De Nachtdenkers: Asiel, islam en eerlijk zijn over de causale verbanden van terrorisme en maatschappij ontwrichtend gedrag

0
1816
Luchtfoto AZC in Ter Apel, foto © Jan Sibon/Schuld

De Nachtdenkers: Asiel, islam en eerlijke zijn over de causale verbanden van maatschappij ontwrichtend gedrag

door Peter-Vincent Schuld

De laatste dagen stond het nieuws weer volop in het teken van terrorisme.
Afgelopen avond werd bekend dat de Duitse inlichtingendiensten en de Duitse politie een enorme IS-aanslag hebben voorkomen.
Plaats van de aanslag zou een muziekfestival in het noorden van Duitsland zijn. Weer een hoop onschuldigen aan een verschrikkelijk lijden en de dood ontsnapt. Daders immigranten met een, hoe kan het anders, een islamitische achtergrond.
De 55-jarige Syrische man die eerder deze week bezig was met het uitvoeren van een aanslag op het Centraal Station in Keulen waarbij onder meer een 14-jarig meisje brandwonden opliep en waarbij het verder uit de hand lopen werd verhinderd door schoten van  de Duitse antiterreureenheid van de Bondspolitie, de GSG-9. De man was niet eerder bekend als Islamist, maar wel gekend bij justitie voor andere vergrijpen zoals winkeldiefstal en fraude.
Afgelopen avond ook bekend dat de verijdelde grote aanslag in Nederland met zeven verdachten een huzarenstukje was van de politie die met infiltranten werkte.
Met de arrestatie van vier Kosovaren in Kosovo, waarvan twee met een Belgisch paspoort, werd afgelopen weekend bekend dat er een grote aanslag in België is voorkomen.
Maar waar het op de ene plaats de kop ingedrukt werd, duikt het veelkoppig monster elders weer op. Zo werd eveneens bekend dat een lokaal voor samenkomst van een radicaal-islamitische organisatie met terroristische connecties in Luik die eerder door de Luikse burgemeester werd gesloten, weer open blijkt te zijn.
Op het zelfde adres, uitgebaat door de zelfde personen alleen middels een nieuwe rechtspersoon (de facto een vereniging).
Alle feiten hebben een grote gemene delers. Namelijk het ontwrichten van de vrije en open Europese samenleving middels geweld uit naam van de islam, uitgevoerd door figuren (het woord “mensen” vind ik nog te veel eer) uit het islamitische landen die Europa al dan niet als vluchteling zijn binnen gekomen.
Het afwijzen van de samenleving waarin deze immigranten terecht zijn gekomen plus het willens en wetens aanrichten van schade, dood en verderf in het gastland dat ze heeft opgevangen valt niet uit te leggen, er bestaat geen excuus voor en is op geen enkele wijze goed te praten.
Dat geldt niet alleen voor  terroristen maar ook voor die gasten die middels diefstal en bedreiging de omgeving van Asiel-City Ter Apel op zijn kop hebben gezet. De overheid wil middels een schadefonds de winkeliers schadeloos stellen die
zijn bestolen door betrokken lieden. Waarover hebben we het? Over Marokkanen, Tunesiërs en Algerijnen. Lieden die geen enkele kans maken op asiel, maar hier louter komen om te parasiteren en de samenleving op zijn kop te zetten, en allen hebben een…..islamitische achtergrond. Maar moet de belastingbetaler opdraaien voor de schade die deze lui hebben aangericht? Mijn rechtvaardigheidsgevoel zegt: “laten ze zelf de kosten maar betalen, al moeten ze van mijn part als schandknaap aan de slag”. Leg beslag op hun telefoons en andere bezittingen en verkoop ze openbaar.
Je kunt wel blijven ontkennen dat de islam niets met terrorisme of maatschappij afwijzend gedrag te maken heeft, maar de feiten zijn glashard en bewijzen het tegendeel. Tel daarbovenop de gruwelijke moord op de Saudische journalist Kashoggi gepleegd door afgezanten van het streng religieuze wahabitisch-islamitische regime uit Ryad en het plaatje wordt nog completer.
Is daarmee gezegd dat iedere asielzoeker of immigrant een crimineel of een terrorist is? Oh nee, zeker niet.
Vanaf de zijlijn heb ik het verhaal gevolgd van de Syrische homoseksuele kunstenaar en fotograaf Ammar, die in Nederland een veilige haven en begrip voor zijn geaardheid vond.  Maar ook het verhaal van de Syrisch-Koerdische Nabi, die blij was dat hij zich aan de religieuze waanzin in Syrië kon onttrekken om hier zonder religieus juk als vrijwilliger aan het werk ging bij een kattenopvang en toen hij een vaste baan kreeg en zijn uitkering zelf stop zette met een bos bloemen en een bedankbrief zich richtte tot de sociale dienst.
Maar hoe we het wenden of keren, een substantieel aantal vluchtelingen en immigranten uit islamitische landen houden er denkbeelden op na die haaks staan op onze grondbeginselen. Deze lieden vormen een ongelofelijk gevaar voor onze veiligheid en het risico op doden en gewonden is levensgroot. Dit soort lieden zorgen trouwens tevens voor een sterk verminderd, begrijpelijk en terecht afnemend draagvlak onder de autochtone bevolking om mensen uit andere landen op te nemen die in (zeggen) gevaar (te) zijn. Het verlies aan mensenlevens is natuurlijk het allerergste maar we mogen ook niet vergeten dat deze “grappen” onze samenlevingen miljarden kost, miljarden die door de Europese belastingbetaler worden opgebracht.
Het lijkt me zaak dat we veel beter gaan screenen op achtergrond en levensovertuiging. Je kunt een samenleving niet oneindig belasten en onder druk zetten met maatschappij afwijzend, gevaarlijk  en ondermijnend gedrag gebaseerd op dito denkbeelden. Het lijkt erop of de politiek niets geleerd heeft van de moorden op Pim Fortuyn en Theo van Gogh.
De ontkennende waanzin gaat gewoon door. Feit is en blijft, hadden boven vernoemde daders en verdachten geen recht op (tijdelijk) verblijf gekregen in de EU, dan waren we deze weken niet met boven beschreven ellende geconfronteerd geweest. Het is de politieke blindheid die zorgt voor het continueren van de aanhoudende dreiging.
Soms moet je als samenleving, het liefst in Europees verband, beslissingen nemen die niet altijd even aangenaam zijn voor mensen buiten Europa. Maar de oude regel gaat ook hier op. Als je niet goed voor jezelf en je eigen veiligheid zorgt, ben je ook niet in staat anderen te helpen (die het daadwerkelijk verdienen).