De Dagdenkers: De moordpoging van DENK op de persvrijheid

2
1408
peter-vincent-schuld
Op de foto Peter-Vincent Schuld © Christel Dubos/Schuld
De Dagdenkers: De moordpoging van DENK op de persvrijheid
door Peter-Vincent Schuld
Als vrije journalist en columnist ben ik sinds de oprichting al klaar met een partij als DENK en haar politici.
Waar haalt dit clubje, die geen enkele wortel heeft in de historie van de Nederlandse samenleving, het brute recht vandaan
om ook maar te willen tornen aan de persvrijheid.
Dat deed zij door te stellen dat zij “meer controle wil op de media”. Met andere woorden, als journalisten hun werk doen en iets onwelgevallig schrijven zou dit dus in de ogen van DENK moeten leiden tot repercussies.
Dat ken ik ergens van.
De laatste keer dat dit in Nederland gebeurde was onder de Nazi-Duitse bezetter en de “Islamitische bezetter” moet het dus ook niet in zijn hoofd halen.
Stukje bij beetje wordt er openlijk getornd aan de fundamentele waarden van de democratische rechtsstaat waarin de media functioneren als waakhond.
In een normaal functionerende samenleving, die niet gebukt gaat onder angst van enerzijds de repercussies van de politiek correcten en anderzijds het dreigend mes tussen je ribben uit naam van Allah, zou dit wekenlang, de kranten en nieuwsprogramma’s gehaald hebben.
Ik zie de kop al voor me;
“Moslim-immigrantenpartij tornt aan fundementele persvrijheid”.
Helaas, het nieuwsbericht verdwijnt in de categorie “faits divers”. Het lijkt wel of onze beroepsgroep zelf niet in de gaten heeft
hoe er een spreekwoordelijk voorzet gedaan wordt om op een  terroristische wijze een mes te steken in het kwetsbare lijf van de vrije pers.
 
Het is een schaamteloze zet van DENK om de kernwaarden van deze samenleving ter discussie te stellen.
Als ik hier op de redactie een opinie-stuk binnenkrijg van mijn collega’s en ik ben het met de inhoud niet eens, publiceer ik het met trots omdat wij hier niet aan censuur en beperking van de persvrijheid doen.
De communicator van dit voorgenomen inperken van de persvrijheid, DENK Tweede Kamerlid Öztürk, zou ik met liefde aan zijn baard eens meeslepen naar Kamp Vught waar in augustus 1944 maar liefst 23 journalisten van het Dagblad Trouw door de Nazi’s werden gefusilleerd.
Daar, op de plek waar Nederlandse 23 journalisten werden vermoord, zou ik wel eens een duchtig gesprek met dit heerschap willen hebben.

Ik zeg het rechtuit: vervolg mij maar;  Öztürk is in mijn ogen niets anders dan een staatsgevaarlijk en subversief stuk tuig die onze waarden van de democratische rechtsstaat aanhoudend schoffeert, totaal niet respecteert noch onderschrijft.

Ik heb een poster hangen, die voor mij waardevoller is dan ieder ander ding dat ik bezit. De poster is een affiche van vlak na de Tweede Wereldoorlog en draagt de tekst “Nederland Vrij, Leest Vrij Nederland”.
Laten we Nederland vrij houden en dit soort politieke uitspattingen op de meest heldere en niets aan duidelijkheid te wensen wijze in de kiem smoren.
 
 

 

2 REACTIES

  1. “Het is een schaamteloze zet van DENK om de kernwaarden van deze samenleving ter discussie te stellen.”
    Peter Vincent, dat hoeft U, mij, noch de hele rest van Nederland inmiddels toch niet meer te verbazen: Dat Walgelijke kolere-partijtje DENK ís schaamteloos! Punt. Verdere discussie overbodig.
    Je hoorde eerder hier en daar wel eens beweren, dat de Turkse mentaliteit over het algemeen iets beter genoemd kon worden dan de Marokkaanse, maar sinds de lancering van dat pest-beweginkje DENK met z’n onbehoorlijke fratsen twijfel ik daar sterk aan! (Nou ja, Azarkan is óók Marokkaan, natuurlijk.)
    De hele Kamer heeft trouwens volgens mij de pest aan ze, al durft niemand, op de PVV en het FvD, dat openlijk toe te geven, en Kadhija Arib kan in het begin misschien gedacht hebben, dat ze aan de PVV de grootste dobber zou krijgen, maar het werd DENK. Ach ja….
    Maar het beste wat men in zo’n geval kan doen, is: dat tuig nog maar even laten door-etteren: De kruik gaat misschien ook hier wel zo lang te water tot hij barst!

  2. Ik ben het voor honderd procent eens met bovenvermelde schrijvers eens.het zijñ drie land verraders van de hoogste categorie. Profiteren van alles in Nederland. Als tweede kamer lid een hoog inkomen. Dit geld komt van de Nederlandse belastingbetaler. Terwijl Nederland alleen maar afgebroken wordt door deze schaamteloze namaak Marokkanen. Wat is Nederland door onbekwame regeringen uitgeleverd aan dit soort profiteurs. Denk niet dat deze gasten naar Marokko terug zullen gaan. Nee, hier de hand en vingers breken van diegene die de heren aan eten en drinken zorgde in hun jeugdjaren. Goed hier over nadenken, zorgt voor een enorme boosheid, dat de Nederlandse politiek dit heeft laten gebeuren.

Comments are closed.