De Avonddenkers: Ik denk zelf wel, donder op met naïviteit en kuddegedrag

0
Vredesactivisten in Aken, Duitsland Foto: © Peter-Vincent Schuld

Door Peter-Vincent Schuld

Plaats van handeling? Aken, Duitsland. Ik ben op reportage en even pauze, tijd voor een koffie.
Ik zie een klein groepje geleid door iemand met een grote regenboog vredesvlag.

Mijn eerste reactie? Heb je weer zo’n naïeve idioot! Mijn tweede reactie? Heb je weer zo’n naïeve idioot! Mijn derde reactie? Heb je weer zo’n irritante naïeve idioot. Vrede is niet meer dan een tijdelijke vorm van stabiliteit.Vrede als enig ideaal is een lege huls. Kretologie. Soms heb je bepaalde zaken manu militari te verdedigen.

Of ik oorlogszuchtig ben? Nee, absoluut niet, maar ik ben ook niet achterlijk en daarom geloof ik niet in sprookjes. Als ik in sprookjes wil geloven dan ga ik naar de Efteling. Het sprookje van Roodflapje, Roodslipje of Roodkapje. Who fucking cares?

Sprookje van Roodkapje (of hoe het mokkel ook heet) in De Efteling, Kaatsheuvel, Nederland
Foto: © Peter-Vincent Schuld


Oh we willen allemaal een betere en correctere samenleving. Maar wat is daar de definitie van? Hoe ziet die samenleving er dan uit? Dat we met zijn allen op onze luie reet blijven zitten en wachten tot iemand de geldkraan openzet?
Dat ik me buiten de ratrace van alledag heb geplaatst heeft zijn eigen redenen. Nee het terugtrekken uit de waan van alledag geeft me tijd, rust en de mogelijkheid om boven alle meningen en visies uit te stijgen en mijn eigen gefundeerde mening te vormen.

Ik volg geen politicus en geen kerkleider.

Ik volg helemaal niemand. Ik volg geen religie en als ik al een “isme” aanhang dan is dit het VAGOLO-isme. Weet u wat “VAGOLO” betekent? Waarschijnlijk niet maar het betekent Van God Los. Met andere woorden, laat het denken maar aan mijzelf over. Daar ben ik in alle gepaste arrogantie, veel beter in. Denk niet voor mij, vraag aan mij niet of ik op partij A of partij B stem. Dat ik kritische kanttekeningen maak bij het Europees handelen en wandelen maakt mij geen “Exiteer”.

Dat gezegd hebbende, betekent dus weer niet dat ik de waarheid in pacht heb. Mijn gelijk is relatief. Immer afmetende aan de zich aandienende parameters, zonder met elke wind mee te waaien.

Een reis in vogelvlucht in deze boven een koud gebied in Zweden
Foto: © Peter-Vincent Schuld

Denken is een reis, een reis langs verre oorden, koud, warm, in vogelvlucht. Stilstaande bij historische feiten, het leed en verdriet voelende van verschrikkelijke oorlogen die ons continent heeft gekend. De ziekte voelend van gewezen haat en huidige haat.

Vraag mij niet om te knielen voor Allah, ik kniel voor niemand. Vraag mij niet op te buigen voor wie dan ook. Ik verrot het.

Schaapskudde in het Drentse Borger. Nederland
Foto: © Jan Sibon/Schuld

Verdiep u in feiten, de geschiedenis en de toekomst. Maak zelf sommetjes. U wordt niet alleen een authentieker mens, maar u zult veel meer gaan begrijpen en zich niet meer verlaten op idiote complotverhalen.


Mocht u tot dit alles niet bereid zijn. Neem een rol duct tape en snoer uw mond. Napraters hebben we al genoeg.