#De Dagdenkers

De Dagdenkers: Het handen schudden van Mark en Donald

Bernd Timmerman

Onze premier is op bezoek geweest bij de president van de Verenigde Staten. Deze gebeurtenis is hier groot nieuws. Nergens anders is het waarschijnlijk een item geweest, 
of slechts een seconde of drie. Heeft Mark het goed gedaan?

Je hebt de watchers, zij die kijken naar de houding, gebaren en alles wat minder met inhoud heeft te maken. Op TV is er een programma dat heet ‘’Blauw Bloed’’. Het royalty programma gemaakt door de EO. Met een website waarbij het vooral draait om fotoboeken, de agenda (waar zijn de koninklijke kopstukken) en verjaardagen. Zo kan iedereen vandaag zien dat het bezoek aan Curaçao prachtig was. Je kunt een video zien van de swingende Alex en Max en we weten dat Sonja Haraldsen, koningin van Zweden de 4de juli jarig is. Dit laatste is een test want u weet vast dat zij koningin van Noorwegen is en nog wel even blijft. Ook is te ontdekken dat Prinses Laurentien een volwaardig programma voor Max gaat maken. Petra gaat het waarschijnlijk hebben over analfabetisme, gewoon een gokje.

Ik zou graag een programma zien over alle bewindslieden ter wereld. Met een website. Zodat steeds bekend is waar ze zijn, wat ze aanhebben en hoe de handen zijn gedrukt of zelfs kussen gegeven. Het gaat in deze maatschappij immers om duiding.

De premier is zichzelf gebleven bij de grote Donald. Dat vinden wij fijn. Mark is zich ook niet anders gaan noemen toen hij premier werd. Het is gewoon Mark en niet Markus. Bij het bezoek aan Trump droeg hij een donkerblauw pak en een donkere das terwijl Donald een donkerblauw pak, iets lichter, aan had en een lichtblauwe das met witte strepen. Mark is iets langer (1.95) in vergelijking met Donald die naar eigen zeggen 1.90 is, maar op zijn paspoort en in werkelijkheid 1.88. Hij liegt over alles, ik ben benieuwd naar de lengte van andere lichaamsdelen. Huge and great.

Is de inhoud belangrijk van het gesprek? Dat hangt er zeer vanaf hoe belangrijk der Trump het van tevoren of tijdens (na kan ook) vond. Hij weet best waar Nederland ligt (toch), maar zal na het korte gesprek gevraagd hebben wie die vent was die hem onderbrak en ‘’no’’ zei.

Marc is geen Macron, geen May en geen Merkel. De drie toppers hebben geen vierde M nodig. Echter Holland is wel even het 18de land als je naar het bruto nationaal product kijkt. Mark heeft een mooie elevator pitch ingestudeerd in keurig Engels: ‘’ Er zijn zoveel kansen tussen de VS en Nederland om meer te doen, zowel qua veiligheid als op het vlak van banen, investeringen. Nu al hebben bijna een miljoen mensen, 825.000, een baan in de VS door Nederlandse investeringen, en een kwart miljoen dankzij Amerikaanse investeringen in Nederland. Ons doel is om die cijfers te laten stijgen.”

Als de camera’s weg zijn gaat het over de handel tussen de EU en de VS, veiligheid en big bigger business. Na 45 minuten spreken gaat Mark weg en komen de Dutch Ceo’s naar binnen in de oval room, voor nog eens 45 minuten. 90 minuten bij elkaar en dat is lang. Het is een soort van ‘’The Apprentice’’ met Donald nog steeds aan de macht. Het gaat wel ergens over. Afhankelijk van hoe de pitches zijn verlopen.

Vandaag heeft Trump een grotere tafel laten komen, want Crazy Dutch Tulip Cowboy Mark zei dat zijn tafel klein was. Donald wil niets hebben wat ook maar klein lijkt.

En Mark heeft laten zien dat de EU hem zonder twijfel een sterke job kan geven. 
Hij is geslaagd voor het Europese examen.

De Dagdenkers: Het handen schudden van Mark en Donald

De Dagdenkers: Mars, Venus, Mens en Dier,

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *