De Avonddenkers: Van het ombrengen van Zwarte Piet tot de Decembermoorden van Bouterse

0
460
Zwarte Piet en Sinterklaas, omgebracht met als doodsoorzaak "blunt force trauma" Foto: © Peter-Vincent Schuld

Door Bernd Timmerman

Laat ik er toch nog iets over zeggen.Schoten in de nacht of paarden op het dak.


Over Suriname, Bouterse en ZP.Straks over de Holocaust.
Eerst vallen de woorden in mijn schoot van W.H. Auden omdat vragen en antwoorden verkracht zijn door iets vinden.


“History is, strictly speaking, the study of questions; the study of answers belongs to anthropology and sociology.”


De antwoorden voorbij las ik de zin die kenmerkend is voor deze tijd en generaties.


 ‘Ik vind de kwestie van Kick Out Zwarte Piet (KOZ) interessanter’. 

De mokerslag voor het grote Sinterklaasverhaal
Foto: © Peter-Vincent Schuld


Op vragen van een journalist over het proces Bouterse.
Een jonge zwarte man van 24 die mogelijk met zijn ethische vrienden ervoor gezorgd heeft dat het publiekelijk lynchen van ZW, zijn naam mag niet worden uitgesproken, in vrijheid is geslaagd.


Nu ZP is gedood en nooit meer wordt ingehaald door blanke bokkenrijdende zondaars is er wel het geluk dat de moraliteit  ons toelaat dat de dictator B., die verantwoordelijk is voor het martelen en vermoorden van 15 tegenstanders, een ontvangst krijgt die de Sint alleen maar kan hopen. Hij strooide met lijken en snoepgoed.


De nacht van 7 op 8 december is meer een sprookje dan Winterklaar de Sint op de 5de ooit was.
We vechten tegen opgelegde denkbeelden om zo de Pyrrhus overwinning te vieren en de ogen te sluiten voor grotere echte problemen. 
De zwarte, gele, bruine en witte misdaden vallen in het water bij een stoomboot die vaart op selectieve verontwaardigde wateren van dubieuze keuzes.
De religie van schijnmoraliteit is zo prachtig doordat het collectieve wanen in stand weet houden. De Sint in uw Bubbel zegt de waarheid en niets dan de Waarheid.


Kinderen geloven in Sinterklaas,U gelooft in andere sprookjes en nachtmerries.


Zwarte en Witte jongeren, ook jongere ouderen, weten meer van influencers, merkkleding, muziek en allerlei andere nieuwe goden en afgoden dan van de ernst van het verleden, van het nu en van de toekomst. 


De strijd van de American Gods is geen fictie meer met de Goden World Wide Web, Social Media met kinderen als Twitter, Facebook en Instagram.
Verspreid het Woord, dogma in, dogma uit.De kennis ligt voorbij de Rwandese genocide, de Armeense genocide en de Holocaust.


U wilt vechten, in woord en daad, tegen windmolens die ZW of welke anderen dan ook mogen heten met niet fundamentele wieken om neer te halen.


Het verleden is dood en begraven.


De 15 van de nacht in december hebben slechts in schimmen bestaan. Net zoals alles wat geen hype hysterie van hedendaags illusie-isme is.


De KinderGoden Amazon en Bol verkochten  Auschwitzkerstversiering en Auschwitzprenten aan kinderen, jongeren en ouderen die geen kennis meer bezitten om als blik te werpen op wat smaakvol juist en onjuist is. Het wachten is op een uitgemergelde Holocaust-oliebol om het nieuwe jaar te vieren. Kwetsen is een vorm van vieren.


Dat kan in de Tijd van zij die gehoord zijn met een nog niet eens ongehoorde omroep waarbij ontkenning van alles ook slechts een mening is. 


In een Periode van opgelegde moraliteit van zij die progressieve wanen tot de uwen maakt en overal discriminatie, racisme of seksisme in zien.
Rechts versus links.Een MMA gevecht over lijken.


Ik las de zin ‘ik heb er vier jaar over gedaan om tot mijn conclusies te komen. Dat is iets heel anders dan even een mening verkondigen.’
Ach, studie is zo OK Boomer en van de generatie X in die ontketende ontlezende wereld van Y en Z gewoon waarbij veel flauwekul is.


Alles mag en kan van mij worden uitgesproken en geschreven. Vervolgens is het de wet die als maat dient om het passeren van grenzen in afspraken te beoordelen.


De aarde is plat, de Armeense genocide en de Holocaust hebben nooit bestaan, de klimaatcrisis is een linkse uitvinding en ZP is racisme.
Zijn we al op de maan geweest?


Bestaan de intensieve veehouderij, armoede, natuurverwoesting, soorten uitsterven, moderne slavernij, huiselijk geweld, dierenmishandeling, vrouwenonderdrukking en meer narigheid echt? 


Sinterklaas, wie kent hem niet Sinterklaas, Sinterklaas en natuurlijk Desi Bouterse.


U roept maar een eind weg. Bewaarheid.De waarheid bestaat immers niet en feiten en kennis zijn slechts alternatieve meningen.


Eva sprak op een congres.Bij haar naam denk ik aan Adam en aan Adolf. Dit is een frame. Nu ook aan Baudet. Hoorde ik Blondi blaffen in de coulissen of kroop de slang over het toneel?


Op ieder politiek congres of politieke manifestatie zien we het slijm van de verleiding en horen we de zaal blaffen naar de leiders.


Bij de politieke naïviteit van Jesse, Marianne, Sylvana en Tunuhan, bij de als Faust verkopende zielen van Mark, Sigrid, Pieter en Carola, bij schreeuw van populaire kreten van Geert, Thierry en Lilian en bij oude glorie in nieuwe zakken van Lodewijk en Kees.


Voor mij zie ik de verboden vruchten hangen die nieuwe goden schenken om verkeerde keuzes te maken op basis van nog meer verkeerde aannames.


Laten we de decembermoorden als begin van absurdistische vrijheid vieren waarbij ZP als antiheld op een fort aan het Kruis van Kennis is gespijkerd.


U bent veroordeeld tot deze Tijd met nieuwe Goden die u aanbidt omdat denken, voelen, begrijpen, vragen en luisteren passé zijn.

Mens, u bent niet alleen de appel maar ook de gifslang zoals dit exemplaar in het gras ergens in Kisangani, Congo Foto: © Peter-Vincent Schuld


Laten we elkaar belazeren, bedonderen en beliegen. 
U bent de appel, de slang en de mens.