De Avonddenkers: Het lampje van de taxi brandt ook “Groen”. Jesse Klaver wil je nu instappen en definitief vertrekken?

0
1661
Taxi met een Groen lampje in Ajaccio, Corsica Foto: © Peter-Vincent Schuld

door Peter-Vincent Schuld

Jesse Klaver… fractievoorzitter van GroenLinks. Je vraagt je toch af uit welke groencontainer ze deze snotneus getrokken hebben. Ik zie hem regelmatig stamelen en kakelen met zijn ietwat opgeblazen prednison-bekkie.

Meneer presteerde het om op 27 januari, de dag waarop de holocaust, dus de moord op 6 miljoen Joodse mensen herdacht wordt, een tweet de wereld in te helpen waarbij hij sprak over een moord op 6 miljoen mensen.

De tweet van Klaver.
Bron: Twitter

Ja, het waren mensen. Maar omdat het Joodse mensen waren werden zij  op de meest verschrikkelijke wijze om het leven gebracht. Is het te moeilijk om dat te vermelden? Een genocide van een ongekende vorm. Met één ding ben ik het met je eens Klaver. Dat een verschrikking zoals de Holocaust nooit, maar dan ook nooit meer mag gebeuren. Maar dan zul je wel exact de feiten moeten benoemen zoals deze zijn geschied.

Klaver, hiermee heb jij jezelf wat mij betreft voor eens en voor altijd politiek gediskwalificeerd. Dit heeft alles van pure geschiedvervalsing en de reuk die rond jouw tweet hangt stinkt naar negationisme inzake het nooit goed te maken leed wat de Joodse bevolking in Europa ten deel viel.

Of is het politiek niet correct om een moord op zes miljoen Joodse mensen ook als een moord op zes miljoen Joodse mensen te omschrijven?
Denk je hiermee je electoraal interessante bontkraagjes en je pseudo-progressieve moslima op je kieslijst te behagen?

Klaver, het is niet de eerste uitglijder die je maakt. Als je het moreel besef niet hebt dat het hier om Joodse mensen handelt, welk besef heb je dan wel? Of herken je niet die beangstigende teneur in de samenleving die ieder weldenkend mens tot de absolute vaststelling doet komen dat het antisemitisme zo levend is als maar zijn kan (erg genoeg).

Als je dat niet keihard wenst te benoemen, is de enige locatie die je toekomt de zogeheten “vertrekplek”op het Binnenhof.  Als je in deze niet eens glashard de waarheid durft te benoemen dan valt er van jou in de politiek alleen maar nog meer waanzin te verwachten. Wat ik voor de rest uit je mond heb horen komen beloofde ook niet veel goeds.

Ga je schamen Klaver, ga je diep schamen. En nou opzouten, ik kan je kop niet meer zien.

Mocht je denken dat ik geïrriteerd ben, dan vergis jij je Klaver. Ik ben des duivels.