Exploitatie showbizz voor en van het klootjesvolk

0
Keeping up with the Kardahsians foto: Hayu
EXPLOITATIE SHOWBIZZ VOOR EN VAN HET KLOOTJESVOLK
Door Bernd Timmerman
Beroemd en bekend zijn geen synoniemen.
Of toch misschien. In het tijdperk na God, waarin de meeste mensen leven, heeft ‘Internet’ de religie vervangen.
.
De exploitatie van jezelf kent geen grenzen.  Van de ander nog minder. Ontginnen van eigen mogelijkheden levert winst op en geeft een zelfbeeld en schijn-identiteit.
.
De zelf-uitbuiting is oneindig en schaamteloos. Dragen anderen schuld aan deze sociale media uitbuiting en is er geen grens of beschermingsmuur te bouwen? Nee we willen leven in een NietsTijdperk.

JOHN IS EEN CREATOR

Nog net voor 2000 jaar Jezus vieren kwam John met ‘Big Brother’ om daarna in ‘de Bus’ en ‘de Bar’ verder te gaan via ‘de Gouden Kooi’ naar ‘Utopia’.
.
Het paradijs en de hel zijn te bouwen met geld, macht, status, invloed en wat technologie.
.
Ook ik keek, als een volgeling, naar de Knuffelbeer Ruud.  Het einde van de wereld bleef uit en de nieuwe eeuw gaf hoop doordat een ieder de nieuwe zelfverklaarde Jezus kan zijn.
.
De mensen gingen naar de buis om Ruud te zien en zijn woorden kwamen tot ons:
“ik ga soms alleen op vakantie, als je alleen bent, ben je toch niet alleen, er komen altijd mensen op je af.” Daar gingen kijkers wel over nadenken. Ruud sprak eenvoudig en wijs.
.
Bart, Sabine en Bianca traden zwevend eveneens toe tot de sterren. Bekend en beroemd door TV. Bart sprak en ieder wist dat het waar was ‘als ik Ruud zie, zie ik mezelf over 20 jaar en “Willem heeft in de horeca gewerkt en is leraar, dus die heeft geleerd hoe je aardig moet zijn. De anderen zijn echt.”
.
Maurice, ook aan tafel bij Ruud wist het al
“Bart die verzuipen we binnenkort in het aquarium en dan nemen we gewoon een kat!”
.
Bart zou zonder twijfel herrijzen na drie dagen en terugkeren in welk programma van John dan ook.
.
Want John wist het Evangelie van Goedkope Bekendheid en Exploitatie naar ons toe te brengen. In beeld en geluid.
.
De spin-offs zorgden voor meer tijdelijke bekendheid. Sterren kregen discipelen en volgers. Ruud en Bart, dan heb je geen Jezus en Judas nodig.

DE KONT VAN KIM

laat ons allen zalig klaarkomen
.
Weer bijna 20 jaar later is de InternetKerk gesplitst. RTL en SBS vechten om de Heer (John) en ‘echte’ sterren zoals Gordon en Wendy volgen hem.
.
Het evangelie heeft zich in 20 jaar verspreid. Wie vroeger zichzelf wilde exploiteren deed de benen wijd om met diepe penetraties volgers te ontvangen.
.
Maar nu met God Internet, ook wel NTRNT genoemd, spreek Zijn en Haar naam uit in euro- en dollarliefde, zijn de kansen net zo talrijk als sterren aan de vele hemels van nog meer zonnestelsels.
.
Nederland stelt op de celebrity ranglijst weinig voor. Het gaat veel verder en groter.
De Internet religie.
.
Kim Kardashian bevestigt zojuist dat zij wederom onbevlekt haar vierde kind gaat baren waarbij de Zoon dit keer uit haar miljoenen waardevolle ass komt.
.
De vrouw die in staat is om een champagnefles met haar weelderige borsten te laten ontkurken en het goddelijke vocht in een zeldzaam kitschglas op haar kont te laten neerdalen, waarbij een ieder alleen maar kan hopen al haar fluwelen shit te mogen ontvangen, is de new machtige Cleopatra.
.
Na Kims dood komt er een kleed waar de afdruk van haar achterste in zichtbaar wordt om tot het einde te blijven aanbidden.
.
Heeft u al geliked?

WEST EGO GEBODEN

Er kan weliswaar een boze blanke man in het Witte Huis zitten, er is toch slechts één zwarte SuperHero aka God der Goden.
.
Kanye West is Zijn naam.
Zijn uitspraken worden gehoord en brengen ons licht. Vier van Zijn Ego-Geboden spreken tot alle volgers:
.
‘De grootste pijn in mijn leven is dat ik mezelf nooit live zal kunnen zien optreden’
.
‘Ik ben mij bewust van mijn plaats in de geschiedenis: ik zal herdacht worden als de stem van mijn generatie, van deze eeuw.’
.
’Ik heb nucleaire krachten, zoals een superheld, zoals Cyclops wanneer hij zijn bril opzet.’
.
‘Ik ben er trots op deel uit te maken van een familie die zoveel mensen voortbrengt die deuren openen voor nieuwe generaties.’

THE DUTCH AND BELGIAN GODS

Daar zijn John, Wendy en Gordon minor gods bij. Je hebt nog mindere Goden.
De influencers die ook celebrities willen spelen. Of celebrity endorsers.
.
Je hebt immers beroemdheden die een status hebben gekregen omdat ze iets bereikt hebben of iets uitzonderlijks kunnen. Famous people in wetenschap, kunst, cultuur, sport, politiek en noem maar op.
.
Ook zij sterven en een klein deel zal tot een voetnoot geraken in de geschiedenisboeken of pagina’s op Internet. Ze kunnen een tijdelijke status, in leven, bereiken van celebrity. De bekende beroemde en geadoreerde mensen.
.
Wanneer zij producten aan de man en vrouw brengen dan verworden ze tot celebrity endorsers. Want alle paleizen van de rijken moeten ook worden betaald en geld hebben zij nooit genoeg. Ze verkopen hun naam, niet hun lichaam of eigenlijk toch wel.
.
Daarnaast zijn er de influencers. De gewone huis tuin en keuken burgers die volgers krijgen omdat er nog gewonere huis tuin en keuken burgers zijn.
.
Kijk eens naar de schonen in het mooie België.
Mode, lifestyle en reizen, we worden verleid door tenminste 7 muzes: Gaellegd, Aurelie van Daelen, Talisalo, Chloekitembo, Miss Style Fiesta, Nathalie van den Berg, Aurelaskandaj.
Namen om in weg te geraken en credit cards leeg te verspillen.
.
Weg met wafels, manneke pis, K3 en patatten.
De Belgen zetten voor God Internet het meest verleidelijke in.
.
Wat is de waarde van verleiding?
.
De beroemdheden van onze post moderne tijd zijn bekend om Niets. De volgers volgen het Niets van de Influencers en deze laatste hebben tijdelijke roem door hun Niets activiteiten.
.
Soms komen deze beroemdheden met eigen kleding-, sierraden-, lingerie-lijnen of openen ze een restaurant of bar.
.
Die kopen volgers die minder dan Niets zijn.

KINDEREN EN MOEDERS

Je hebt ook kinderen van bekende mensen die bekend zijn door hun bekende vader of moeder. Die volgen volgers dan weer.
.
Dave en Donny Roelvink zijn heiligen voor mensen die zelf geen leven hebben. Dave en Donny hoppen van TV programma naar Radio Show en ‘journalisten’ besteden aandacht aan deze Romulus en Remus in de hoop dat er toch weer eens een broedermoord komt.
.
De hoogtepunten zijn natúúrlijk de kindsterren. Kinderporno is weinig aanvaardbaar leuk maar anderszins kinderen exploiteren is mooi in het Internet Tijdperk.
.
Zo gaat de negenjarige Summer de Snoo een carrière tegemoet in New York als model. Haar ouders gaan mee. Gelukkig kan Summer haar ouders straks onderhouden.
.
Moeders van bekenden hebben ook kans op een beroemdheidstatus. Irma Knol, jawel de moeder van Enzo en Milan, wie kent ze niet, gaat vloggen.
.
Enzo is geilgoed onder tieners. Hij gooit er  iedere dag een vlog uit en laat zien welk spelletje hij speelt. Milan doet leuk vloggend mee.
.
Mama Knol gaat vloggen en misschien ooit bloggen over wat het is om twee bekende beroemde vloggende zonen te hebben.
.
Iedereen moet vloggen en bloggen. Gooi je boeken weg en hupsakee ‘nooit meer lezen’  ‘want nooit meer slapen’ ken je toch niet.
.
Wat fijn dat we in deze tijd leven waar iedere nul gewoon kans heeft op 1.000, 10.000, 100.000, 1 miljoen of wel een miljard volgers.
.
Ik volg jou en jij volgt mij.
Big Brother is watching you.
You are a Big Zero.
Volgers zijn losers, de meeste influencers,  bloggers, vloggers, celebrities, beroemdheden en bekenden zijn straks vergeten. Omdat ook zij losers zijn, nullen in een tijd van volgen van wat in Godsnaam.
.
De Influencers, weg zijn ze. 
.
Omdat zij niets hebben betekend in het eeuwige Niets. Zwarte gaten die leegtes vulden.
.
Vandaag stemt Engeland over de Brexit-deal.
Ik hoop dat Kim een analyse geeft over de toekomst en dat Enzo er in zijn vlog iets over zegt.
.
Uiteindelijk gaat het nooit om de vraag hoe omvangrijk het heelal is maar om de existentiële vraag hoe groot de kont ooit was van Kardashian en hoeveel volgers in die grot hun leven hebben doorgebracht.