De Nachtdenkers: De schijn-leiders in morele armoede

0
667
Blik op het centrum van de Nederlandse politiek, het Binnenhof foto © Peter-Vincent Schuld

De Nachtdenkers: De Schijn-leiders in morele armoede

door Bernd Timmerman

Het morele leiderschap van Nederlandse politici doet ons burgers de nacht met vertrouwen ingaan.
De ode van de Pyama-man die op Justin Bieber wil lijken en van een blinde steelt kan door alle dieven op waarde worden geschat.
Het door het stof kruipen en wederkeren in politiek slijm van het kabinet in de vorm van iedere liberaal is voor mensen zonder ruggegraat een buidelgenoegen die bestaat uit 2 miljard zilverstukken voor verraders van het volk.
De juichende voltallige fractie die compromisloos blaat voor het goede doel bij het demo-feest van brandende dieren, is voor pseudo religieuzen, die aan eigen zielen denken, een orgasme van nietszeggende leegte.
Een Democraat in hart en orgaannieren die in staat is met een studentensmoel een appartement als cadeau in ontvangst te nemen, om zijn jonge vriendin te nemen in hengst-beurten en daarna abortus af te dwingen, is voor loverboys Bacchus in een roes van puberale dronkenschap.
De eeuwige blonde oorlogsgod met wapperende haren in de wind van kruistochten tegen ander-gelovigen op denkbeeldige kamelen, is met zijn zwaardcartoons en minder is beter een trots van een Germaan die muren bouwt om olie op vuur te gooien, waarbij het vocht een elixer is voor neo lieden van één kleur.
De partijleiders met uitgestreken Christelijke schijn-gezichten die kinderen, een keer niet nemen in kerken waar God nooit meer komt, gewoon uitzetten naar weeshuizen zijn de helden van Bijbel aanbidders in huizen die de weg kwijt zijn.
De linkse moralisten die ook fractieleider spelen en uit hun progressieve kastelen molens bevechten en doormodderen in zetels zonder macht met steunpilaren van hypocrisie van jaren fout beleid of zijlijnecho-isten kunnen niet anders dan helden zijn voor degenen die in sprookjes geloven waarbij zij vergeten zelf ook als verscheurende wolven rond te lopen.
De aanwinsten in de politiek van andere kleur of ras die iedere blanke als witman zien in genetische zonde levend, en eigen fouten van leiders elders of landen daar niet willen aanschouwen, mogen klaarblijkelijk door toeterende medelanders als een nieuwe garde van hufterigheid doorgroeien naar kleine dictators.
De Nederlandse politiek is in voortreffelijke uitmuntende sublieme bestuurlijke goede foute handen.
U kunt gerust gaan slapen.
Het politieke tuig voelt zich ook morgen onschendbaar.