De Dagdenkers: Doneer uw Airmiles nou aan Stichting Aap

0
1041
Aapjes hebben hun "veilige haven" gevonden bij Stichting Aap in Almere. foto © Peter-Vincent Schuld

De Dagdenkers: Doneer uw Airmiles nou aan Stichting Aap

door Peter-Vincent Schuld
Elke dag kunnen we de toestand in de wereld beschrijven. Over wat er fout gaat, over hoe politiek functioneert en disfunctioneert. Maar het is niet alleen kommer en kwel.
.
Soms zijn er van die nieuwsberichten die even een lach op je gezicht brengen en je hart verwarmen. Het bericht dat er volop gedoneerd wordt aan Stichting Aap in Almere was nu zo’n bericht dat mijn hart verwarmde.
.
Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik ben nogal een dierenliefhebber.
Misschien moeten we zeggen soort zoekt soort.
.
Nederlanders zijn een volk van “spaarpunten bij aankoop”. Slimme verkooptruc, want uiteindelijk betaal je alles wat je spaart bij aankoop zelf. Maar zo slim zijn de meeste mensen niet.
.
Spaarpunten bij de koffie, bestekzegels, sparen voor een dagje uit en sparen om te vliegen, de zogenaamde Airmiles. Ooit belastte de fiscus deze Airmiles, als je deze vergaarde tijdens zakelijke aankopen.
.
Het systeem van de Airmiles wordt ten grave gedragen. Het is over en uit.
Maar mensen hebben nog wat Airmiles gespaard en wat moet je er mee?
Doneren? Ja! Één van de goede doelen is Stichting Aap in Almere.
 
Ooit begonnen de oprichters met de opvang van een enkel doodshoofdaapje en in 2018 is het uitgegroeid tot een grote opvang van apen en andere bijzondere zoogdieren afkomstig uit de circus- en entertainmentindustrie, onderzoek en exotische zoogdieren die bij mensen thuis gehouden werden.
.
De dieren worden er gered, opgevangen, behandeld, waar mogelijk geresocialiseerd en een aantal van hen komt zelfs in aanmerking om hun dag te slijten in de Spaanse opvang onder de zon.
 
Normaliter ben ik niet zo’n “goede doelen-mens”, behalve waar het dieren betreffen. Dus heeft u nog Airmiles, wees dan snel, en ga naar www.aap.nl en doneer uw Airmiles.