DIERENLEED MAAKT ME RAZEND!

Peter-Vincent Schuld

De barbaarsheid van het mensdom doet mijn bloed vaak koken. Zeker wanneer weerloze dieren het voorwerp worden van misselijk makend macht- en superioriteitsgevoel van de mens vermengd met een stuk puur sadisme. Zelfs pure ignorantie ten opzichte van dieren begint me de keelgaten uit te komen. Ik krijg meer en meer sympathie voor mensen die de barbaarse zijde van het mensdom verlaten om in de geestelijk verlichting het dier activistisch te beschermen en voor hun rechten op te komen. Immers het peil van de beschaving laat zich immers meten door de wijze waarop er met dieren wordt omgegaan.

Wegmisbruiker

Ik ga weer een paar jaar terug in de tijd. Ik rijd van Benitachell naar Javea. Een stukje is een zone waarin maar 30 kilometer per uur gereden mag worden. Die borden zijn geen te grote koekenpannen of reuze-lollies, die staan daar omdat het niet veilig is om daar harder te rijden.

Een of andere fossiele randgroepdrol op leeftijd rijdt gelijk een dronkenlap voor me, veel te snel, onoplettend en rijdt daar vervolgens een hondje aan en wil doorrijden na aanrijding. Ik krijg hem na een teken te hebben gegeven tot stoppen terwijl mijn vrouw zich ontfermt over het stervend hondje in haar armen.

We konden voor het hondje niet veel meer doen dan het warmte geven in zijn laatste momenten op deze aarde dat werd veroorzaakt door een ignorante Britse hardrijder annex wegmisbruiker. Ik had genoeg van die vent zijn verkeersgedrag, dus ik ben hem op gepaste bassende toon gaan aanspreken. Het deed hem geen zier, het bloed dat uit het hondje gutste en bij confrontatie op zijn kleren gutste was het enige dat de man deed irriteren. Het enige dat die kerel boeide was dat zijn onder bloed kwamen te zitten, het hondje interesseerde hem geen moer. Ik heb de man verplicht onder de nakende maar ingehouden wil tot het uitdelen van een pak rammel, om mee te rijden naar het nabij gelegen dierenasiel en ik heb de politie gebeld. Helaas interesseerde de Spaanse lokale politie zich niet veel, ik had liever gehad dat de dieren- en milieubeschermingseenheid van de Guardia Civil (Seprona) was gekomen. Die kerel had met het grootste gemak het arme diertje kunnen ontwijken of zelfs stoppen, maar meneer zat alleen met zijn wijf te kleppen en ik vermoed dat die kerel ook nog eens onder invloed aan het rijden was. Ik heb de man precies verteld hoe ik over hem dacht en wat ik van hem dacht en dat op een toon en met bijbehorende woorden die niks aan duidelijkheid te wensen overlieten. Wat een hondenmoordenaar!

Gelukkig heb ik die vent zijn lelijke tronie nog kunnen fotograferen met mijn mobieltje.

hondenmoordenaar
Deze man reed zonder enig wroeging een hondje dood op de weg tussen Benitachell en Javea, rechtsonder in het beeld
het kopje van het omgekomen hondje (c) Peter-Vincent Schuld

Ik pik gewoon geen roekeloosheid ten opzichte van en geweld tegen dieren, punt!

Seksueel misbruik van dieren

Dieren kunnen geen #metoo de wereld in helpen.
Het zal u dan ook niet verbazen dat ik deze week herhaaldelijk ontplofte toen ik uit de media vernam dat een of ander stuk genetisch afval schapen en lammeren aan het penetreren is geweest en volgens de Officier van Justitie zou meneer hiervoor zelfs zijn piemelpammel hebben gebruikt. Met andere woorden het verkrachten van dieren! Zijn we gek geworden? Is die kerel nou helemaal gestoord? Je lusten bot vieren op een weerloos dier! Ja, ik word daar razend om. Natuurlijk hoop ik dat hij door de rechter fiks terecht wordt gewezen met een passende straf. Al voorziet het wetboek van strafvordering niet in een in een straf die ik passend vind, want het liefste heb ik dat de dader, nadat hij een strip viagra in zin mik geduwd heeft gekregen met zijn geharde snikkel in een gehaktmolen gaat hangen. Iets passender kan ik me niet voorstellen.

gilzeschapen in weiland
Schapen horen rustig en veilig in de wei te lopen en niet ten proot te vallen van de seksuele lusten
(c) Peter-Vincent Schuld

Halal? Opbokken!

Ritueel slachten, dus zonder verdoving cq bedwelming, dus dat het dier bewust voelt en meemaakt hoe het de keel wordt overgesneden is nog zoiets dat me doet ontploffen. Deze barbarij moet stoppen en niet halfslachtig zoals Nederland thans besloten heeft. In tegenstelling tot het advies van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit om het ritueel slachten totaal te verbieden, heeft voormalig staatssecretaris Van Dam onder meer besloten dat het toezicht verbeterd moet worden, het vlees niet geëxporteerd mag worden en herkenbaar als “halal” in de vitrines dient te worden gelegd.
Wat is dat voor halfbakken gedoe zonder structurele oplossingen tegen deze wanpraktijken? Opnieuw zijn de Vlaamse beleidsmakers menselijker en intelligenter door deze wanpraktijken met ingang van 1 januari 2019 totaal te verbieden, het is mij alleen een raadsel waarom dit gewoon niet direct de wetboeken in kon. Ja, ik ben tegen onverdoofd slachten, ja ik heb een probleem met deze religieuze waanzin. Er is geen enkel normale rationele reden te bedenken om het ritueel slachten van dieren te rechtvaardigen, of die nu halal of koosjer is. En ja, ik neem hiermee fel stel stelling tegen!
Dat ik toevallig Joods bloed in mijn aderen heb lopen doet hier niets aan af. Stoppen met deze barbarij, klaar!

moslims-eu
Halal vlees; ritueel geslacht, dieren worden op een brute manier om het leven gebracht, op de foto een Halal slagerij in Brussel
(c) Peter-Vincent Schuld

Maar nee hoor met de toestroom van inwijkelingen met voornamelijk islamitische levensovertuigingen halen we weer een lading idioten binnen waardoor het maatschappelijk draagvlak voor een totaalverbod op ritueel slachten niet afneemt, integendeel. Tolerantie kent een grens. wat mij betreft hoef ik niet tolerant te zijn ten opzichte van denkbeelden en handelingen, al dan niet omwille van een godsdienst die de meest elementaire beschaving van
teniet doet. Het zal u niet verbazen dat ik dus nog kwader werd toen ik las dat deze week twee asielzoekers zich dienden te verantwoorden voor de strafrechter. Ze werden er van verdacht een schaap te hebben gestolen van een kinderboerderij in Sneek!

Enfin in onze beschaving hebben we kinderboerderijen. Dat zijn plekken waar kinderen leren omgaan met dieren, deze leren te waarderen en te respecteren en waar ze geleerd wordt van dieren te houden. Juist daar moest een schaap gestolen worden! Ziek! Een Libiër en een Algerijn werden voor de feiten aangehouden nadat ze door de beveiliging waren betrapt bij het naar binnen smokkelen van het arme dier op het AZC in Sneek. Op de gang in het AZC stond een lege koelkast gereed. De politie vermoedde dat het schaap (illegaal) geslacht moest worden voor de jaarlijkse massale en zinloze moordpartij op dieren, genaamd het offerfeest. De rechter stelde dat er geen bewijs was dat de twee verdachten zelf betrokken waren bij de diefstal. De Libiër werd veroordeeld voor heling, de Algerijn werd vrijgesproken. Deze laatste had verklaard alleen maar geholpen te hebben bij het smokkelen van het dier op het terrein van het AZC en stelde dat als hij geweten had dat het arme dier zou zijn gestolen, hij er, vrij vertaald, zijn vingers er niet aan had gebrand. Voor wat de verklaring feitelijk waard is. Maar vermoedens zijn geen bewijs. Neemt echter niet weg dat er een intentie was om dat arme dier van de kinderboerderij illegaal te slachten, zonder verdoving.

schapen-dordt
Schapen in een veilige omgeving zoals hier in Dordrecht, niemand heeft het recht om ze te stelen en bruut te kelen.
(c) Peter-Vincent Schuld

Als je zo nodig illegaal wil (laten) slachten ga dan gezellig met je familie op vakantie naar de koppensnellers of de kannibalen, huur een guillotine en ga er zelf met je hoofd onder liggen maar bespaar die arme dieren dat leed. Ik zou wel eens exacte cijfers willen weten hoeveel dieren jaarlijks wereldwijd ritueel vermoord worden. Ik heb er geen goed woord voor over. Maar wat leert ons de politiek correcte dogmatische doctrine? (waarmee ik overigens mijn achterwerk mee afveeg); “We moeten deze barbarij accepteren want het is coltoer”. Ja daaaaaaag! Gelukkig is het dier weer terug waar het hoort en waar het weer geknuffeld kan worden.

Ja de mens denkt nog steeds superieur te zijn aan de dieren, wat een misvatting! Kom maar eens thuis en zie en ervaar hoe de hondjes op je reageren.
Ja, neem nou eens de tijd op het gedrag van bijvoorbeeld honden te bestuderen. Kijk eens hoe die beestjes ons haarfijn aanvoelen en onvoorwaardelijke vriendschap geven. Kunnen wij mensen nog wat van leren. Kan er niks aan doen, maar ik smelt als ik de dieren om me heen heb. De beestjes komen niks tekort.

Honden stikken in hete afgesloten auto’s

Nee, wat doen we? We sluiten honden in de zomer op in kokend hete auto’s honden achterlaten die vervolgens stikken en een verschrikkelijke dood sterven. Er is een beweging op gang gekomen om het achterlaten van dieren in kokend hete afgesloten auto’s harder te bestraffen. Jaarlijks komen er nog honden om en worden er nog meer honden sterven op dood na gered. Als het beestje warmer wordt dan zijn eigen lichaamstemperatuur, en de hitte in een afgesloten stijgt snel, dan is het beestje binnen de kortste keren hemelen. Dat kunnen we voorkomen.

Ik kan het alleen maar eens zijn met het burgerinitiatief dat in een petitie met 51.000 handtekeningen werd gevat en afgelopen week werd overhandigd aan een Tweede Kamercommissie die zich bezighoudt met dierenwelzijn en waarin onder andere dierenliefhebber Dion Graus (PVV)en Ester Ouwehand (Partij voor de Dieren) zitting hebben. In de petitie wordt gepleit voor strengere straffen door lieden die hun viervoeters in snikhete auto’s achterlaten. De dierenbescherming heeft inmiddels een verkeersbord gelanceerd met als tekst “Op slot? Hond Eruit!? gebaseerd op de
oudere preventiecampagne van de politie; “Auto op slot? Buit er uit”.
Ik kan er met mijn hoofd niet bij er jaarlijks nog steeds veel honden sterven door pure achteloosheid en desinteresse van hun baasjes.
De vriendjes die ons zoveel vriendschap en plezier geven, verdienen beter!

honden-op-vakantie
Hondjes in een afgesloten auto bij warm weer zoals hier bij het Franse Montpellier
(c) Peter-Vincent Schuld

Maar wat schetst mijn verbazing, in het Nederlandse Wamel worden sinds enige tijd 17 katten vermist volgens Omroep Gelderland. Alhoewel de politie zegt geen aanwijzingen te hebben dat er iemand is die structureel katten steelt mag niet onvermeld blijven dat het wel opvallend is dat in een klein plaatsje als Wamel er maar liefst bijna 20 beestjes vermist worden. Sommige inwoners van Wamel denken dat er een kattenhater actief is.
De politie adviseert evenwel om de beestjes binnen te houden. Tja, het zal niet de eerste keer zijn dat een kattenhater actief is.
Moraal van het verhaal? “Let op onze donzige vriendjes en wees goed voor ze”.

kat-en-vlees
Wamelse Katten mikpunt van kattenhater ? Deze kat in Nederokkerzeel is veilig
(c) Peter-Vincent Schuld

Als u denkt “wat een kwaadheid” in dit stukje? Dan heeft u het gedeeltelijk juist. Ik ben razend op mensen die dieren iets aandoen.
Juist omdat ze zo weerloos zijn. Maar besef dat mijn boosheid acuut omslaat in warmte en bezorgdheid zodra ik een dier kan helpen of mensen tegenkom die net zoals ik, de dieren een warm hart toedragen.