De Dagdenkers: De A-Bom van een haan op een Eiland

0
Deze haan in Grandola is ontsnapt aan Schiermonnikoog foto © Peter-Vincent Schuld
De A-Bom van een Haan op een Eiland
Door Bernd Timmerman
Op Schiermonnikoog schijnen 936 mensen te wonen. Ze kijken naar beneden. Daar ligt de rest van Nederland.Soms hoop je dat een eiland nog onder bezetting leeft. Dat is geen illusie. Het eiland van Ineke van Gent leeft van een toeristen-invasie. Heil Inkomsten.
Dat betekent dat veel lieden zonder moraal naar een haan gaan kijken die drie dagen lang in de hoogte vertoeft. Ik hoop nog meer. Dat zo’n haan een genetisch gemanipuleerde superhaan is die hoog in de lucht een atoombomhoopje op dat uiterste eilandje laat vallen.
Dan komt er een paddenstoel in de lucht. Een surreële space beleving. De media roepen van afstand dat de traditie is geslaagd.
.
De mensmonsters die van beneden als kip zonder kop keken naar een oer-debiele traditie kunnen nooit meer zeggen ‘we waren er daar wel bij’.
Die kleine kindtiran van Groenlinks die anderen verbiedt te tweeten binnen de fractie en moorden op karakters pleegt komt op televisie.
.
Hij zegt dat de haan van Ineke heeft gevlogen en gaat vervolgens naar Baudet om het Volkslied van een verwoest eiland te zingen. Thierry begeleidt hem op de piano.
We kunnen de situatie van de haan in een ander licht zien en hopen dat 936 bewoners van Schiermonnikoog zich voortaan op eerste Pinksterdag gewoonweg laten nemen door alle toeristen om zo de geboortes van een nieuwe traditie te verwelkomen.
Iemand vroeg aan mij waarom ik de mens zo uitlach. Ik antwoordde dat hij naar dat eiland moet gaan en 936 inwoners en nog meer toeristen moest filmen die als kippen zonder kop zinloos betekenisloos en in onvermoeibare kortzichtigheid hun leven doorlijden in de wetenschap dat een haan in de lucht hun geweldige traditie is. Feest!
Zelf hoop ik dat de demonstranten, die mijn steun hebben, het eiland bezetten en bevrijden van die 936 dwazen met hun GroenLinkse burgemeester die een verrader is van Groen denken. Dan noemen we het Groenland 2.0.
.
Ik bem bereid als Tsaar het wedergeboren eiland schoon te houden als een burgemeester die wel een ruggengraat heeft.
Een haan die drie keer kraait en dan de Bom laten vallen mag ook. Weg traditie, weg eiland, geef de zee de ruimte. Zwijgen is geen optie.