De Avonddenkers: “Ik zal handhaven” Een wapenspreuk van een Europees “Kutland”

0
Het wapen van het Huis van Oranje-Nassau, tevens het rijkswapen van het Koninkrijk der Nederlanden op paleis Noordeinde in Den Haag, Foto: © Peter-Vincent Schuld

door Peter-Vincent Schuld

De oude wapenspreuk van het Koninkrijk der Nederlanden is “Je maintiendrai”  hetgeen zoveel betekent als “ik zal handhaven”.  Feitelijk de “wapenspreuk” van het Huis Oranje-Nassau teruggaand naar de overerving van het Prinsdom Orange in Frankrijk door Willem van Oranje. Dit alles uit tijden dat Europa nog bestond uit prinsdommen, graafschappen en andere adellijke bestuurlijke entiteiten.

Zicht op paleis Noordeinde, in Den Haag, Nederland het werkpaleis van koning Willem-Alexander Foto: © Peter-Vincent Schuld

De wapenspreuk prijkt mooi boven het werkpaleis van koning Willem-Alexander, Paleis Noordeinde in Den Haag. Maar wat is die wapenspreuk “ik zal handhaven”? Let op !! Het is de wapenspreuk van het Huis van Oranje, zoals onder mijn familiewapen de wapenspreuk “ik zal hier als een beest huishouden” had kunnen staan. (eigenlijk wel een ideetje).

Opsporingsambtenaren (BOA”s) van de Nederlandse Spoorwegen, in Tilburg, Nederland Foto: © Peter-Vincent Schuld


Tja, handhaven….we kennen dat tegenwoordig van de “handhavers” in de openbare ruimte. De mensen met handboeien en een wapenstok van de gemeenten, de omgevingsdiensten, de openbaar vervoersmaatschappijen, de boswachters etc. 

Het wapen / logo van de Nederlandse politie op een politiebureau in Delfzijl, Nederland
Foto: © Peter-Vincent Schuld

In een verhardende en vaak hufterige maatschappij kan de politie wel een handje gebruiken om een stukje “law & order” terug te brengen. Maar proportionaliteit moet het vaak afleggen tegen de opportunistische mafklapperij  van lagere bestuurslagen zoals gemeenten, waterschappen en provincies. Onze Europese landen mogen geen totalitaire  staten worden waarin de burger zich niet meer vrij en op zijn of haar gemak voelt. De burger moet zich veilig voelen en beschermd worden tegen wandaden, maar moet niet het gevoel krijgen ieder moment een proces-verbaal te kunnen krijgen als hij of zij bij wijze van spreken zijn of haar kont in de verkeerde richting draait.

Nederlanders kunnen nog wel leunen op de verkeersborden, maar niet oneindig leunen op de Nederlandse verzorgingsstaat. Op de foto, man leunt tegen verkeersbord in Enkhuizen, Nederland
Foto: © Peter-Vincent Schuld

De onbetaalbare idealistische en vooral niet realistische verzorgingsstaat lijkt te zijn ingeruild voor de willekeurige controlestaat. En dat laatste is flagrant in strijd met artikel 1 van de Nederlandse grondwet. Feitelijk moet een staat niet meer zijn dan een  “ik-voel me-vrij-, veilig, en beschermd-staat”.

het Nederlandse rijkswapen met “je maintiendrai”, oftewel Ik zal handhaven op paleis Noordeinde, Den Haag, Nederland
Foto: © Peter-Vincent Schuld

Maar wat betekende nou die wapenspreuk “ik zal handhaven” nu oorspronkelijk? Eigenlijk werd er bedoeld met “Ik zal handhaven”:  “ik zal stand houden”, maar zoals met veel zaken in de taal worden uitdrukkingen in de loop der tijd onderhevig aan meerdere interpretaties. Dit wordt geen stukje waarin we het Nederlands Koningshuis gaan lopen “afzeiken”. Integendeel. Want het volk en de politiek zijn  ook  ziekelijk aan het handhaven geweest toen het gezin van Lex ,Max en de kinderen het regeringsvliegtuig pakte naar hun Griekse buitenverblijf in de tijd dat Nederlanders zonder dwang werden opgeroepen eigen land te blijven. De oproep van de Nederlandse regering was al te achterlijk voor woorden, en als ik koning zou zijn geweest, had ik ook gezegd “lul lekker  de lucht in, vliegen met die hap naar Griekenland”. Koning Willem-Alexander is lekker eigengereid en dat mag ik in hem zo graag.  Wij journalisten zien en horen vaak een hoop “van achter de schermen”, alleen bij Facts Found doen we niet aan roddeljournalistiek en dus laten we het Koningshuis lekker met rust. Denkt u dat ik u allemaal ga vertellen wat ik in mijn privéleven uitspook? Echt niet!

Interieur van een Hercules C130, militair vrachtvliegtuig met de ramp (achterklep open) klaar om te droppen boven Parakou, Benin West-Afrika
Foto: © Peter-Vincent Schuld

Alleen ik heb nog wel een vraagje voor Koningin Maxima; Lieve, lieve, heel lieve Max, kun jij nog ergens aan dat Argentijnse instructieboekje komen? “Dumpen boven zee met een Hercules tyoe C”. We hebben in Europa nogal last van de Mocro-maffia, je weet wel… die Taghi en consorten. Het zou zo leuk zijn als we zouden weten hoe de Koninklijke Luchtmacht met een militair vrachtvliegtuig van het type Hercules C 130 op een veilige wijze die hele bende criminelen kan inladen en boven zee ten gunste van een kolonie hongerige witte haaien er uit kan smijten. Ik heb ooit iets gehoord van achterklep open, stuurknuppel naar achteren en hopla….. Nee, da´s geen koninklijke, noch een rechtsstatelijk verantwoorde vraag. Maar het is een gevoel, een emotie. Ik ben die hele bende ellendelingen zat. De familie Jaws kan niet wachten tot zij hun tanden kunnen zetten in de gerechtelijke dossiers met de illustere namen “Marengo” en “26koper”. Moet ik anti-braakmiddel erbij droppen zodat de haaien niet ziek worden? Ik ben ook die lui met terroristische neigingen en terroristische daden op hun kerfstok beu. Ik ben alles en iedereen beu die van ons Europa een gekkenhuis maken. Ik wil weer liefde, warmte en saamhorigheid. Geen gezaaide tweespalt.  En dus liet ik mijn fantasie, mijn persoonlijke fata morgana even de vrije loop. Hoe mooi zou het zijn als we van onder meer Taghi en consorten tagliatelle konden maken.

Gedragssturingen zoals “let´s go green” en ontvang kortingen op eten en drinken in een hotel in Groningen, Nederland
Foto: © Peter-Vincent Schuld


Ik verzeker u, de samenleving gaat nog verder polariseren, want het “push en pull-gedrag” door de overheid met oplegde corona-maatregelen en de klimaathysterie zorgen voor steeds meer gedragsregels die “gehandhaafd” moeten worden. Ik zie en hoor het overal om mij heen. Breuken in families, ruzies omdat mensen die van elkaar houden, het inhoudelijk oneens zijn met elkaar en dit niet op een behoorlijke manier kunnen bespreken en dus doordraaien. Nee, daar houdt geen outbreak managementteam of klimaatpanel zich mee bezig.

Facebook-icoon op billboard in Orihuela Costa, Spanje
Foto: © Peter-Vincent Schuld

En sociale media zijn als debielen voor politieagentje aan het spelen. Passen pure censuur toe en we laten het allemaal toe. Facebook handhaaft haar “community regels” maar gaat recht in tegen de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van drukpers. Daar komen we later op terug in een ander verhaal. Maar het is zorgwekkend en het is de voordeur van het Huis der Totalitaire Maatschappij met een gedachte-politie.Wie had het ooit gedacht dat juist iemand als Zuckerberg zijn eigen “mind-gestapo” zou neerzetten inclusief mollen, verraders en trollen. “Ik zal handhaven”

Rotterdamse politieagenten worden bestraft omdat zij grappen maakten en daders van feiten in een whatsapp groep viseerden. Kunnen die agenten er wat aan doen dat ze vaak te maken hebben met types die niet van Europese bodem komen? Wie heeft ze binnen gelaten? “Ik zal niet handhaven”.

Op de redactie moedig ik als hoofdredacteur het maken van immorele, ongepaste en niet politiek correcte maar wel feitelijke grappen juist aan. Uitlaatklep… heet zoiets en in het veld kunnen we het onderscheid echt wel maken. Maar satire en sarcasme zijn een must in een vrije samenleving. Maar dat mag niet meer. Dikke vinger!! Ook dit weekend weer. De Vlaamse sportjournalist Eddy Demarez werd door de directie van de Vlaamse openbare omroep op non-actief gezet omdat hij grappen maakte over onder meer de seksuele geaardheid van olympische sportsters. Potverdomme, dat mag niet hoor!…… Oh dat was al een fout grapje. Mijn eigen bonusdochter is lesbisch en we lachen wat af om de groep der potvissen. Mag het? Mag er nog wat satire en (zelf)spot zijn? Nee? Vanaf heden is de VRT niets meer dan een equivalent van de Noord-Koreaanse staatsomroep KNS (Kim-Niet-Slim). “Ik zal handhaven”.

Bloemen, foto en een Ajax-sjaal op de plek waar Peter R. de Vries werd neergeschoten aan de Leidse dwarsstraat in Amsterdam
Foto: © Jolanda Amoureus / Schuld

En opeens, iets meer dan een maand geleden. Naar verluidt vijf schoten in het achterhoofd van collega-journalist Peter R. de Vries. De Vries moest overeenkomstig de “criminele wetten van Taghi” zwijgen… voorgoed zwijgen.“Ik zal mijn criminele bende handhaven” zei de maffiabaas.

Peter R. de Vries stond op de dodenlijst.  Wij, mijn collega Christel en ik, kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat Peter R. na de geloste schoten in het achterhoofd op slag klinisch dood was. Met nadruk, “we vermoeden dit”, dus dat weten we niet feitelijk. Het is dus geen onomstotelijk feit. We spreken over  mogelijke klinisch dood, dus niet dood in de zin van dat er meteen een akte van overlijden opgemaakt kan worden. Een bron bij de ambulancedienst in Amsterdam die dicht bij de feiten betrokken was heeft uitlatingen in die richting gedaan ten overstaan van een informant van ons. Dus, voor alle duidelijkheid….het betreft hier een onbevestigde anonieme getuigenis, waarvan wij het waarheidsgehalte niet konden checken, maar welke wel het vermelden waard is. Het klinkt logisch en aannemelijk. Allereerste omwille van tactische redenen in de loop van het Marengo-proces. Mocht het zo zijn, onder dat strikte voorbehoud, dat Peter R. inderdaad kunstmatig in leven werd gehouden, zou het de politie en het Openbaar Ministerie de tijd hebben gegeven om wat zetten op het schaakbord te doen in de strijd tegen deze smerige invasieve kakkerlakken die de rechtsstaat in Nederland en andere Europese landen al een lange tijd ontwrichten.

Tussen de bloemen op de plek waar Peter R. vermoord werd, een collage van beelden die weergeven welke mensen er in de afgelopen jaren zijn vermoord: vlnr Pim Fortuyn, Theo van Gogh, Derk van Wiersum en Peter R. de Vries
Foto: © Jolanda Amoureus / Schuld

Maar er is nog iets dat het aannemelijk maakt dat Peter R. geen schijn van overlevingskans had. Een techniek bij de antiterreureenheden bij het neutraliseren van terreurverdachten die een bomgordel dragen, kunnen toepassen is door deze onopgemerkt van achteren te benaderen en een aantal kogels in het achterhoofd af te vuren  zodat het centrale zenuwstelsel direct is uitgeschakeld en de terrorist geen handelingen meer kan verrichten zoals het tot ontploffing brengen van de op het lijf gedragen explosieven.  Na de moord op Pim Fortuyn, Theo van Gogh, advocaat Derk Wiersum is dit dus opnieuw en de zoveelste moorddadige aanslag op de rechtsstaat. Hoezo “wij zullen handhaven“? Laat me toch niet lachen.

Zee van bloemen en een hoop rouwende mensen op de plek waar Peter R. de Vries werd neergeschoten in Amsterdam.
Foto: © Jolanda Amoureus / Schuld

Op de plek waar collega Peter R. de Vries werd neergeschoten ontstond er een bloemenzee. Er was verdriet in Nederland. Het herdenken van Peter R. kreeg absoluut de predicaten “waardig” en “oprecht betrokken”. En ook al was ik met zijn visie op de samenleving, het met regelmaat, volstrekt niet eens, even zovele keren had hij het gelijk wel aan zijn zijde waarbij Peter dan de drek van spuiend Nederland over zich heen kreeg. In een contact met Peter R., enige tijd terug zei hij mij  “gewoon blijven doen waar je voor staat en dicht bij jezelf blijven”. Nou dat bleek een deel van Nederland niet echt te doen. Moord op een journalist? Dit in een democratische rechtsstaat, of wat er dan van over is? De straat op! Laat je stem hard horen! Zelfs de collega journalisten gingen niet de straat om te demonstreren. Hoe anders was dat in het Europese Slowakije waar er massaal gedemonstreerd werd toen journalist Jan Kuciak en zijn vriendin om het leven werden gebracht. Hoe anders was dat op het Europese eiland Malta na de moord op journaliste Daphne Caruana Galiziadie corruptie tot in de hoogste kringen blootlegde. De mensen kwamen de straat op. Wat bleek? De moord was vanuit dezelfde hoogste politieke regeringskringen geregisseerd en geïnitieerd.

Gebouw van de Raad van Europa (geen EU-instelling) in Straatsburg, Frankrijk Foto: © Peter-Vincent Schuld

De Nederlandse Pieter Omtzigt, bekend van het blootleggen van de toeslagenaffaire, deed gedegen onderzoek naar de moord op de Maltese journaliste als parlementair afgevaardigde van de Raad van Europa. De Maltese regering stond er op dat Pieter Omtzigt zijn onderzoek zou staken. Hij handhaafde zich. Wat Pieter Omtzigt kreeg in Nederland was stank voor dank van zijn partij het CDA. Die vinden namelijk de partijbelangen belangrijker dan behoorlijk landsbestuur. De haan kraaide drie maal, de haan handhaafde zijn kraaien!

Vlag van Georgië

Zelfs Georgië, lid van de Raad van Europa (geen EU-lid)  heeft de bevolking meer lef, ballen en moed dan het grootste deel van de Nederlanders die gezapig op hun bankstel zitten te netflixen, om bij het nieuws te zeggen “och wat erg” om vervolgens herhalingen te gaan kijken van de soapserie “Goede Tijden Slechte Tijden”. Vergeet het “ik zal handhaven”! Dat toonden de Georgiërs wel toen afgelopen week een cameraman overleed en diverse journalisten werden gemolesteerd bij een LHBT-bijeenkomst waar extremistische conservatieven met geweld een einde aan deze manifestatie probeerden te maken. In reactie op het extremistisch conservatief geweld en moordzucht arresteerde de Georgische politie 120 verdachten. Hoezo is Georgië geen Europees land?

De in het verhaal beschreven en de door Facebook gewraakte foto uit Sesamstraat omgebouwd tot anti-coronabeleid meme
Beeld: Sesamstraat en een onbekende “meme maker”

Nederlanders hoor je wel vaak wel klagen maar ze ondernemen amper of niks. Ja, de zeikerds zijn goed in het uitmaken van critici van de corona-restricties voor “wappies” en zelf geen rechtsstatelijke vragen stellen. Het is te zot voor woorden. Elk moment moet in ale vrijheid de rechtsstaat door iedere burger op werking kunnen worden getoetst. Kan dat niet, dan komt er protest. Het overkwam Hilbrand de Boer. Hij plaatste op zijn Facebookpagina een meme. Een foto uit Sesamstraat met de tekst “Ik ben geen Wappie maar een Snappie”. Meteen een verwijdering en een ban van Facebook. De foto is op geen enkele wijze aanstootgevend. Dat iemand door middel van de foto en wat tekst het coronaverhaal van de overheid bekritiseert geeft Facebook nog geen recht om het te verwijderen. Dus doen ze het gewoon wel. Welke snotneus beslist hierover? Wat is zijn intellectuele bagage en achtergrond? Dit heet censuur en zoals gezegd kom ik daar op terug in een ander stuk.

Wat klopt er niet? Handhaaft het Nederlandse volk haar eigen rechtsstaat niet? Ja, veel makkelijker als er voor je gedacht wordt en dan nog mekkeren over iets als slavernij. Hol-land, de naam zegt het al, de bovenkamer, de hersenpan lijkt volkomen leeg in menig geval, of is opgevuld met een brei van Brinta, Bambix en Nutrix zonder enige functionele waarde. Val toch kapot, domme nutteloze sukkels. Handhaaf jezelf dus niet en voorkom nakomelingen. Heilige Sint Abortus sta ons bij. Nog meer leeghoofden op aarde. Nee dank je.

Beeldmerk van het Nederlandse Openbaar Ministerie
Beeld: Rijksoverheid / OM

Ja, we komen in de richting van de juiste definitie. Die definitie heb ik al vaak aan Nederland gegeven. Maar voetbaljournalist en opiniemaker Johan Derksen verwoordde het perfect. Derksen kreeg de drek van de deugmensen over zich heen toen hij neo-nep-slaaf Akwasi de mantel uit veegde. Ik was het zo met Derksen eens. De slavernij is in meerdere opzichten uiterst zinvol geweest. Hadden de slaven op de plantages nooit gezongen, dan hadden wij nu niet de prachtige muziekvorm ¨Blues” gekend. Om met wijlen Johan Cruyff te spreken; “Ieder nadeel  heeft zijn voordeel.” Maar omwille van  het feit dat Johan Derksen met regelmaat recht voor zijn ongezouten mening uitkomt, is hem dat op serieuze doodsbedreigingen komen te staan. Antwoord van de Nederlandse bevoegde autoriteiten? “We hebben geen menskracht genoeg”.  Godverdomme, wat een onzin. Wat een je reinste flikkerse bullshit. Wat een kutleugen. Waarom hebben we een Benelux-politieverdrag en waarom hebben we in Europees verband verdragen tot politiesamenwerking als het moet?.  Doe een beroep op de Nederlands sprekende agenten van de DAS, dat zijn de Belgische bodyguards van de niet te overtreffen paracommando´s. Doe een beroep op de Belgische Federale Politie. Dat zijn voortreffelijke gewapende persoonsbeveiligers. Waarom hebben we dan Europese verdragen? Openbaar Ministerie, houd op met liegen AUB! Kappen nou! Het OM moet beseffen dat het met vuur speelt. Zie hier de nieuwe functie van Schoffie-cier van Justitie.

Uiteindelijk heeft de respectabele “ik buig niet voor chantage”-mediatycoon John de Mol voor particuliere beveiliging van Johan Derksen gezorgd. Want de Staat der Nederlanden handhaaft niet, ze liegt en bedriegt! Pikant detail, Peter R. de Vries wilde wel degelijk beveiliging zo liet het advocatenteam weten waarmee hij nauw samenwerkte. Alleen geen drastische en aanhoudende “close protection” omdat Peter R. dat een te grote aanslag op zijn privacy zou hebben gevonden, zo berichtten het Algemeen Dagblad en Villa Media. De geur rond deze zaken is aan alle kanten onaangenaam. Ongeloofwaardig Ministerie in plaats van Openbaar Ministerie? De betrokken advocaten hebben geen vertrouwen in de vermeend onafhankelijke onderzoekscommissie onder leiding van Tjibbe Joustra, ex-baas van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, de voorloper van de NCTV. Misschien een taak voor Pieter Omtzigt? Moeten wij e.e.a. neerleggen bij de Raad van Europa? Wil de Staat der Nederlanden de eigen rechtsstaat wel handhaven?

Vuilcontainers binnen en buiten zetten en dit binnen een tijdsspanne die bepaald wordt. Dat is een tegenwoordige prioriteit an de gemeentelijke overheid in Nederland. Op de foto Suez vuilcontainers in Den Haag Scheveningen, Nederland
Foto: © Peter-Vincent Schuld

Nee, Nederland handhaaft wel. Maar op vuilcontainers die te vroeg zijn buiten gezet en te laat zijn binnengehaald.  Proces-verbaal als de plaatselijke verordening is overtreden. Strafblad als u de zaak bij de politierechtbank laat voorkomen en u wordt veroordeeld.

Voertuig van de dienst handhaving van de gemeente Sittard-Geleen, Limburg, Nederland
Foto: © Peter-Vincent Schuld

Keutelzaken daar is Nederland goed in. Mensen laten rondrijden in auto´s met het woord “HANDHAVING” die met geen enkele spoed ter plaatse moeten gaan bij lokale issues, voorzien van oranje zwaailicht en een geluidloze sirene. Nederland? Terecht door Derksen een Kutland genoemd.  Lokale Ortskommandanten bestaande uit colleges van burgemeesters en wethouders denken hun wil aan iedereen op te kunnen leggen. Waar gaan we de bevolking nu weer mee zieken? Want onze fantastische sprookjes gooien we in een vorm van lokale wetten, de Algemene Plaatselijke Verordening genoemd.

Lege Dam in Amsterdam, alleen fietsers, de natte droom van het het linkse stadsbestuur. Foto: © Peter-Vincent Schuld

Amsterdam is zo´n kutstad in het Kutland. Onder leiding van een kutwijf als burgemeester genaamd Femke Halsema. Wat een hypocriete snuifdoos. In haar straten werd Peter R. de Vries vermoord. Op haar Dam in Amsterdam kon er wel een demonstratie worden gehouden omwille van het om het leven komen van de Amerikaanse crimineel George Floyd, alias meneer-bij-arrestatie-opgeplooid. Een letterlijk adembenemende aanhouding leidde tot de dood van deze weerspannige boef. Hup demonstratie, gesteund door Femke Halsema die zelf acte de presence gaf. “Het zou racisme van de Amerikaanse politie zijn geweest.” Daar liep ze te paraderen. Amper een jaar later laat ze met grof geweld vreedzame demonstraties tegen de corona-maatregelen door de politie uiteen jagen met wapenstokken, honden en waterwerpers. Dubbele moraal madammeke!? Voorbeeld gevolgd van je Brusselse linkse boktor-collega Philippe Close? Wij gaan ons neo-marxisme handhaven! Rot op!

Oudere, sociaal zwakkere vrouw met bierflesje in het centrum van Amsterdam, waar het nuttigen van alcohol verboden is.
Foto: © Peter-Vincent Schuld


Amsterdam, coronatijdperk anno 2021.
Een wat oudere vrouw zit met een flesje bier op een bankje in een zone waar er van het knetterlinkse stadsbestuur geen alcohol gedronken mag worden, maar waar de wietgeur je tegemoet komt. Want wij, het college van stalinisten en marxisten  willen dat u de regels naleeft opdat wij ze kunnen handhaven. We lopen even de Albert Heijn binnen om snel wat in te slaan wat op onze hotelkamer niet te verkrijgen is. Corona-regels hier, corona-regels daar. Allemaal redelijkerwijs niet te handhaven vanwege de kleine oppervlakte van de winkel. We komen buiten.

Het oudere en sociaal zwakker vrouwtje wordt door de gemeentelijke handhavers op de bon geslingerd.
Foto: © Peter-Vincent Schuld

Drie man sterk staan de handhavers van de gemeente Amsterdam om het oude vrouwtje heen, dat zo het zich laat aanzien en dus aannemelijkerwijs sociaal aan lager wal is geraakt. Met welke reden? Handhavers druk schrijvend. Proces-Verbaal? Zoja, is dit wel een redelijke benadering? Ze wordt vermanend toegesproken wegens het voorhanden hebben en nuttigen van alcohol waarop een zware boete staat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening. We aanschouwen de zaak vanaf een afstandje. Wat denkt de gemeente Amsterdam hiermee te winnen? Sociaal zwakkeren verder de schulden in helpen, of in de bak? In ieder geval onnodig verder in de problemen, dat staat wel vast. Oh links Amsterdam is zo sociaal voelend…. als het ze uitkomt.

Ik moet denken aan de ouwe tijd waarin de politieagenten van het bureau Warmoesstraat zo´n oud vrouwtje dan hadden aangesproken, er even op de hurken er bij hadden gaan zitten met op zijn plat Amsterdams hadden aangesproken met “seg lieferd, sou je nou niet beter effe niet drinken, kom we brengen je effe naar huis, stap maar in schat”, waarop het oude vrouwtje de oude bekende Volkswagen Kever en nadien de Volkswagen Golf zou zijn ingestapt, met bovenop het dak een enkele blauwe pit.  Amsterdam huilt.

Amsterdam verhardt en is  verhufterd.  Oorzaken? Crimineel en salafistisch tuig  plus een volkomen marxistisch kutstadsbestuur. Als handhavers van nu de gelijkaardige aannemelijke woorden hadden gebruikt zoals in het oude leuke Amsterdam de toenmalige gemeentepolitie dat deed, dan hadden de handhavers een nu een onterechte vermaning gekregen en had de #METOO beweging op de dam staan jammeren wegens vermeend seksisme. In Amsterdam wordt alleen de gekte gehandhaafd.

Raamsdonksveer, Nederland 1990, Uitbraak Varkenspest, vervoer van varkens verboden. Foto: © Peter-Vincent Schuld

Met conclusie:

Nederland is inderdaad een Kutland waar het openbaar bestuur collectief lijdt aan de mentale Varkenspest.

Ik handhaaf hierbij mijn betoog.