De Avonddenkers: Opgenomen in de Orde van de Dooie Rat

0
1293
Dode rat op het strand van Porto Covo, Portugal Foto: © Peter-Vincent Schuld

door Peter-Vincent Schuld

Niet omdat het kan, maar omdat het moet. Vanavond weer eens een Avonddenker.


Ik introduceer hierbij de denkbeeldige Orde van de Dooie Rat.
Zoals de naam van de orde waarin iemand “verheven” kan worden al aangeeft,  is het geen blijk van waardering maar een blijk van pure minachting.

Ik ga eens man en paard noemen en ik spaar helemaal niemand. Het maakt mij echt niet uit of u aan de rechterkant of linkerkant van het politieke spectrum staat. Iemands etnische achtergrond maakt niet uit. Het zal mij worst zijn waar iemand geboren is of welke huidskleur iemand heeft. Alleen het begrip diversiteit benadrukken impliceert al dat er onderscheidend gedacht wordt om het nadien bij elkaar te brengen in een niet organisch en valselijk geconstrueerd beeld.

U kunt het vergelijken met het inslaan van een ruit om de scherven nadien in willekeurige vormen aan elkaar te lijmen zodat het ergens op lijkt. Het lijkt dus nergens op. Vertalen we dit naar de maatschappelijke discussie en het beleid is het een handenvol kostende en tijdrovende demarche voor niets.

Dus ken ik op dit moment gevoelens van diepe minachting.


Minachting voor hen die misbruik hebben gemaakt van noodhulp die de overheid ter beschikking stelde aan ondernemers in nood.


Minachting voor mensen die vinden dat de grondwet of het Europees Verdrag voor de Rechten de Mensen maar moeten wijken om het Corona-virus middels vrijheidsbeperkingen te kunnen bestrijden.


Minachting voor mensen die onterecht Europa de schuld geven van falen beleid of uitgebleven handelen in situaties waarin de nationale lidstaten na het dubbel checken van de feiten verantwoordelijk bleken te zijn.

Minachting voor de Belgische noodregering die haar burgers als idioten en gevangenen behandelt.

Minachting voor hen die op een frauduleuze manier een slaatje probeerden te slaan uit de angst  die met de Corona-catastrofe gepaard ging door bestelde en betaalde beschermingsmiddelen niet te leveren en andere gelijkaardige misdrijven.


Minachting voor hen die onverkort doorgingen met het verspreiden van nepnieuws en aantoonbare complotten en zij makers en verspreiders van die soort berichten aanduiden als echte “fact checkers”.

De tweet waarin de 3-zoenen uit de cultuur te bannen. Bron: Twitter

Minachting voor iemand dame  die tweette “please Nederland laten we deze kans grijpen om drie zoenen officieel voor altijd uit onze cultuur verwijderen” Kan het nog hartelozer, afstandelijk, killer, liefdelozer?

Minachting voor zogenaamde achterstands-allahonen die het nodig vinden om tijdens de avond- en nachtelijke uren autobranden te stichten, mensen lastig te vallen dan wel te intimideren. Vreet overdag gewoon je buik vol, geloof in elk sprookje dat je wil, maar als jij je zich niet kan gedragen, donder dan op naar Kamelistan.


Minachting voor zogenaamde achterstands-allahtonen die in Anderlecht nabij Brussel de politie maar blijven molesteren en rellen veroorzaken.

Minachting voor (gepensioneerde) Nederlanders, Britten en Vlamingen die denken in Spanje zich te kunnen gedragen alsof het hun land is en totaal geen respect hebben voor of enge beleefdheid tonen naar de lokale bevolking, die het zo te verduren heeft. Ouderdom en wijsheid zijn niet elkaars synoniem.

Sensibiliseringscampagne van de Nederlandse veiligheidsregio Noord-Holland Noord tot het wassen van je handen in relatie tot het Corona-virus
Foto: © Jolanda Amoureus / Schuld

Desinfecteer uw handen, was uw handen, maar niet in onschuld.

Ik reik aan u allemaal de denkbeeldige versierselen uit die horen bij het opgenomen worden in de Orde van de Dooie Rat