De Dagdenkers: Misdaad, bedreigingen, ontwrichtingen en de politie

0
1003
Politie houdt een verdachte aan in Maastricht, met hand op het vuurwapen. foto: © Peter-Vincent Schuld

De Dagdenkers: Misdaad, bedreigingen, ontwrichtingen en de politie

door: Peter-Vincent Schuld
Nederland is al lang niet meer mijn woonland.
Ik kom er, ik verblijf er met regelmaat, maar het land is een totale bende en ik zou er nooit meer willen wonen.
.
Oh wat gaat het toch goed met Nederland.
Nee, Nederland is naar de kloten aan het gaan.
.
Aanhoudende terreurdreiging, straatterreur, Mocro-maffia, criminele motorbendes en door gevaarlijk gemuteerde hersencellen
van een aantal querulanten die de culturele basis van Nederland kapot willen hebben.
.
Zelfs journalist John van den Heuvel die zich niet meer zonder voortdurende beveiliging op straat kan vertonen en zelfs niet eens meer naar de  TV-studio van RTL-Boulevard kan komen.
.
Soms moet ik met weemoed denken aan de Mariniers die op 25 augustus 1970 de Dam in Amsterdam even kwamen schoonvegen.
.
Begrijp me niet verkeerd. ik heb een bloedhekel aan geweld, een bloedhekel aan “de roep om een sterke leider” maar ik heb ook een bloedhekel aan het slinkse linkse fascisme dat de samenleving in een wurggreep houdt.
Het ondermijnt allemaal de grondvesten van een vrije open samenleving.
.
Weinigen zien het, niemand heeft het door en niemand durft in opstand te komen.
.
Wierd Duk, collega bij De Telegraaf, tweette een foto van anti-zwarte-pieten-führer Jeffry Afryie samen met Abu Jaja, de Libanees-Belgiscbe notoire antisemiet en terroristenverheerlijker. De twee konden het goed met elkaar vinden. Geen ander Nederlands medium schijnt dit feit op te pakken. Beseft Nederland wel in welke kringen die meneer Afryie zich ophoudt?
.
Intussen zie ik zowat iedere dag beelden van arrestatieteams en aanhoudingseenheden die zware criminele van hun bed lichten.
Doen ze enorm goed. Respect daarvoor. Geweld en zware criminaliteit horen niet thuis in een beschaafde samenleving.
.
Maar ik zie ook een Openbaar Ministerie en een rechtbank die een demonstratie tegen een voorgenomen demonstratie bestraft met 120 tot 240 uur werkstraf. De vrijheid van meningsuiting is in het geding en wordt met oneigenlijk gebruik van wetsartikelen uit het wetboek van Strafrecht de mond gesnoerd.
.
Ik geloof mijn eigen oren niet meer. Ik vrees dat dit allemaal gaat uitdraaien in een golf van geweld door in opstand komende burgers die het zat zijn. 
.

Maar aan wiens kant gaat de politie staan? Aan de kant van het volk die de ontwrichting van de democratische rechtsstaat beu is en de onderdrukking zat is of aan de kant van de onderdrukker?

.
Politie, blijf aub doorgaan met het hard aanpakken van boeven, maar laat u zich niet voor het karretje spannen van politieke dwazen. De Nederlandse politie heeft een enorm goede naam waar het proportioneel en overdacht aanpakken van problemen betreft. De politiek schuift de politie langzamerhand in een richting waarin het gevoel bij de burger kan gaan ontstaan dat de politie niet meer je beste vriend is terwijl ze dat eigenlijk wel is. Een volk dat de vertrouwen verliest in haar politie is een van de ergste zaken die je maar kunt hebben in een rechtsstaat.
Rust en orde moeten weerkeren in Nederland. Dat begint niet met het gebruik van geweld, maar met nadenken waar we mee bezig zijn en het gezond verstand gebruiken. Geldt ook voor het Openbaar Bestuur, geldt ook voor het Openbaar Ministerie en geldt ook voor de Rechterlijke Macht.