De Avonddenkers: Het Nederlandse politieke circus is als een dood vogeltje…HELP!!!

0
Dood vogeltje.......triest... Foto: © Peter-Vincent Schuld

door Peter-Vincent Schuld

We leven in een historisch tijdperk, want geloof me, de corona-crisis komt in de geschiedenisboeken. Net zoals de builenpest en de Spaanse griep.Over de builenpest gesproken, ik heb aan de hele politiek een aardige pesthekel gekregen omdat er vaak maar geschreeuwd wordt zonder dat er wordt nagedacht.

Voor menig politicus is Europees recht, internationaal recht of een audit op de haalbaarheid van megalomane plannen al te moeilijk. Dan heb ik echt zoiets van ” ga jij een leren stotteren”, want ik heb geen tijd om te luisteren naar niet aan te horen gezever.

Overigens blijft mijn tirade in deze niet beperkt tot politici. In de wereld van media en entertainment kunnen ze er ook wat van. Een en ander  impliceert dus ook dat ik de smoor heb in die neo-autistische brulaap van een Martijn Koning die zichzelf cabaretier noemt.

Voor mij was en is Martijn Koning niets meer dan een rioolbuis van waaruit de verbale drek haar weg naar de waterzuivering vindt. Maar deze drek is gecontamineerd met een gif. Het gif dat bestaat uit het “omzeilen” van de inhoud van het politieke debat. Het jankstralen over relatief gezien onbelangrijke onderwerpen en vooral niet kijken naar de echte hete hangijzers in onze samenleving. Sinds de #Metoo en de Black Lives Matter-beweging janken we wat af terwijl we niet op straat komen voor de Nederlandse vrijzinnige journaliste Lala Gül van Turkse komaf die zwaar wordt bedreigd.

Of je nu wel fan of geen fan bent van Thierry Baudet is niet relevant. Als ik in zijn plaats bij Eva Jinek had gezeten en het beledigen was aan mijn adres gericht dan had het best gekund dat Martijn Koning geen andere klanken meer had kunnen uiten dat  “auw”, “fedomme”,  “kloofsak”  om vervolgens bij Bol.com op zoek te gaan naar een tweedehands gebit. Ben ik kritiekloos op de politieke gedachten van Thierry Baudet? Allerminst, maar ik heb op alle politici en alle politieke kleuren en smaken zware kritiek en dit keer zit er niets van mijn gading bij. Ik wil inhoud zien, geen loze kreten en geen leeg gepalaver.

Uw redacteur heeft niks met racisme, integendeel, als uw redacteur een hondje was geweest zou hij zijn aangeduid als een “vuilnisbakkenras” Foto: Vuilnisbak in La Oliva, Spanje
Foto: © Peter-Vincent Schuld

Maar er zijn wel wat andere belangrijke zaken in Nederland loos dan vermeende appjes waarvan u en ik niet weten in welke context deze zijn gestuurd. En verwijt mij geen sympathie te hebben voor mensen met een racistische overtuiging, want ik haat iedereen. Voor het geval u dit laatste stukje cynische humor niet kon begrijpen, u moest eens weten tot wat voor “vuilnisbakkenras” ikzelf behoor. Nee, ik heb echt heel weinig Nederlands bloed en daar ben ik erg blij mee. Je zou toch ter plaatse van ellende neerstorten als je het klompendans-gen in je DNA hebt. De enige partij waarop ik dit keer zou stemmen bestaat alleen in mijn totaal verziekte hoofd en dat zou de partij HELP zijn (de Hedonistisch Libertijnse Partij). Nee, ik ga niet de politiek in, vergeet het.

Nog even aantal  zaken. Sylvana Simons, vind ik op zich qua uiterlijk een mooie vrouw. Toch vraag ik me af hoe haar een catsuit uit latex zou staan. Maar Sylvana zeurt wat af over racisme. We hebben mensen met een kleurtje, what the fuck is het probleem? Als je je aanpast aan de Europese waarden en de vrijzinnigheid is er wat mij betreft niks, maar dan ook helemaal niks aan de hand. Nou moet Sylvana niet te veel mekkeren, want als haar betovergrootouders geen onverzorgde cruise van Afrika naar Suriname hadden gemaakt, dan had Sylvana zeer wel mogelijk ter hoogte van Ghana-Zuid nog met een bak met water op haar hoofd lopen wiebelen in plaats van designer-outfits te dragen. Dat laatste is Sylvana overigens van harte gegund.

Het is niet de machine die fouten maakt, maar de mensen die de “hendels” bedienen zoals de hendels van een kraan op een truck in Luxemburg
Foto: © Peter-Vincent Schuld

Het gaat erom dat onze samenlevingen weer op een punt gebracht worden waarop het leefbaar en betaalbaar is. Dat we ophouden met de burger van alles voor te houden en altijd maar Europa de schuld geven van zaken waaraan Nederland zelf debet is. Maar ja, ik kan nog zo veel met keihard bewijs aankomen dat Europa als instituut, zoals je een gemeentebestuur hebt als instituut niet het probleem is, maar dat de oorzaak van fout lopende zaken gezocht moet worden bij regeringsleiders en zichzelf overschattende Europese politici. Daar erger ik mij dood aan. Keihard bewijs aanleveren en dan nog het verwijt krijgen van “fake news” te brengen. Vergelijk het met een bureau. Een bureau doet niks fout. Degene die met zijn handen aan het bureau zit wel. Want wie is er verantwoordelijk als je het bureau naar buiten gooit en het komt toevallig op het hoofd van een toevallige passant? Heeft het bureau een eigen wil? Nee, maar degene die het ding naar buiten smeet wel.  Zo is dat ook met Europa, diegenen die Europa bedienen, dus aan de hendels zitten, die kunnen wel een fikse uitbrander gebruiken.

Nee, het wordt tijd dat  we onze vrijheid weer terugkrijgen en dat we dat verdomde virus op een beschaafde wijze, zonder mensen nog meer het voorwerp te laten worden economische malaise,  rechtsonzekerheid, repressie en  disproportionele  maatregelen, onder controle krijgen. Dat we geen geld wegsmijten aan feitelijk dogmatische milieu- en klimaatplannen waarbij uw calculator al dienst begint te weigeren nog voordat u de exorbitante getallen heeft ingevoerd.

Voormalig CDA-staatssecretaris Henk Bleker, thans toegetreden tot het Forum voor Democratie Foto: Jan Sibon / Schuld

Dat het niet meer over de inhoud gaat blijkt wel uit het feit dat ik weinig heb gelezen over de politieke consequenties voor en vanuit het Forum voor Democratie dat voormalig CDA staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker heeft binnengehaald. Want dit gegeven zou wel eens een breuk kunnen beteken met de anti-Europa-sentimenten binnen het Forum. Immers Bleker is de man van de “boeren”. Boeren die we hard nodig hebben en die vanuit Brussel nog steeds een aanzienlijke inkomenssteun ontvangen. Breken met Europa zou voor de boeren rampzalig zijn ondanks alle onzin die klimaatpaus Frans Timmermans over de boeren uitstort. Overigens, over  4 jaar is Timmermans toch weg. Zijn partijgenoot en PvdA-lijsttrekker Ploumen krijgt mijn stem ook niet. Ik krijgt nog liever een SOA dan dat ik op de PvdA stem. Groen? Zie ik er uit als een konijn? ik blijf erbij…….. HELP; Het Nederlandse politieke circus  is op dit moment gewoon een dood vogeltje, wat u volgende week ook stemt.