Eurosong 2019 in Israël: Madonna veroorzaakte meer overlast dan Hamas

0
Logo Eurovision Song Contest foto: IPBC/EBU
Eurosong 2019 in Israël: Madonna veroorzaakte meer overlast dan Hamas
door Peter-Vincent Schuld
Het Eurovisie Songfestival, de Nederlandse Duncan won terecht. Wat een beestig nummer
Wat een spektakel daar in Tel Aviv. De Israëliërs hebben er een prachtig festijn van gemaakt in een van de meest vrijzinnige steden waar het geen barst uitmaakt wie je bent.  Dit hele spektakel heeft laten zien dat qua beschaving en vrijheid Israël gewoon tot de vrije en beschaafde wereld hoort waarin democratie en diversiteit de fundamenten zijn van het land.
.
Tegelijkertijd was Eurosong 2019 een evenement dat qua beveiliging haar gelijke niet kende. Politie, defensie en particuliere beveiligers (niet zelden ook bewapend) hadden het zaakje goed onder controle en dat alles zonder dat de uitzinnige en feestelijk uitgedoste bezoekers van over de hele wereld ook maar iets in de weg werd gelegd. Eigenlijk was de boodschap “vier samen met ons feest in Tel Aviv”.
.
Natuurlijk heb je altijd idioten die het feestje proberen te verpesten. Het begon al met het beruchte parlementslid uit Nederland onze TeleTurk Kuzu van DENK, die met een. Palestijnse vlag bij de Al Aqsa moskee in Jeruzalem wat ophef probeerde te veroorzaken, iets wat hem door de Israëlische orderdiensten snel werd afgeleerd.  Nu hebben we in Nederland al niks aan deze antisemitische beroepsprovocateur, maar in Israël moesten ze ook niks van dit soort waterhoofdbavianen hebben. Wellicht kan meneer nog dienen als defecte lantaarnpaal in Gaza, want een “licht” kun je Kuzu niet noemen.
.
Dan gaan we het eens hebben over de bijdrage uit IJsland. Het was van de IJslandse groep, van wie ik de naam al vergeten ben, zo onbeduidend waren ze, bekend dat het groepje bestond uit extreemlinkse antikapitalistische relnichten met een iets te grote sympathie voor de Palestijnen. Op het podium was het geschreeuw al een kansloze zaak. Het stel werd nog kanslozer toen ze in de ruimte waar alle artiesten en delegaties sjaals met daarop “Palestine” voor de dag haalden en in beeld trachten te komen. Het songfestival gaat niet over politiek, integendeel, en dus haalde de regie het zootje schreeuwlelijkerds snel uit beeld.
.
Ik vraag me trouwens af wat er zou gebeuren als deze IJslandse bende pisnichten hand in hand over straat zouden lopen in hun SM-pakjes door de straten van Gaza. Wat zou hun lot zijn? Steniging? Afschot? Voorwerp van potenrammerij?  Of denken ze met hun actie van Gaza een homo-vriendelijk “Kontenbonkistan” te maken?
.
Iedereen met een beetje verstand weet dat onze (gelukkig) vrije opvattingen over over homoseksualiteit niet gedeeld worden in islamitische kringen. Maar tegen mentale ebola valt niks te beginnen.
.
Heeft u trouwens dat optreden van Madonna gezien?  Zero points. Het “Jankende Krolse Katten Koor” was een betere en aan te horen optie geweest. Laat het gekreun van Madonna gewoon beperkt blijven tot haar slaapkamer al dan niet voorzien de zoveelste toyboy. Make love, not music.
.
Tja en dan de finale punten van de televoters…..
.
Europa met inbegrip van Israël kan terug kijken op een prachtig festival met een meer dan terechte winnaar.
Heeft u het gezicht gezien van onze “Zweedse” vriend, nadat de thuiskijkers slechts om en nabij de 93 punten gaven aan het manneke. Meneer werd direct een zwartkijker, och wat was “ie” chagrijnig.
.
Zo, nu is het aan Nederland om de volgende editie van Eurosong te organiseren. En waar begint Nederland meteen weer over te zeiken, in plaats van blij te zijn met de overwinning? Geld! “Wie gaat het betalen?”.
In plaats van blij te zijn met zo’n stuk Holland Promotie lijkt een deel van Nederland weer te lijden aan een bepaalde mate van een vaginale zuurgraad waar geen Canesten Gyno of Vagisan tegen bestand is.
Zo, ik heb gezegd. Duncan, van harte gefeliciteerd kerel. Je was gewoon de beste, zo eenvoudig is het.