Groene Klaver Ecstasy, mensenhandel is ook te reguleren

0
Gecombineerde Nederlands-Belgische politie-actie bij het oprollen van een XTC-lab in Herk de Stad foto: © Peter-Vincent Schuld

Groene Klaver Ecstasy, mensenhandel is ook te reguleren

 

door Bernd Timmerman

Je kunt het misschien wel het Jesse effect noemen: de paddo-verjonging in denken. Het kamerlid Kathalijne Buitenweg probeert zich in te leven in de jongeren en oudere jongeren en wil XTC uit het criminele circuit halen. GroenLinks wil pillen die aan kwaliteitseisen voldoen, waarbij de overheid de regie op zich neemt. Duurzaam en veilig high op een nationaal progressief feestje van ‘’laten we alles wat verboden is gewoon legaal maken’’ omdat je er dan tenminste controle op hebt. Je vraagt je af of er pilletjes in regenboogkleuren op de fractietafel staan tijdens de GroenLinks vergaderingen om bewustzijnsveranderend beleid te maken waar alleen spacecake-stemmers op zitten te wachten.

XTC IS GEWOON EEN COLAATJE

‘We moeten eerlijk bekijken wat de VN-verdragen over verdovende middelen ons hebben opgeleverd. Vermindering van gebruik? Vermindering van misdaad? Ik denk van niet. […] Dit is echt een moment voor Nederland. Het is tijd dat wij samen met andere landen gaan proberen nieuwe openingen te maken in de vastgelopen discussie.’ Wat een fraaie framing weer van Kathalijne . Eerlijk, dat betekent dat er nu door anderen oneerlijk wordt gekeken naar verdovende middelen. Nu is het moment waarop de wereld gaat veranderen, te beginnen in drugsfree-paradijs The Netherlands.

.

Je kunt iets wat niet past in de denkbeelden van de samenleving verbieden, je kunt het ontmoedigen en terugdringen, gedogen als je wilt of gewoonweg toestaan met regulering en regie van de overheid. Dat heeft met normen en waarden te maken, al zijn dat vieze woorden in een samenleving waar je lekker vrij moet kunnen doen wat je wilt.

.

Is XTC nou gewoon een kleurig pilletje waardoor je wat vrijer praat en makkelijker beweegt? Laten we er niet zo moeilijk over doen. Of is GroenLinks de psychedelische weg opgegaan in een trip naar meer verkiezingswinst onder jongeren?

MDMA EN MORAALRIDDERS

De cijfers zijn duidelijk: 6,6% van de jongeren gebruikt XTC, 1 op de 250 belandt op de EHBO en gemiddeld sterven er 7,5 mensen per jaar aan een fout gevallen pilletje. Meestal komen deze stoffen in combinatie met andere ingenomen middelen in de party-maag. Ecstasy slikken blijft toch iets anders dan een colaatje, biertje of wijntje drinken. Wat daar de voor- en nadelen van zijn, in flink gebruik, is inmiddels wel duidelijk. Maar MDMA in je bloed dat is andere zoete slikkoek.

.

Het aantal sterfgevallen bij XTC ligt trouwens waarschijnlijk hoger omdat toxicologisch onderzoek naar de dood in veel gevallen achterwegen blijft omdat er geen aanwijzingen zijn voor een misdrijf. Iemand een pil verkopen mag niet, maar vindt plaats en wie Russische Roulette met veel kleuren wil spelen is vrij dat te doen omdat de moraalridders nooit bij alle house-deuren in NL kunnen staan om jou je verstand te laten gebruiken.

.

Je bent jong en je slikt wat. Je ouders hebben onvoldoende over de gevaren gesproken, of slikken en spuiten zelf, en het kan natuurlijk zo zijn dat je lak hebt aan wat je ouders zeggen en vinden omdat je gewoon uit je dak wilt gaan op een feestje tot diep in de vroege ochtend. Voor de goede orde: 97 % van de Nederlanders slikt geen ecstasy pilletje. Saaie burgerzakken.

HEROINE OF CHIPS: DAT IS DE VRAAG

De argumenten voor legalisering en regulering zijn boterzacht en leiden tot precedentwerking. De snuif- en slikpartijen op de kamers van GroenLinks-ers geven wel verruiming van de geest maar leiden minder tot betere pilwetten.

.

Waarom is dit zo’n slecht idee van groene oudere jongeren in de Kamer die geinig jong mee willen blijven doen om tot leukste gekke ooms en tantes te worden uitgeroepen?

De slikkers van ecstasy die op de EHBO komen laten angstig gedrag zien, zijn sterk verward en ook nog eens oververhit. XTC (MDMA) verhoogt de hartslag en bloeddruk, hoe vaker je gebruikt hoe groter de kans op hartproblemen. Je gaat, zoals met veel drugs, makkelijker over grenzen heen en je beoordelingsvermogen wordt anders en minder. De lijst met mogelijke en waarschijnlijke klachten is groot. Slikken van XTC en andere piltroep is gewoonweg niet goed voor je. Wat voor invloed de feestbonbon heeft op je gezondheid op langere termijn is nog niet duidelijk.

.

De gezondheidsproblemen verminder je nooit helemaal door te legaliseren en door te reguleren. Als de overheid de tabaksindustrie in handen neemt gaan er niet minder mensen dood aan longkanker.  Een stempel ‘’is goedgekeurd door’’ door ‘’Den Haag’’ maakt van heroïne en cocaïne ook geen chips en M&M’s.

SLIKKEN IN DE VERZEKERING

Want laten we inderdaad eerlijk zijn Jesse & Kathalijne, waarom iets legaliseren en reguleren als je het gebruik ervan juist zou willen ontmoedigen? Wil GroenLinks dat alle 13, 14, 15 en 16-jarigen lekker snoepjes gaan innemen zoals hun grotere oudere beathoppers?

.

Nederland moet geen absurde Alleingang innemen binnen de Europese Unie onder het mom van slikken doen ze toch, dan maar in ziektekostenverzekering. GroenLinks zet de deur wagenwijd open voor meer slikkers omdat het zo gewoon is een roze pilletje in te nemen, en wel twee of drie, in combinatie met nix-alcohol, tuurlijk, en mogelijke andere grappige middelen.

.

En laten we eerlijk zijn. Laat Den Haag ook cocaïne, heroïne, speed, 4FMP, ketamine, GHB en LSD legaliseren en reguleren. Iedere politieke partij zijn eigen drug zodat we kleur kunnen blijven bekennen. Want het wordt gebruikt, dat weten we en laten we nou eerlijk kijken wat die VN verdragen ons hebben opgeleverd. Ja, doden en misdaad. Kom op, cocaïne voor de PvdA, Speed voor FvD, GHB voor D66, LSD voor de SGP en PvdD houdt het toch maar bij plantaardige paddo’s. Zieltjes winnen door in plaats van folders drugs te geven zodat je tenminste zeker weet dat je kiezers alles niet meer geloven wat politici roepen.

HOMO’S IN ELKAAR SLAAN IS OOK MAAR EEN FEESTJE

Ik zeg verder maar niets over mensenhandel, kinderprostitutie, wapenbezit, hondengevechten, jacht op bedreigde diersoorten en homo’s in elkaar slaan. Laten we eerlijk zijn. Het vindt plaats. Er vallen doden. Meer dan door XTC en de VN verdragen zorgen nooit voor nul slachtoffers.

.

Laten we eerlijk zijn. Reguleer verkrachting binnen en buiten het huwelijk. Het komt voor, we weten het. Gooi ethiek bij de normen en waarden van de waardeloze samenleving en zing al dan niet stoned ‘’vrijheid blijheid’’.

.

Alles wat niet goed is voor een mens komt in het regeerakkoord. Omdat moorden ook blijven bestaan. Laten we alles wat fout is goed reguleren met een stempel van de overheid. Met dank aan de geestverruimende middelen van GroenLinks.

.

Waarom ontmoedigen we roken eigenlijk wel en vlees eten niet? Zijn doden door kanker erger dan 500 miljoen dieren vermoorden? Is alles gewoonweg een politieke schijnkeuze van een balletje opgooien en kijken of het valt op ‘’ja’’ of ‘’nee’’ zonder een morele discussie te voeren?

.

De maakbare samenleving is morsdood, de normloze springlevend. Laten we pillen slikken, zuipen, vlees vreten, mooie vrouwen verkrachten, kinderporno kijken, ook roken en wapenbezit vrijgeven en op zaterdag is het potenrammen. We passen onze taal aan omdat het toch plaatsvindt. Laten we eerlijk zijn. De VN sucks en pillen maken ons happy and crazy. Nu gaat de GroenLinks fractie olifanten schieten. Het vindt toch plaats, dan betere met een groen gereguleerd schot.