Doodsbedreigingen tegen Baudet door inmiddels opgepakte vrouw: In Maaskantje zouden ze zeggen “Verrekte Kut”

0
De werkelijk bestaande snackbar als et episch centrum en de "war room" van het "opstandige Maaskantje" uit de film New Kids foto © Peter-Vincent Scuuld
Doodsbedreigingen tegen Baudet door inmiddels opgepakte vrouw: In Maaskantje zouden ze zeggen “Verrekte Kut”
door Peter-Vincent Schuld
De vrouw die afgelopen zaterdag min of meer opriep om Thierry Baudet te vermoorden lijkt te zijn aangehouden door de politie op verdenking van opruien en bedreiging. Madam is afkomstig uit het radicaal linkse bolwerk Nijmegen dat een lange geschiedenis kent van
extreemlinks reltuig die in het verleden zelfs niet schuwden om medewerkers van de toenmalige BVD, de voorloper van de AIVD en medewerkers van de CID (Criminele Inlichtingendienst) van de politie met naam en toenaam bekend te maken middels allerlei publicaties met foto’s.
.
De gearresteerde dame mag blij zijn dat ze niet woont in het Chili van weleer, waar ze dan hoogstwaarschijnlijk met haar behaarde schaamlippen omgekeerd aan een totempaal was vastgespijkerd in een duistere kelder en ze vervolgens gratis elektriciteit zou krijgen toegediend.
.
De zwarthemden en bruinhemden van de jaren 30 van de vorige eeuw hebben plaatsgemaakt voor de Antifascistische Actie van hedendaagse zwarttruien voorzien van gezichtsbedekking.  Lieden die heftig geweld niet schuwen. Mensen waar je niet mee in discussie kunt gaan.
.
Troost U, de AIVD is heel goed bekend met de identiteit van dit soort raddraaiers en mede daardoor kon deze dame snel opgepakt worden zo ik vermoed.
Maar wie de sociale media goed in de gaten had merkt dat na de verkiezingen de verhoudingen in Nederland nog verder op scherp zijn komen te staan. Actie – Reactie.

.

Het is niet goed dat het normale politieke en maatschappelijke verkeer overstemd wordt door bedreigingen.
.
Maar de woede van de bevolking die gestemd heeft en nu voor alles wat mooi en lelijk is wordt uitgemaakt is niet te onderschatten.
.
Er is heel weinig voor nodig dat de onvrede escaleert en zich verplaatst naar de straat. Onderdrukking leidt tot revolte, dat heeft de geschiedenis wel aangetoond. U moet mij niet kwalijk nemen dat ik met een knipoog even moet denken aan de opstandige cinematografische New Kids uit Maaskantje. Dan is “Verrekte Kut” nog wel de mildste vorm van afkeer die de gearresteerde dame in kwestie ten deel kan vallen.
.
Op je het nu met politici eens bent of niet, het is goed dat de politiek vandaag zowat kamerbreed in felle bewoordingen de doodsbedreigingen aan het adres van Baudet heeft veroordeeld. Ik vrees, ik vrees dat de prominente leden van het FvD weldra ook door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging van de nationale politie beveiligd moeten worden. Ik vrees dat nog meer mensen dit lot ten deel gaat vallen, ik vrees het want het is niet te hopen. Je leven riskeren als je het ten dienste stelt van het land en het algemeen belang. Het vergt moed, van welke gezindte je ook bent.
.
Leve het debat, leve het denken, leve de inhoudelijke argumenten waarop de hersens weer aangemoedigd worden om te denken.
.
Maar kunnen denken is niet een ieder gegeven en het heeft vaak ook niets met opleiding en achtergrond te maken.
.
Ik heb vandaag nog een debat met een advocaat gestaakt in een kwestie. Deze kon alleen maar schelden, beschuldigen en beledigen.
.
Ik kom daar in een later stuk nog op terug. Ik heb hem laten weten dat ik niet met juridische kopschoppers in discussie ga net zo min als ik met schreeuwlelijken en straattuig de discussie aanga zo ik hem meldde. Verspilde moeite. Soms is er geen ruimte voor debat. Soms prevaleert helaas de intellectuele leegte.
.
Immers een debat kost moeite en geeft ruimte om elkaars meningen te onderwerpen aan toetsing, zelfs kan een debat leiden tot een ander te overtuigen, een debat kan door vraagstellingen ingenomen posities doen heroverwegen en veranderen.
.
De generaties van heden hebben grotendeels 0,0 voeling met de verschrikkingen die Nederland gedurende de oorlog heeft moeten ontberen.
De migranten al helemaal niet, die hebben over het algemeen geen enkele voeling met de geschiedenis van ons land.
.
De verschrikkingen van de holocaust zijn amper te onderwijzen op scholen met een (deels) islamitische bevolking.
.
Ik woonde en woon in landen die nog maar een korte geschiedenis hebben van echte vrijheid, denk aan het Spanje van Franco, pas een vrij land sinds 1973, denk aan de Anjerrevolutie in Portugal.
.
Maar je geschiedenis kennen hoort niet bij het alom aanwezige en welig tierende cultuurrelativisme.