De Dagdenkers: Gentse mocro-crimineel Hassan kreeg kogeltje van eigen deeg, Hassan stierf, het probleem Hassan is opgelost

2
2907
peter-vincent-schuld
Op de foto Peter-Vincent Schuld © Christel Dubos/Schuld
door Peter-Vincent Schuld
Iedereen is het er over eens. De harde meedogenloze criminaliteit moet een halt worden toegebracht. Aftredend waarnemend burgemeester Van Aartsen van Amsterdam gaf dit nog expliciet mee aan zijn opvolgster Femke Halsema. Het is onverteerbaar dat lieden met gebruik van al dan niet extreem geweld zich zaken onrechtmatig proberen toe te eigenen.
Afgelopen zaterdag werd in het Vlaamse Oostakker een juwelier overvallen die vervolgens één van twee daders afschoot die met zijn kompaan op een motorfiets van de plek van het misdrijf vluchtte. De juwelier schoot hem in de rug, maar het was wel wel een schot in de roos. De bestuurder van de gemotoriseerde tweewieler liet zijn medeplichtige “partner in crime” achter en verdween in het niets. De politie maakt nog steeds jacht op hem. Op de andere dader hoefde dus niet meer gejaagd te worden door de politie. Hassan L. stopte ter plekke met roken en ademhalen. U merkt al op uit mijn manier van schrijven dat ik met de afgeschoten dader geen enkele compassie heb. Sterker zelfs, wat ander mensen denken en niet in het openbaar durven te schrijven, zeg ik recht uit;
Weer een stuk crapuul minder. We kunnen allemaal wel heel hypocriet gaan lopen doen dat het triest is dat die knakker is omgekomen, maar ik vind er weinig triest aan. Je neemt bij volle verstand de beslissing om zwaar bewapend een overval te plegen, dan is het niet gek dat je daarvoor de fatale rekening gepresenteerd krijgt.
Enfin,  wie was dat stuk geteisem? Het was even wachten tot mijn vermoeden bevestigd werd. Het ging om een mocro-crimineel. Een zekere Hassan L. uit Gent. (Hassan Lamlul??).
De Vlaamse krant het Nieuwsblad schrijft Hassan en zijn kompaan met een kalasjnikov en een pistool de juwelierszaak binnen kwamen zetten, de juwelier
de kalasjnikov op het hoofd gezet kreeg en zowel de juwelier zelf als zijn 88-jarige vader en dus zus van de juwelier over hun hele lichaam werden geschopt en geslagen.
Het Nieuwsblad citeert vervolgens de advocaat van de juwelier die verder uit de doeken doet hoe gewelddadig de mocro-criminelen te werk gingen. De 88-jarige vader zou tekenen van een beroerte hebben vertoond tijdens de overval en de daders zouden de juwelier en zijn zus niet hebben toegestaan om de oude man te helpen en hebben geschreeuwd “laat hem sterven”. Op de vlucht zouden de overvallers hebben geschreeuwd “tirez” wat Frans is voor “schieten”. Nou er is geschoten en ditmaal op de juiste mensen, namelijk de daders.
De juwelier wordt verdacht van doodslag. Maar is dit geen “onweerstaanbare drang”? Los van de juridische kwalificatie heeft de juwelier moreel natuurlijk een gigantisch doelpunt gescoord. Om bij de Rode Duivels te blijven, in mijn ogen is de juwelier een topscorer die een rake penalty nam.
De familie van Hassan de mocro-crimineel was natuurlijk niet blij, niet dat ik daar mee kan zitten.  Er zouden tekenen zijn dat de familie van dooie Hassan
uit is op wraak. De juwelier die na de feiten dezelfde avond nog door de onderzoeksrechter werd vrijgelaten, maar ook zijn familie, werd direct onder politiebescherming geplaatst wegens bedreigingen uit de hoek van Hassan’s familie. Dat de juwelier en zijn familie bedreigd wordt, daar zit ik wel mee.
Natuurlijk de omgekeerde wereld. Op een uiterst gewelddadige en drieste wijze wordt er een overval gepleegd, een van de overvallers die wapens aanwendde en klaarblijkelijk niet te beroerd was om het te gebruiken komt bij zijn misdaad om het leven en het slachtoffer van de overval  moet vrezen voor zijn leven omdat de familie van het stuk vullis boos is? Maar ja, zo kennen we die middens weer.
Het Nieuwsblad interviewde mensen uit de omgeving van Hassan die klaarblijkelijk meteen wisten dat het voorwerp van afschot na de overval Hassan moest zijn die  in het verleden al veroordeeld werd wegens driest geweld tegen de politie, een gewapende overval op een Aldi supermarkt en nog een zootje geweldsfeiten.  De omgeving van Hassan wist klaarblijkelijk te vertellen dat de familie van Hassan ook beschikt over een rijkelijk gevuld strafblad voor zware feiten. Of het waar is? Ik weet het niet, maar verbazen doet het me allerminst.
Hassan; Een typisch gevalletje “vuurwapengevaarlijke draaideurcrimineel” van het ergste soort. Hier mist de samenleving helemaal niets aan.
Was de dader tot net na de overval nog gewoon overvaller, de loopbaan als kogelvanger duurde slechts enkele seconden alvorens het licht uitging en meneer op date mocht met 72 maagden, al dan niet met syfilis of chlamydia, omdat half Irak en Syrië al aan de vulva-schuifdeuren van deze snollen-van-halal heeft lopen lebberen.
Hassan jatten, Allah groot
Hassan bloeden, Hassan dood.
En dat vinden wij heeeeeeelmeaal niet erg (althans ik, ik en ik niet).
Enfin, enig werk om Hassan letterlijk de grond in te schrijven werd me bespaard. De begrafenisondernemer doet dat al, en dat alles onder het motto
“Wie een kuil graaft voor een ander, flikkert er zijn klanten in”.  Je kunt dooie Hassan helaas niet met het huisvuil meegeven omdat er geen bak noch zak is voor genetisch afval.
Enfin Hassan zakte dus na zijn overval voor het criminele examenonderdeel kogelstoten. Hassan bleek ook tijdens zijn overlijden een loser.
Dag Hassan. Daar zijn we ook weer vanaf.

 

2 REACTIES

  1. De zesde pilaar van wijsheid in de Islam, heeft dus (uitendelijk) zijn ware natuurl laten zien. Toch zeker aan de verkrachte vrouwen. Maar aangezien zijn verschillende opvoeding, en de andere cultuur en gewoonten waaruit hij voort komt, zal de rechter (?) wel weer besliissen dat er niks te straffen valt.

Comments are closed.