De Dagdenkers: DENK-fout, zwaar fout!

1
peter-vincent-schuld
Op de foto Peter-Vincent Schuld © Christel Dubos/Schuld

De Dagdenkers: DENK-fout, zwaar fout!

Peter-Vincent Schuld

Wat moeten we denken van Denk’s Farid Azarkan die het vergevorderd idee had om een valse banner te verspreiden met Geert Wilders afgebeeld als nazi-leider met de tekst “Na 15 maart gaan we Nederland zuiveren”. De DENK-partijleiding zou het idee te ver hebben vinden gaan. Wat ik er van denk zal u later in dit stukje volstrekt duidelijk worden. Maar laten we eerst naar de feiten gaan.

Had Azarkan een banner met Wilders in een “Nazi-setting” laten ontwerpen? Ja!
Is zulks strafbaar? Ja!
Immers het opzettelijk plegen van inbreuk op het auteursrecht (foto en logo PVV) is strafbaar ex. artikel 31 Auteurswet.
Daarnaast kan zo’n daad worden beschouwd als smaad en laster en is vervolgbaar ex artikel 261 Strafrecht
Civielrechtelijk overschrijdt dit ver de grenzen van art. 9 en 10 EVRM
Heeft Azarkan de intentie gehad om iemand opzettelijk te beschadigen? Ja!
Heeft Farid Azarkan de intentie gehad om nepnieuws te verspreiden? Ja!
Is dit valse propaganda? Ja!
Is Wilders iemand met nazi-sympathiën? Dit los van het feit of u zich in zijn standpunten kunt vinden. Nee!
Heeft Farid Azarkan, door alleen al het voornemend te hebben gehad om deze praktijken te willen gaan bezigen, zich geplaatst in het extremisme? Ja!
Hoort dit thuis in de Nederlandse politiek? Nee!

Bovendien bovenop de aanhoudende bedreiging voor de fysieke veiligheid van Wilders zou dit verder hebben bijgedragen aan het demoniseren van Wilders en zou het verspreiden van zo’n banner mensen hebben kunnen aanzetten tot het plegen van geweldsmisdrijven tegen Geert Wilders, met andere woorden het toch al extreem hoge dreigingsniveau zou verder naar boven moeten worden opgeschaald.

Als er iemand er mogelijk nazi-praktijken er op nahoudt dan is het Farid Azarkan zelf. De kleurkeuze, de wijze van afbeelden, het komt zo, één op één uit “het boekje” van Nazi-propagandaminister Jozef Goebbels en de zijnen.

Wat is dat voor een vent, die Farid Azarkan? Ik zit wat te lezen over hem, maar ik merk dat ik boos ben, zelfs razend. Ik zou ook boos en razend zijn geworden als Mark Rutte of Lodewijk Asscher zo zouden worden neergezet. Het is walgelijk en het getuigt van een totaal disrespect voor de Nederlandse democratie en de waarden van de democratische rechtsstaat. Farid Azarkan en DENK laten hiermee nog maar weer eens hun ware gezicht zien.

Nee, zoals gebruikelijk gaan ze bij DENK weer de slachtofferrol spelen. De journalisten die het naar buiten hebben gebracht hebben het gedaan en zijn de boosdoeners.
Sorry, het is hier Nederland en wij journalisten, schrijvers en columnisten zijn de hoeders van de democratisch rechtsstaat. Het is hier geen Turkije waar je naar believen journalisten voor jaren achter de tralies kunt gooien. DENK mijdt journalisten al als de pest. DENK weigerde in het verleden al accreditaties te verlenen aan journalisten van de NRC, BNR en BN De Stem en stuurde op de verkiezingsavond zelf in 2017 opnieuw een groot aantal journalisten weg. Hoe moeten wij dan als waakhonden van de democratie verslag doen? Alleen maar geloven wat de propagandamachine van DENK produceert? Dacht het niet. Wat heeft DENK te verbergen? Ook ditmaal na deze onthulling tracht DENK de collega’s van het Radio 1 programma De Nieuws BV te intimideren.

Azarkan mist een totaal democratisch besef en ik neig naar de overtuiging dat en deel van de achterban van DENK te ongeletterd en te dom is om dit te beseffen en dat een ander deel van achterban van DENK bestaat uit lieden die het predicaat “staatsgevaarlijk” verdienen. Wat mij betreft hebben we er een nieuw hoofdstuk bij in het mogelijke dossier van respectievelijk deze man en DENK bij de AIVD. DENK probeert met haar zachtblauwe bijna turqouise partijkleuren, deugdelijk, vertrouwenwekkend en zachtaardig over te komen. Maar het heeft meer weg van een aan rabiës lijdende wolf in schaapskleren.

Tot zover mijn rationele benadering. Maar zoals ik al schreef, ik ben boos, ik ben razend. Dus ik ken net zoals ieder mens mijn emoties.
Vanuit deze gevoelsbeleving maak ik u deelgenoot van wat ik dacht en DENK.

Wat ik dacht? Enfin, omdat u het bent.

Ik sloot niet uit dat Azarkan ergens, masturberend op de propagandafilmpjes van Islamitische Staat en natuurfilms over schapen en geiten, al klaarkomend op het gekreun vanuit de minaret voorafgaande aan het vrijdaggebed, het duivelse plan kreeg waarover ik hierboven schreef.
Ik zeg niet dat het waar is, maar ik zou mij het kunnen voorstellen. Al word ik al misselijk als ik die gedachte visualiseer.

Wat Azarkan sowieso wel afgerukt heeft, zijn de poten onder het zogenaamd democratisch gehalte van zijn partij.

Ik krijg opeens nog een beeld voor ogen:

“Zie Azarkan, bukkend en buigend voor de onbestaande standbeelden van Allah de Verschrikkelijke en Mohammed de Waanzinnige”.

Ik zie hem in gedachten al stamelen “Ja, Allah heeft mij de opdracht gegeven om Wilders onderuit te halen”.

Who the fuck is Allah?
Waar kan ik die snuiter vinden?
Maar Allah is niet te vinden.
Allah is nergens te vinden.
Allah is volgens mij een bedenksel van een of andere hallucinerende roeptoeter die Mohammed heette en die al werkloos en zonder uitkering zichzelf de functie van profeet toebedeelde en daarnaast teveel op qat heeft liggen zuigen, al dan niet tijdens het vozen met de minderjarige Aisha.

Als ik sprookjes wil zien ga ik wel naar de Efteling.

Welke mafkees haalt het in zijn hoofd om zo’n nep-campagne te bedenken? Dit komt toch binnen 2 minuten uit? Ja, laten we het even hebben over de geestelijke toestand van Azarkan. Is Azarkan weer een voorbeeld van een verwarde man of is Azarkan gewoon een “politieke terrorist”?. Ik weet het even niet meer dus ik laat het oordeel aan u over.

Conclusie? Azarkan moet wellicht in een erg psychotische en wanhopige bui zijn geweest toen hij dit vieze spelletje bedacht en anders is Azarkan gewoon intens gemeen, lafhartig en Nederland onwaardig.

Azarkan is naar mijn mening sowieso een belediging voor al die mensen uit het Midden-Oosten die in Nederland hun religieus en (waar van toepassing) hun ongeciviliseerd juk hebben afgegooid en moeten vechten tegen vooroordelen die lieden als Azarkan veroorzaken.

Enfin, verward of niet, Farid Azarkan is in ieder geval een gevaarlijke kerel die geen plaats behoort te hebben in de Nederlandse politiek noch in een andere openbare functie.

Nu staat het mij ook vrij om in een sprookje te geloven, die van de Tovenaar van Den Haag, die de toverspreuk sprak “jan-sprak-een-ban” en weg is Azarkan.

Zo dat luchtte even op.

1 REACTIE

  1. Ik kan je wat betreft deze Azarkan geheel gelijk geven. Deze man heft altijd een fanatieke uit straling, kijk maar naar zijn ogen. Daar straalt haat en nijd uit. Ik heb al vanaf het moment, dat hij op de TV te zien en te horen was, Azarkan als een fanatieke, en gevaarlijke man gezien. En Inderdaad DENK heeft niets geen gevoel voorde Nederlandse manier van leven. Maar ondanks dat deze mannen ons haten, maken zij wel gebruik van al onze vrijheden, verzorging, En zij strijken nog een leuk salaris en bijkomende onkosten vergoeding. Dat haten zij niet. Dit alles is te gek voor woorden, dat dit allemaal mogelijk is in Nederland. Frans Verbeek.

Comments are closed.