De Avonddenkers: Is mijn baasje “eng” omdat hij PVV of FvD stemt?

0
634
Bordeaux dog ligt achter in de auto te smikkelen in Antwerpen Foto: © Peter-Vincent Schuld

Door Peter-Vincent Schuld

Peter R. De Vries bestempelde de PVV een paar weken terug weer als “eng” en liet zijn onvrede blijken over het boerka-verbod dat in Nederland op 1 augustus in ingegaan.

Nu mag iedereen een mening hebben. Deze mag hij of zij uiten, maar ik ben het absoluut oneens met mijn naamgenoot. 


De boerka is een heftige exponent en symbool van de onderdrukkende en maatschappij inrichtende vorm van de islam, het salafisme, dat je inhoudelijk gelijk mag stellen met andere onverdraagzame ideologieën zoals het nazisme. Het dragen van nazi-symbolen is gelukkig ook verboden.

Ik zou verbod het dragen van de boerka en de nikab zelfs willen uitbreiden tot de gehele openbare ruimte, dus ook op straat en in winkels,zoals het dragen van nazi-symbolen eveneens in de openbare ruimte verboden is.


De Vries maakte de bemerking dat het toch wat zou zijn als de overheid zich ging bemoeien met wat voor kleur sokken hij zou dragen, even vrij vertaald. Daar heeft hij een punt, daar heeft de overheid zich absoluut niet mee te bemoeien, maar daar houdt het ver op met het gelijk van Peter R. De Vries.


Peter R. De Vries noemt de PVV “eng”, en daarmee serveert hij het hele (potentiële) electoraat
van partijen als de PVV en het FvD af als eng. Moet je niet doen. Zeker omdat zulks pas echt stemmingmakerij is zonder enige grond.

Montesquieu, de denker die de Trias Politica bedacht, wat wij nu als de normaalste zaak van de wereld beschouwen, dacht ook na over het de rol van het “godsbeeld” in het recht en strafrecht. Hij vonddat blasfemie niet thuishoorde in het strafrecht, en als je zijn werken goed bestudeert kom je tot de conclusie dat hij eigenlijk nog verder ging en tot de conclusie kwam het godsbeeld helemaal niet thuis hoort in een bestuurlijke en juridische omgeving als de openbare samenleving.

Laten we het eens even vanuit een ander standpunt bekijken. Een heel ander ijkpunt nemen.Het beschavingspeil van een samenleving laat zich afmeten door de wijze waarop er met dieren omgegaan wordt. Dus wat deed uw eigen Peter, de schrijver van dit stukje, hij ging eens op de profielen kijken van veel aanhangers van de PVV en het FvD. Wat ik zag maakte mij gelukkig. Enorm veel profielen van mensen met hun huisdiertjes die ze alle liefde geven die ze verdienen. Honden, katten, konijnen. Het kan niet op en allemaal met een supergoed huisje.

Nu weten wij dat psychopaten hun geweldsuitingen vaak eerst op dieren loslaten alvorens deze op mensen te projecteren.

Jong lammetje gefotografeerd in Neuhaus, Duitsland
Foto: © Peter-Vincent Schuld

Nu gaan we eens even kijken op welke brute wijze er tijdens het offerfeest talloze dieren bij bewustzijn de keel over zijn gesneden op de zelfde wijze waarop IS-terroristen hun gevangenen om het leven brachten.Dat vind ik pas eng, dat vind ik heel eng. Er wordt op een respectloze wijze met dieren omgegaan, honden zijn vuil en wat niet onrein is wordt de keel overgesneden en daarmee laat deze gemeenschap precies zien waar hun beschaving ligt. Dus ergens in de vuilcontainer.


Nee, geef mij dan maar die “enge” PVV-stemmers die over het algemeen lief en goed zijn voor hun beestjes.