De Avonddenkers: Laffe onderwijsinspectie krijgt schop onder achterwerk inzake salafistisch onderwijs. Tijd voor een verhaaltje.

0
1202
Kantoor van de Onderwijsinspectie aan de Spoorlaan in Tilburg. Foto: © Peter-Vincent Schuld

door Peter-Vincent Schuld

Vandaag een futuristisch verhaaltje nu bekend is geworden dat de Nederlandse onderwijsminister Arie Slob de Onderwijsinspectie een aanwijzing heeft gegeven om op te treden tegen salafistische / islamitische scholen, door de Nederlandse overheid gefinancierd die haatdragende les- en leermethodes hanteren waarin oproepen dan wel geleerd wordt ongelovigen, Joden en homoseksuelen te doden.


De Onderwijsinspectie bleek, naar eigen zeggen eerst louter te hebben gekeken naar het “onderwijs als totaal”, zo meldde RTL Nieuws. Minister Slob, hobbelend achter de feiten, neemt daar klaarblijkelijk nu geen genoegen meer mee.

De Nederlandse overheid en haar bewindslieden hebben jarenlang weggekeken onder het mom van “diversiteit en kopjes thee drinken” voor dithaatonderwijs, dat volledig de democratische rechtstaat ondermijnt. Decennia lang is er niet geluisterd naar de bevolking en kenners die hier reeds voor waarschuwden. Het was allemaal niet waar en het was niet zo ernstig. Nou, intussen weet iedereen wel beter. Zelfs “links” dat normaliter maar al te graag de ogen gesloten houdt voor de realiteit, ageert.

Dit soort onderwijsinstellingen zijn open riolen waarin de lesgevers, de “bebaarde” docenten de ziektes overdragende kakkerlakken zijn.Beginnen we het nu eindelijk in te zien dat niet de etniciteit maar de islamitische ideologieën tot en met het ergste soort het daadwerkelijk probleem vormen.

Ik moet even denken aan een meisje. Een Vlaamse, een nichtje van een hele goede vriend van me, die van de ene dag op de andere dag al dwalende zich heeft bekeerd tot de islam.

Ik moet denken aan dat Iraanse meisje dat opgepakt werd toen ze haar hoofddoek in Iran afdeed als blijk van protest tegen de rigide islamitische leefregels van het Iraanse regime. Een meisje dat een wanhoopsdaad verrichtte en zichzelf in brand stak en nu is overleden. Weer een potentieel vrij leven vernietigd door een onderdrukkende haatideologie.

Vandaar hier mij navolgend futuristisch en verzonnen verhaaltje:

“Goedemorgen u spreekt met sloopbedrijf Johannes de Sloper”.

Ja, ook goedemorgen, het is met Arie, nee niet Arie Proletarie, maar Arie Slob, je weet wel, ik doe iets met onderwijs op een of ander ministerie of zoiets, ik weet vaak ook niet waarmee ik bezig ben”.


Sloopbedrijf : “Wat kunnen we voor u doen mijnheer Slob?”


Slob: “Nou voor mij niks, maar ik word door rest van het kabinet, de Tweede Kamer en de Nederlandse bevolking gedwongen om alle salafistische en islamitische scholen neer te halen, maar het moet wel klimaatneutraal en het afval moet gescheiden worden”.


Sloopbedrijf: “U bedoelt dus wij moeten slopen en bakstenen scheiden van hoofddoeken, boerka’s en nikabs en de korans bij het oud papier”?


Slob: “Ja zoiets, ik weet het ook niet precies, wat gaat dat kosten?”


Sloopbedrijf: “Voor u?”  “Helemaal niets.”


Slob “Hoe kan dat nou?” “Alles kost toch geld?”


Sloopbedrijf: “Wij wisten dat u zou bellen en de helft van de Nederlandse en Belgische bevolking heeft zich aangemeld om gratis mee te helpen.”
“Bedrijven schenken massaal bulldozers, sloopkogels en kiepauto’s.”

Slob: “Dat is helemaal langs mij heen gegaan.”
Sloopbedrijf “Tja, misschien wat wereldvreemd mijnheer Slob?”


Sloopbedrijf: “Beseft u welke periode het is mijnheer Slob?”


Slob: “Ja, het is nazomer 2019.”


Sloopbedrijf: “Nee, mijnheer Slob, het is 75 jaar geleden dat de bevrijding van België en Nederland werd aangevangen en een haatclub werd verdreven”.

Sloopbedrijf: “Jullie schijnen daar in Den Haag geen flikker geleerd te hebben”.”Weet u nog dat Joden, homo’s en zigeuners met treinen afgevoerd werden naar vernietigingskampen?”


Slob: “Ja daar heb ik wel eens iets over gelezen”


Sloopbedrijf: “Dus wij gaan slopen en op tolerantere en menselijkere tijden hopen.”