nog onder bestuur van president Trump had gestaan. Alleen Hongarije, vertikte het om zich bij de oproep van de Europese raad aan te sluiten.

Hongarije oogst daarmee veel kritiek, maar  het is wel het enige land dat het probleem in deze op werkelijke  waarde weet in te schatten.  Nog maar eens een feit dat zelfs in Europa de wijzen niet zelden uit het oosten komen.


De Turkse dictator Erdogan probeert een coalitie tegen Israël te bouwen en denkt zijn partner gevonden te hebben in Paus Tango de eerste, alias Paus Fransiscus die Israël het recht op het verdedigen van Israël in andere bewoordingen ontzegde . Over de rol van het Vaticaan in de Tweede Wereld oorlog zullen we maar even zwijgen. Over de vroegere Ottomaanse bezetting van het huidige Israël zullen we ook maar even zwijgen. Vooral Erdogan hangt hier de hypocriet uit als we kijken naar de geschiedenis van het Ottomaanse rijk dat ooit ook Jeruzalem omvatte.

Gaza heeft de laatste tijd ook wat interne probleempjes zoals corona en hongersnood. Geen geld voor eten, maar wel geld voor raketten.

Wat klopt hier niet?

Dus stop met dat emo-gelul over die arme Palestijntjes. Zelfs de Arabische gemeenschap heeft deze bende gewelddadige querulanten laten vallen als een baksteen toen de vorige Amerikaanse president Trump het voor elkaar speelde dat diverse Arabische landen vriendschappelijke en diplomatieke betrekkingen met Israël aangingen. Je kunt maar beter op goede voet staan met een land wiens inwoners gemiddeld slimmer en intelligenter zijn dan de gemiddelde kamelenmelker.


Maar ja, honger was er dus al een tijdje in Gaza. Nou dan komt dit gewapend treffen goed uit.

Ze liggen voor het oprapen, de Gaza-equivalenten van  “Achmed the dead terrorist”.  Vers geschoten vers vlees. Kan zo op de barbecue. helemaal halal, want de terrorist werd onverdoofd aan zijn eindje gebracht en er blijven vast nog wel wat botjes over om in de late avonduurtjes af te kluiven. Eet smakelijk. oh ja vergeet niet  Abdullah the Rocketman zijn spareribs in de humus te dippen, Misschien geeft dat een betere (wan)smaak.  Hongersnood ook deels opgelost. Als je maar innovatief en van goede wil bent.

In Europa kun je het historisch bewustzijn vergelijken met dat van een drol. Wat na één dag via het hoofd naar binnen komt, vliegt er 24 uur via de onderzijde al weer uit in vergane vorm. Nieuwsmedia brengen een volstrekt eenzijdig en inhoudelijk onjuist verhaal gebaseerd op nonsens en vooringenomenheid.

Moslims uit weet ik hoeveel landen kom opeens de straat op om te demonstreren tegen het Israëlisch ingrijpen tegen terroristen.

Marokkanen kwamen in Nederland overigens ook massaal de straat op toen hun Koning Mohammed de zoveelste Nederland aandeed. En blij dat ze waren. Zouden de Marokkanen in Nederland en België ook weten dat Koning Mohammed VI zijn buidel heeft getrokken voor het restaureren van een Joodse begraafplaats op de Kaapverdische eilanden? Zouden de Marokkanen van nu weten dat Marokko ooit een veilige haven was voor Joodse mensen die uit Spanje en Portugal werden verdreven in 1492.

De Kaapverdische archipel was een Portugese dus overwegend katholieke kolonie tot en met 1975 gelegen langs de oude scheepvaartroute naar zuidelijk Afrika en Azië. Vooral in de 19e eeuw vestigden Marokkaanse Joden zich op de Kaapverdische eilanden en Koning Mohammed VI vond dit voldoende reden om bij te dragen aan het initiatief van de Amerikaanse Carol Castiel tot restauratie het Israëlitisch kerkhof.

In tegenstelling tot veel historisch onderontwikkelde Arabieren wil Koning Mohammed VI de herinnering aan de Marokkaans-Joods bevolking, dus feitelijk de Sefardische Joden (Sefardisch betekent eigenlijk Spaans), in stand houden en daarmee de herinnering aan de diaspora en de verdrijvingen levend houden. Koning Mo VI blijkt een man te zijn die zijn geschiedenis kent.

Da’s nog eens wat anders dan het welig tierend antisemitisme dat vooral door Berberse Marokkanen en onderontwikkelde Turken gepredikt wordt en waar, voor wat betreft de Marokkanen, de Marokkaanse autoriteiten ook hun handen vol aan hebben.

De Marokkaanse inlichtingendiensten zijn voortdurend in de weer om aanslagen onder meet tegen onder meer Joodse doelen in Europa te voorkomen. Ze kennen hun “pappenheimers” of beter gezegd de uit het Rifgebergte afkomende “rifratten” zoals ze reeds in sommige kringen aangeduid worden.

De Marokkaanse staat heeft in december 2020 de diplomatieke en vriendschappelijke banden met Israël hersteld. Een deel van de huidige Israëlische Joodse bevolking heeft haar roots in Marokko. Het is maar dat u het weet. Maar de onderontwikkelde schreeuwers op straat en in menig parlement hebben die historische kennis niet. Reden? Wellicht te lui, te lomp of te dom!

De Vlaamse Groenen hebben ook zo’n “helder (dwaal)licht, genaamd Meyrem Almaci. “België moet voortouw nemen met gerichte acties tegen Israël”. Zeg madammeke, ga eens wat nuttigs met je leven doen en koop eens een trillende pretraket bij Beate Uhse of een andere onderneming die in trillende pretraketten handelt. “Boycot Israelische producten en geldstromen” roept het domme wief. Slecht plan, ligt de hele internationale economie op zijn gat, want die is voor een groot deel afhankelijk van Israëlische hoogtechnologie op alle fronten, naast de overheerlijke Jaffa sinaasappels en de comfortabel zittende kogelvrije vesten.

Hoe wil je in hemelsnaam vrede sluiten met een bevolking die helemaal geen vrede wil en alleen maar de vernietiging van de Staat Israël en de Joodse bevolking voorstaat? De leuzen tijdens pro-Gaza demonstraties in Europa waarin “Heil Hitler werd geroepen” en opgeroepen werd om de Joden uit te roeien konden rekenen op een softe behandeling van de over het algemeen links burgemeestersgajes.

Waar geweldloze mensen die tegen de corona-maatregelen waterkanonnen en wapenstokken te verduren kregen, werden de van Jodenhaat overkokende moslims vrijwel geen strobreed in de weg gelegd op enkele incidentjes na. 


Dat is de kromme situatie in Europa van het moment. Hufterig en laf Europa. Na het laatste dieptepunt zijnde de Holocaust hebben de Europeanen en zeker de recente inwijkelingen niet veel geleerd.
Voor wat betreft het autochtone deel zijn het de über-linkse die hier hun stiekeme vriendjes van neo-nazistisch rechts ideologisch zijn gaan knuffelen.

Harde feiten

Een groot deel van de Israëlische bevolking is teruggekeerd uit de diaspora van hun voorvaderen uit Europa. Een “eigen huis”, “een plek onder de zon”, terug naar Eretz israël zoals het historisch bedoeld was. Het land, het huis voor het Joodse volk.


Na de Tweede Wereldoorlog ontstond er gerechtigheid door uit uitroepen van de Staat Israël, een postume overwinning voor Theodor Herzl, de Joods-Oostenrijkse grondlegger van het zionisme, wat niet meer betekent het stichten en het in stand houden van de Staat Israël betekent.


Een  gerechtvaardigd thuisland voor het Joodse volk. Je kunt de geschiedenis niet verdraaien

Maar wie luid schreeuwt krijgt de aandacht en diens woord wordt verspreid. Maar daarmee verander je de feitelijke geschiedenis niet, daarmee verander je de feiten niet. Daarmee verkracht je wel de beeldvorming.

En maar een grote mond over fake news! Onder de wereldbevolking heb je nu eenmaal barbaren. Die zagen we in het Duitse Derde Rijk, en die zien we thans terug bij groepen als Hamas.


Laten we eerlijk zijn en eerlijk blijven. Het openbaar bestuur in Gaza en op de West Bank is door en door corrupt, onderdrukt de eigen bevolking en schiet mensen zonder enige vorm van proces dood. Journalisten worden opgepakt en achter gaas geduwd, mensenrechten worden categorisch geschonden. De wereld meet dus met twee maten.


Het rapport van Amnesty International laat er geen onduidelijkheid over bestaan. Voor de inhoud van de vaststellingen door Amnesty International verwijs ik naar bijgaande link waaronder u het rapport kunt terugvinden:

Everything you need to know about human rights in Palestine | Amnesty International | Amnesty International

Ik heb het niet verzonnen.


Met deze feitelijke informatie vliegt elke “twee staten” oplossing in de prullenmand. Want Israël is een normale democratische rechtsstaat naar Europees model waarin minderheden gewoon gelijke rechten hebben, waarin Druzen en Joden broederlijk leven, waar homoseksuelen, kunnen zijn wie ze zijn en alleen maar op de ultra-ortodoxe minderheid als interne vijand kennen maar voor de rest gewoon tot de samenleving worden gerekend, daar waar gelijke rechten en plichten bestaan voor mannen en vrouwen, daar gloort dus de Europese beschaving.

Kom eens met dit soort vrijheden af in Gaza. Lynch- en moordpartijen verzekerd.

Een oplossing wordt echter gehinderd door het boevenhalte in het Palestijns openbaar bestuur van Fatah op de West Bank en het terroristennest in Gaza.

Deze lui zijn niet in staat om een veilige  Joodse staat te garanderen. Een voorwaarde van Israël. Wat niet alom geweten is, is dat door  Israël, de VS,  Egypte en Jordanë een derde weg officieus besproken is, namelijk het tot stand brengen van enclaves onder (gedeeld) Jordaans bestuur. Jordanië en haar veiligheidsstructuren zijn wel in staat om Israël de noodzakelijke veiligheid te bieden.

De Palestijnen moesten niets van deze oplossing weten, zo vernam ik uit Amerikaanse diplomatieke bron. Dus met conclusie; De Palestijnen willen helemaal geen vrede, alleen maar doorgaan met bloedvergieten, ook als dat aan Palestijnse zijde rivieren van bloed veroorzaakt zoals deze week werd verkondigd op de televisiezender die gerund wordt door de Palestijnse Autoriteit. Maar ik wist dat al, u ook? Nee? dan weet u het nu.

Israël heeft haar dorre gronden weten te irrigeren waardoor de fruitbomen groeien en het land vruchtbaar werd. Ik heb nog een idee voor een vruchtbaar irrigatie-projectie. Namelijk het onder water zetten van de eindeloze reeks aan tunnels waarin de Hamas-terroristen zich schuilhouden. Komen ze er vanzelf wel uit als het water hen letterlijk naar de lippen stijgt. Zou nog eens een mooie operatie zijn, En juist via dit soort tunnels worden er wapens en raketten Gaza binnengesmokkeld.


Hongersnood in Gaza, corona in Gaza, en het bombarderen van Gaza, eigenlijk is het allemaal functioneel in het redelijke streven om van Gaza op termijn één grote botanische tuin met zeezicht te maken zonder crapuul.

Vond u dat ik in dit stuk, mijn opinie, de gewelddadige Gazanezen doelbewust beledigd heb, dan heeft u gelijk, Dat was mijn bedoeling ook!