De Avonddenkers over corona: Jut, Jul, de leguaan en de corona-fundamentalist

0
Leguaan in Simpson Bay, Sint Maarten Foto: © Peter-Vincent Schuld

door Peter-Vincent Schuld

Deze angstsamenleving is echt krankjorum en mesjogge. Ik schreef aan het begin van de coronacrisis reeds dat je bij maatregelen altijd oog hebt te houden voor de fundamentele vrijheden van mensen. Ik waarschuwde voor een tunnelvisie.  (De Avonddenkers van 12 april 2020: “Tunnelvisie bij autoriteiten gedurende een crisis is altijd een punt van zorg). Nu blijkt de Nederlandse Raad voor de rechtspraak reeds op 17 november j.l. een voor minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vernietigend rapport te hebben geschreven inzake de uitbreiding van de coronapas. Twee dagen voor kerst stuurde De Jonge het rapport naar de Tweede Kamer en nu is het publiek geworden.

Gebouw van de Raad voor de Rechtspraak in Den Haag, Nederland
Foto: © Peter-Vincent Schuld

De Raad voor de Rechtspraak is wakker geworden en blijkt grote vraagtekens te zetten bij de proportionaliteit en de uitgebreide coronapas. Eindelijk heeft de rechtspraak iets begrepen. Ik zeg niet alles, maar op zijn minst iets. De raad zegt dat er een gebrek is aan duidelijkheid over het moment dat er een einde komt aan de inbreuken op de fundamentele grondrechten van mensen.  De Jonge, de baarddragende corona-fundamentalist gedraagt zich als een corona-ayatollah, zoveel is wel duidelijk. Klakkeloos overnemen van adviezen van het Outbreak management Team (OMT) is gewoon not done. Dat zijn mensen die zeggen verstand te hebben van de medische of virologische kant van het verhaal. Daar kunnen we trouwens ook grote vraagtekens bij zetten. Daarover in een later stuk een onderbouwde ramkraak op het OMT.

Nederland en België, de charlatans van het OMT en een corona-fundamentalist.

Lockdown december 2021, onderweg eten halen bij het tankstation zoals hier in Muiden, Nederland
Foto: © Peter-Vincent Schuld

Maar we  kunnen weinig met virologen en artsen als er geen tegen tegenwicht geboden wordt door een team van rechtskundigen, dus juristen staatsrecht, unierecht, mensenrechten. grondwetsspecialisten en rechtsfilosofen. Ook dat schreef ik zo ongeveer in mijn stuk van 12 april 2020, dus bijna 2 jaar aar terug. De Raad voor de Rechtspraak trekt de neus op voor het feit dat de besluitvorming in Nederland vrijwel  louter gebaseerd is op adviezen van het OMT. De Raad voor de Rechtspraak zegt “Het is niet aan het OMT maar aan de wetgever om te toetsen op mensenrechten”.  Weer een terechte knal in de gezichten van corona-imam De Jonge en zijn OMT-leden. De baard van De Jonge begint politiek aardig in de fik te staan. Wat zou De Jonge gedacht hebben? Zoiets als  “Over een maandje ben ik toch weg?”. Bij de noodzaak van de huidige lockdown in Nederland zijn fikse vraagtekens te zetten. Voorafgaandelijk was er al kennis ter beschikking dat de zogenaamde omicron-variant mogelijk helemaal niet zo gevaarlijk was als men pleegde aan te nemen. Vanuit Zuid-Afrika waren er reeds berichten dat het allemaal wel meeviel. Dat het meeviel werd afgelopen dagen nog duidelijker nadat er een Brits rapport verschenen was en het werd nog duidelijker nou het in Nederland helemaal blijkt mee te vallen. Een medicijnman uit de rimboe had dit verhaal nog eerder onderuit kunnen trappen.

Jut, Jul en de leguaan

Een leguaan, zoals beschreven in het verhaal, alhier gefotografeerd op het eiland Sint Maarten
Foto: © Peter-Vincent Schuld

Het een-tweetje van “Jut en Jul” respectievelijk premier Rutte en de Antwerpse provinciegouverneur Cathy Berx , waarbij de laatste als eerste (gevolgd door Rutte)  de Nederlanders opriep om gedurende de infantiele lockdown in Nederland niet in Antwerpen te komen eten of drinken kent geen enkele juridische basis. Berx heeft niets te zeggen over de verdragsmatige vrijheden inzake het  grensverkeer. Het valt buiten haar bevoegdheid. Ze kakelt spreekwoordelijk als een kip zonder kop.  En echt, was het maar een kip zonder kop. Als je haar in het echt ziet vergaan echt alle lustgevoelens. Man wat is dat mens lelijk van dichtbij (en veraf). Zelfs een leguaan met de schaamflappen aan zijn/haar non-binaire muil is er in vergelijking nog Miss Universe bij.  Het is niets meer dan een vrijblijvende vraag omdat het Akkoord van Schengen nu eenmaal in het vrij verkeer van goederen en personen voorziet tussen onder andere België en Nederland.

Bord langs de E19, België inkomend vanaf de grensovergang Hazeldonk met opschrift “de provincie Antwerpen heet u welkom”, maar madam Berx verwelkomt u dus niet.
Foto: © Peter-Vincent Schuld

Een oproep die geen rechtsgrond kent heeft geen enkele waarde. Dus Nederlanders, gewoon de Belgische ondernemers steunen en afzakken naar Antwerpen of om het even waar. Cathy Berx is sowieso een lichtgewicht als het om (Europese)  inhoud gaat, dat politiek gedrocht hebben we eerder dit jaar inhoudelijk met de grond gelijk gemaakt. Beschouw haar maar als een lelijk wiebelteefje zonder inhoud. Cathy Berx alias Kaatje Klepkaak moet gewoon haar waffel houden. Er kwam niks zinnigs uit, er komt niks zinnigs uit er er zal nooit iets zinnigs uitkomen. We hebben al genoeg leeghoofdige mutanten.

Zo ziet provinciegouverneur van Antwerpen, de Stad Antwerpen het liefste, dus zonder Nederlanders en dus leeg
Foto: © Peter-Vincent Schuld

De nutteloze en onnodige lockdown in Nederland haalde gisteren massaal Nederlanders naar België. Ja, de Nederlandse economie wordt weer voor niets om zeep geholpen met deze lockdown. Dan is dit het resultaat. Gewoon menselijk gedrag. De politie van Antwerpen riep Nederlanders op om niet meer naar Antwerpen te komen. Maar lieve lezers in Nederland (en Vlaanderen), u kunt gewoon lak hebben aan deze oproep. Iets wat niet expliciet verboden is, mag gewoon. U heeft gewoon het recht om naar Antwerpen of elders te gaan. Gewoon lak aan hebben. Nogmaals, wat de wet niet verbiedt, mag en kan met daarbovenop het Akkoord van Schengen. Punt! De oproep van Berx, Rutte en de Antwerpse politie brengt net zoveel verplichting met zich mee als de spreekwoordelijke collecte voor de stichting ten bate van hongerige Ethiopiërs met genderneutrale anorexia.

De Telegraaf

Redactie van de Telegraaf in Amsterdam, Nederland
Foto: © Peter-Vincent Schuld

Het “orakel” van de Nederlandse krant “De Telegraaf” Rob Hoogland vroeg zich vandaag af in een column waar de grens ligt van “goed burgerschap” bij een lockdown. Nou, dat begint naar mijn mening om deze lockdown zoveel mogelijk te saboteren. Boven zijn column wordt gekopt met “Je gaat niet naar Antwerpen om te shoppen, eten en te drinken, punt”. Dus wel. Goed burgerschap is geen juridische term. Je hebt het recht, of je hebt het recht niet. Heb je een recht, staat het je vrij om er gebruik van te maken. Zo simpel is het. Het vingerwijzen en ander grachtengordelgedrag, iets wat Hoogland anderen maar al te graag en vaak terecht verwijt is inhoudsloos. Goed burgerschap levert je geen belastingkorting, geen koninklijke onderscheiding of enig genot op.

Met conclusie:

Leve het hedonisme! Kappen met dat corona-gejank!