De Avonddenkers: Over het hoofd zien en over de vergankelijkheid van het hoofd op de postzegel

0
516
Och een vergeten hoofd op een postzegel uit lang vervlogen tijden Foto: © Peter-Vincent Schuld

door Bernd Timmerman

“Beide documenten zijn destijds over het hoofd gezien in de veelheid aan documenten” ~ Cora van Nieuwenhuizen -, Nederlands Minister van Infrastructuur en Waterstaat

Wanneer spreek je de waarheid of is spelen met de waarheid gewoonweg een politiek spel?

Waarschijnlijk geloven politici, diva’s en macho’s hun hilarische zoete en stoere koek waarheden. Egoïsme, egocentrisme en echoïsme. Drie-eenheid van hoogmoed.

Zonder tegenwoorden geloof je namelijk gefabriceerde schijnrealiteiten en loop je met het hoofd in een gekozen waanidentiteit en verwend-nest imago van laffe volgers die hun kul-identiteit weer ontlenen aan jou en anderen die zij toejuichend volgen. Heiligen en influencers, helden en sterren Politici en tijdelijk in tijd bekende beroemdheden op een postzegel zijn een vorm van nietszeggendheid.

Ik zie veel over het hoofd.
Letterlijk (1.99) en figuurlijk, jammer genoeg zie ik daarnaast juist weer heel veel. In mijn helikopter hangend boven thema’s en opinies, maar ook door een focus op wat ik misschien teveel aan leed heb gezien. Om van descriptieve onnozelheid te zwijgen.

Je kunt probleemloos door het leven gaan in de bubbels van je hoofd. Wandschilderingen met statements, opvattingen, eigen beelden, zelf gekozen werkelijkheden en alle keuzes die je maakt. Spiegel, ik ben geweldig.

Vervolgens plak je een bloem over alles dat nooit past in jouw onfeilbare hoofd. Over het hoofd zien en alleen in eigen kamers van gelijk hebben leven. Selectief inkopen doen en je kamers zo inrichten dat je happy doorleeft in de bubbels van zelfgekozen genoegzaamheid waarbij je alleen visite krijgt van degenen die een kopje thee drinken en diep voor je buigen.
Mensen zien alles over het hoofd.


Zelfs zichzelf, zodat er alleen een perfect zelfbeeld over blijft. Het is goed zo nu en dan jezelf te onthoofden om zaken weer in perspectief te zien zonder zelfbedrog.