De Dagdenkers: Volkert mag emigreren, Pim is dood

0
1564
Stem Pim, zoals hier op een gebouwtje in Uithoorn geschilderd, maar Pim kreeg nooit de kans om stemmen te ontvangen, hij werd vermoord. foto © Peter-Vincent Schuld

De Dagdenkers: Volkert mag emigreren, Pim is dood

door Bernd Timmerman

‘Volkert van der Graaf sluit deal met justitie en kan emigreren.’ De krantenkoppen in een  democratie waar de rechtsstaat in een wurggreep zit van psychopathische correctheid.
Volkert van der Graaf hoeft zich niet meer fysiek te melden bij de reclassering.
Dat heeft meester-moordenaar-onderhandelaar weer mooi voor elkaar gekregen.
De man die Pim Fortuyn door het hoofd schoot kan voortaan volstaan met een eenvoudig mailtje waarin hij zegt hoe goed het met hem gaat, waar hij woont en hoe fijn zijn relatie is. Al dan niet met een mooie familiefoto. Eens in de acht weken.
Zo kan hij vrij emigreren zonder schuldgevoel.  In 2020 is de straf voorbij en kan hij misschien onbeschaamd met opgegeven hoofd in volle arrogantie feest vieren. De andere voorwaarden blijven nog van kracht: de evaluatiegesprekken met het OM, het mediaverbod en het contactverbod met slachtoffers en nabestaanden.
Hij was en is altijd overtuigd geweest van zijn gelijk. Nooit wilde hij compromissen sluiten. Want wat hij deed en doet staat nooit ter discussie. Zijn eigen plan.
Twijfel kent hij niet, want hij en de gelijkgestemden hebben de morele wetten aan hun kant. Alles is geoorloofd, voor het hogere en grotere doel. Zonder na te denken.
Dus pakte hij een pistool, misschien deed hij dit al eerder. Met zijn petje op ging hij naar het MediaPark om het wel even op te lossen. De geweldige vrijheidstrijder. Gewoon een paar kogels en dan wegrennen.
Zijn grote bek, vol in arrogantie gedoopt, hield hij tijdens het proces, in 12 jaar gevangenschap en tevens daarna. Van plan – zonder spijt – om gewoon lekker door te leven. Nu emigreren om zijn kruistochten voort te zetten.
De vraag is of hij in een ander land zijn demonen kan weerstaan of dat een wapen toch in een rechterhand komt te liggen, om nogmaals een ander het leven te ontnemen.
Zijn doelen zijn deels weliswaar de missies van velen, ook de mijne, maar de methoden van Volkert kunnen maar met moeite worden ‘verklaard’.  Een misplaatst geloof in alleen de kracht van weerzinwekkende kogels.
Hij heeft met de moord niet alleen het leven ontnomen, maar ook de beweging schade toegebracht. Dat weet hij best. En als je dan vindt dat de wetten niet gelden bij extreme dagelijkse slachtpartijen van dieren, wees dan een vrijheidstrijder die zegt dat geweld te rechtvaardigen is om onderdrukten te bevrijden uit de slavernij. Aanvaard de straf.
Waarom Fortuyn omgelegd moest worden op een koude grond is een publiek geheim. Volkert was bang dat het nertsen-verbod door de nieuwe charismatische leider en de nieuwe partij alsnog zou sneuvelen. Een waanzin actie.
Weet je, ik zie veel demonen die dieren kwellen, het leed moeten we aanpakken,  maar ik zie ook nog steeds,  meer en meer, sektarische dwaze, te boze schijnheiligen die heel foute daden en strategisch onnozele acties uitvoeren door hun onvermogen te denken en te voelen.
Als je een misdaad pleegt voor de goede zaak dan pak je de schuld en boete en verklaar je waarom jij dit noodzakelijk vond. Wat hij deed en doet is laf. Een man die makkelijk schiet, dan zwijgt, rent, steeds met een gevoelloze grote mond.
Hij had nooit meer vrij over straat mogen lopen. Levenslang tenminste. Emigratie, de arrogante vlucht van een onnozele nietsontziende lafaard.
Vragen aan Volkert blijven:
Wat heb je bereikt?
Wat heb je gedaan?
Waarom? Zeg het luid.
Wat is er veranderd?
Je daad, door jouw misdaad.
Eervol? Effectief?
Alleen nog zelfdoding rest. In plaats van vluchten uit het land waar hij zijn misdaad heeft gepleegd.
Het wachten is op de film, Volkert op de rode loper, misschien is er dan een schot door iemand die wel verantwoordelijkheid neemt. Niet wegrent. Een idealistische demonische runner.
Rechtspraak, we moeten het ermee doen. De dag van de moord op de polemische denker en oproerkraaier Pim Fortuyn. Een politieke moord. Door een doorgeslagen vegan die de beweging veel schade heeft gebracht. Laten we niet vergeten dat veruit de meeste vegans,  juist door hun compassie, een vreedzame wereld willen voor mens en dier. Ook ik ben een planteneter.
Ik ken ook de wereld van de sociale wetenschappen en die van de dierenrechten, heel goed zelfs. Ben socioloog (zoals Pim) en historicus, niet in de laatste plaats dierenrechtenactivist. Bijna zoals Volkert de vegan. Maar alleen planten eten is dus geen garantie tegen kwaadaardigheid of krankzinnigheid.Dat zie ik nog steeds. Net zoals niet iedere vleeseter een schoft is.
Ik heb als student college gehad van professor Pim, gesprekken gevoerd, en ik kende door mijn werk en bestuursfuncties de activist Volkert, hij werkte voor Vereniging Milieu Offensief.
Was ik het altijd eens met Fortuyn? Nee, zeker niet als het om zijn ideeën ging in kwesties als WAO, bijstand en bont.
Was ik het dikwijls wel eens met hem? Ja, deels, zijn kritiek op het multiculturalisme en zijn aanpakken van politieke en maatschappelijke correctheid.
Een uitstekend debater, schrijver en denker. Hij is vermoord door iemand die vond dat zijn eigen ideeën moreel de enige juiste waren.
Was ik het eens met Volkert zijn standpunten? Inhoudelijk zeer vaak, qua methoden soms en in dit krankzinnige geval, zoals bijna iedere activist, natúúrlijk niet.
Wat kunnen we leren van deze politieke moord?
– mensen die zeggen het goede na te streven kunnen verschrikkelijke dingen doen
– partijen en personen hebben bewust een klimaat gecreëerd waarin andersdenkenden als een gevaar werden beschouwd
– er wordt nog steeds gedemoniseerd
– er lopen meer verbitterde agressieve mensen rond die denken heilig te zijn en anderen verketteren. Met haat en spelen op de persoon.
– niet alleen integratie & religie maken mensen tot tijdbommen, maar ook goede doelen die voor sommigen een morele vrijbrief zijn voor kruistochten en gewelddadige jihads tegen anderen
– de strategie van mensen is soms abject (moord) en soms stupide (alles/niets, geen samenwerking, geen compromissen, het wij/zij denken)
– we hebben weinig geleerd van de  denkbeelden van Fortuyn. Kijk naar de mislukte integratie, het migratiebeleid en het politieke correcte gedrag.
– we moeten daad en missie scheiden. Veganisme en religie zijn geen gevaren. Mensen die kwaad willen maken misbruik van ideologieën.
– het grote onrecht dat dieren wordt aangedaan kan ertoe leiden dat activisten voor geweld kiezen.
– de overheid laat de uitbuiting van dieren bestaan.
– het vermoorden van een politicus kan en leidt niet tot een uitsluiting van de moordenaar uit de samenleving
De moordenaar van Fortuyn had tenminste levenslang moeten krijgen. Je kunt voorstander van de doodstraf zijn bij zeer ernstige geweldsdelicten tegen mens, dier en natuur. De gedachte dat iedereen een tweede kans verdient of dat de doodstraf immoreel is kan gezien worden als een amorele denkfout.
Het enige argument tegen de doodstraf is de kans op veroordeling van een onschuldige. Daarom pleit ik voor levenslang bij moord en bij genoemde ernstige misdaden formeel de doodstraf en om te zetten in levenslang zonder gratie.
Geen onderbuik, geen links- of rechtsextremist, niet laag opgeleid, niet kansloos. Je kunt op goede gronden voor zware straffen zijn.
Fortuyn werd het leven op 6 mei 2002 ontnomen. Van der Graaf loopt sinds 2 mei 2014 vrij rond. Straks in het buitenland. Een vrij man met een leuk gezin. Misschien komt hij op vakantie naar Nederland.
Onverteerbare maatschappelijke, juridische en politieke gekte waar eerder naar rechten van de dader dan naar die van het slachtoffer en de dierbaren wordt gekeken. Dat is pas immoreel.