De Dagdenkers: Over melk en een Schreeuwkrant

0
1531
Koeien in Drentse stal foto © Jan Sibon/Schuld

De Dagdenkers: Over melk en een Schreeuwkrant

door Bernd Timmerman

 

Melk, een Witte Foute Keuze
De Telegraaf blijft na de Tweede Wereldoorlog de foutste krant van Nederland. Propaganda om de lezers te misleiden. Dit keer met Peta, een Amerikaanse dierenrechtenorganisatie, en koemelk in de hoofdrollen.
Gisteren kopte de Wakkere SchreeuwKrant weer eens eens een gemaakt misverstand op social media.
‘Melk drinken is racisme’. Zo krijg je aandacht van lezers die genetisch bij de woorden ‘wit’ en ‘zwart’ weer vol in emotie schieten en het volkslied gaan zingen. Nog net zonder de hand omhoog. Jawel, framen is niet zo lastig. Waarom was de Telegraaf weer eens zo goedkoop bezig?
De journalist had een tweet van Peta voorbij zien komen en besloot om er een gifstukje over te schrijven. Gewoon even in het Grote PropagandaHandboek van Joseph of wie dan ook kijken.
‘Volgens PETA, de grootste dierenrechtenorganisatie ter wereld, is het drinken van melk een teken van ‘blanke overheersing’. Mede om die reden zouden mensen moeten stoppen met het drinken van deze koeienzuivel.’ Dat stond er in de krant.
In de Telegraaf kun je in de historie dus anti-joodse artikelen en  pro-Duitse teksten vinden in één van de donkerste perioden van Europa,  maar zonder te zoeken vind je in het 125 jarig bestaan van de onderbuikkrant van Groot Hollland gewoon weer het fake News van de dag a la Henk van der Meijden. Dat zal misschien wel nog 1000 jaar duren.
Wat was er wérkelijk aan de hand? Peta plaatste zo’n 16 uur geleden de volgende tweet: ‘White supremacists are guzzling cow milk in an effort to mock people of color who are lactose intolerant 😡‘ Met een linkje naar een artikel in de New York Times.
Journaliste Amy Harmon schreef een stuk over hoe extreemrechts op zoek is naar ‘genetische bewijzen’ om de blanke superioriteit te bewijzen. Onder de titel ‘Why White Supremacists Are Chugging Milk (and Why Geneticists Are Alarmed)’
Heeft de propaganda-schrijver van de zwartste krant van de Nederlanden dit artikel gelezen? Waarschijnlijk niet. Marcel Vink de journalist, gaat er in zijn stuk namelijk in het geheel niet op in.
De New York Times laat juist zien dat er zorgen zijn bij de American Society of Human Genetics over het misbruik van onderzoeksresultaten door rechtsextremisten. Onder meer over het voor dubieuze doelen gebruiken van onderzoeken over het toleren van lactose door volwassenen.
Op social media zijn namelijk foto’s te zien van blanke jongens,  mannen, meisjes en vrouwen die als een soort van ‘white supremacy statement’ melk drinken. Omdat blanken geen lactose problemen zouden hebben. De foto’s vergezeld van lieve comments zoals ‘Enter The Milk Zone’ en ‘If you can’t drink milk, you have to go back.’
Zo staat er zeer verontrustend misbruik van genetisch onderzoek in het artikel van The New York Times. Dat vindt de Telegraaf onbelangrijk. Het gaat om goedkope stemmingmakerij en stigmatisering. Even lekker Peta trollen en bashen.
Een truc, misleiding en een leugen. Ze kunnen het nog steeds bij de Telegraaf. Koppen maken, slecht lezen, haatstukjes neerkalken en een karikatuur maken van mensen en organisaties. De krant waar 100% NL iedere dag opstaat en alle medewerkers blijkbaar tijdens de luch een witte melkfles krijgen in hun schoentje onder de poster met zwarte pieten.
Als de foutste krant van Nederland nou eens echte blanke mannenballen heeft dan onderzoeken ze eens wat er wérkelijk  plaatsvindt in de melkindustrie.
Nederland is een zuivelgrootmacht met melkkoeien die jaarlijks 11,4 miljard kg melk produceren. Een melkkoe geeft meer dan 8000 kg melk per jaar. Over uitbuiting gesproken.
Ieder jaar moet de koe werpen, na een verkrachting met kunstmatige inseminatie,  waarbij na de geboorte het kalfje direct in een kruiwagen bij de moederkoe wordt weggehaald. Want het melk van de koe is voor de witte, zwarte, bruine, gele en regenboogmens.
Babymensen krijgen liefde, mensenmoeders ook, maar kalfjes krijgen geen melk en koeien krijgen na de geboorte gewoon weer een nieuwe rape.
Als de koeien niet meer winstgevend zijn gaan ze naar de slacht. Ze kunnen ruim 20 jaar oud worden, maar in de vee-industrie zijn ze uitgeperst na 5.5 jaar.
Melk, het Witte Leed. De genetische selectie is de belangrijkste oorzaak van veel gezondheidsproblemen bij de koe. Alleen  de overproducerende rassen worden gefokt. Alles voor Melk, om veel euro’s mee te verdienen.
Die schattige kalfjes staan daarna zo’n acht weken in éénlingboxen. Zonder moederkoe en zonder hun melk. Alleen gezet om hun zuigdrang te onderdrukken, anders gaan ze urine drinken van andere kalfjes als ze in een groep zouden staan. De stiertjes gaan na zes maanden een rot leven te hebben gehad naar de slacht. De koekalfjes verworden, net als moederkoe, tot melkmachines.
Inderdaad drinken neo-nazi’s melk om aan te tonen dat zij ‘superieur’ zijn. Melk gekregen uit concentratiekampen waar dieren worden gehouden. Met veel stress,  pijn en angst zonder kans om natuurlijk eigen gedrag naar behoren te kunnen uitvoeren.
De mens is het enige dier dat denkt en vindt dat het op volwassen leeftijd melk moet drinken. Gestolen van een ander zoogdier, onthouden van een kinddier.
Niet alleen rechtsextremisten zijn schoften. Soms gedragen ook goede mensen zich als ongevoelige kwaadaardige volgers van bedenkelijke theorieën en tradities.
Melk jatten en slurpen van andere dieren is fout. Wie melk koopt en drinkt, steunt praktijken die gebaseerd zijn op wrede uitbuiting.