De Dagdenkers: Gangster des Vaderlands

0
939
De weegschaal van Justitie, hebben we er een "neus" voor? foto: © Peter-vincent Schuld

De Dagdenkers: Gangster der Vaderlands

door Bernd Timmerman

 

 

Beste De Neus,
.
Ik hoop dat deze aanhef je recht doet. We hebben dezelfde bijnaam. Vroeger riepen ze dit ook naar mij als ik nodig was.
.
We hebben allebei meerdere bijnamen en kennen vriend en vijand.  Alleen is jouw palmares wel een beetje gruwelijk indrukwekkender.

HULP HARD NODIG

We hebben je hard nodig. Iemand met veel ervaring om deze job in het grijze gebied uit te voeren in het belang van de Staat en de mensen die er zo graag in leven.
.
Een denker of dichter des Vaderlands is geweldig. Gedachten en prachtige woorden inspireren velen van ons en helpen het doorleven in deze tijd van waanzin en schoonheid.
.
Alleen er is een groot gemis. De Gangster des Vaderlands die de vrije hand krijgt als een Ronald Koeman of Louis van Gaal bij het Nederlands elftal om de namaak boefjes van het straattoneel te weren.

REGELS VAN DE STRAAT

Kijk iedereen kent de nacht. Met de regels van de straat. Laten we deze delen van de nacht overlaten aan de echte bendes waar jij een Godfather in bent. De nacht is echter naar de dag gekomen.
.
Nu zien we bij Shownieuws, Pauw,  Eva, en RTL boulevard boefjes die vloggen, rappen en treiteren als kleine kinderen. Eentje heet zelfs Boef.
.
Zo is het begrip gangster gedevalueerd tot een B-comic joke. Eikels die niet aan de boom hangen maar in Zaandam of Zaanstad de straat bevuilen omdat ze net de luiers hebben uitgedaan en fris willen drinken in een buurthuis zonder pepernoten. Of op jonge leeftijd al dement in eigen beperkte geest geloven.

DOE MAAR GILLENDE DEMONSTRANTEN

Boef de Vlogger met zijn Boy Band aanhang van 14 tot 16 jarige jongetjes en meisjes die denken dat hard rijden en schelden op oom agent stoer is. Of zoontjes van dutch stars, niet meer weg te denken, de Roelvinkjes.
.
Mocro puistbendes, Nederturken met ErdoVlaggen op een brug in polderland en oud-Hollandse bedplassers die met spuug en gal de buurt verzieken.
.
Hooligans met Hitlergroeten en zachte eieren. Pegida BBQ feestvierders om te pesten. Om te zwijgen van dictatoriale linkse peace schreeuwers in Palestina shawls of anti anti lieden met een groot azijnmoraal.
.
Kick out zwarte piet (KOPZ), anti-piet vereniging Majority Perspective en de Grauwe Eeuw demonstreren de laatste tijd in de hoogste league van idealistisch absurdisme.
.
Met frontmannen als Jerry Afriyie, Michael van Zeijl en Rogier Meijerink heeft Nederland een nieuw trio van mislukt schreeuwtalent. Wie van de drie is het meest weerzinwekkend heilig?

BOTSPLINTERS VOOR VREDE

Met een hit ‘kinderen onder de botsplintsers’ haalt één anti-topper de hitlijsten van inclusie en vrede.
.
Waarbij ook neo-racisten en post-fascisten hun kansen grijpen om het verstand op nul te houden en buiten rotzooi te trappen.
.
De aanhang van partijen voeren een oorlog tegen ouders en kinderen om het gelijk intimiderend af te dwingen. Vanuit beide kampen.
.
Ze lachen als schoolmeisjes om hun puberaal gedrag dat getolereerd wordt in een gezagloze samenleving van goede geitenwollen sokken welzijnswerkers.
.
Terwijl iedereen weet dat hufterig gedrag niet komt door werkloosheid, vermeende discriminatie of vermeende zwarte piet racisme, maar gewoon door kwaadaardigheid, domheid en een groot gebrek aan innerlijke beschaving, inlevingsvermogen en werkelijk respect voor anderen.

JUDASSEN EN DE SINT

We hebben De Neus, Gangster des Vaderlands, hard nodig om de straten als een SuperSint te zuiveren van Madurodamventjes met een grote bek die vloggen omdat ze geen woorden kennen om te woordbloggen. Of schreeuwen zonder kennis om aandacht te kapen.
.
In ruil voor deze diensten vergeet de Staat, zonder subsidie, de kleinigheden die jij hebt gedaan. Want misdaad onder elkaar is net zo oud als prostitutie in een gezellig bordeel.
.
Voor je diensten krijg jij natuurlijk Staatssubsidie om je fijne altruïstische gemeenschapswerk te doen en de vrije hand voor de uitoefening van oude hobby’s.
.
Met geen zwarte pieten maar Judas-pieten, in alle namen en kleuren, omdat sommige historische lieden door geschriften een verkeerde naam hebben gekregen.
.
Ook een blog en een vlog om de voortgang van het werk van de Gangster des Vaderlands te laten zien. Het evangelie van orde en gezag.
Waarbij Asscher, Klaver en Jetten weer over elkaar heen vallen, al duwend, om zich zo goed als mogelijk is, te verkopen aan de meeste kiezers in het land der progressieven. Hoeren hebben meer nivea. Dat weten wij.
,
Terwijl Rutte, Buma en Wilders knikken om het gewoon aan het volk over te laten. Als ware kotsers op het gepeupel. In pakken van onverschilligheid.
.
Want weet je. In Nederland zijn de politici, burgemeesters, politieagenten, journalisten en rechters te laf om boefjes met een heel kleine b aan te pakken. Wel jou pakken, maar niet het tuig van de richels op straat.
.
Het nazi-tuig, het pro-tuig, het anti-tuig, het gutmensch-tuig en zo veel meer gelijkschreeuwend tuig.
.
Herstel de orde in het vaderland. Heb ons lief.
Veeg de straten schoon zodat er weer gewoon tijd is voor criminaliteit elders in de nacht.
.
Daarom is een Gangster des Vaderlands met zijn eigen team van specialisten, met onorthodoxe effectieve methodes, hard nodig in de strijd tussen goed en goed of kwaad en kwaad.