Hoe Europa en de economie zich fiks bezeren aan de corona-scherven

0
1361
Aan glasscherven kunt u zich lelijk en (levens)gevaarlijk bezeren. Op de foto een muur met glasscherven als beveiliging in Catral, Spanje Foto: © Peter-Vincent Schuld

door Peter-Vincent Schuld

Wat zien we deze dagen? Een hoop. We gaan toch eens even wat punten overlopen waar we even bij stil moeten staan. Over de medische kant van het corona-virus willen we niet eens beginnen. Wij zijn geen medici. Wij zijn journalisten met enige kennis van economie, van verdragsrecht, Europees gemeenschapsrecht, bestuursrecht en internationale betrekkingen. Ziet u die “grijze hoofden” wel eens als u naar CNN, BBC World of Fox News kijkt? Ja, deze tak van “verslaggeving” vergt enige maturiteit.

De beperkingen van het reisverkeer roepen vragen op. Immers binnen de Schengenzone geldt er vrij verkeer van personen. Houden alle landen zich wel aan de verdragsbepalingen? Artikel 2 van het Schengenverdrag stelt duidelijk dat beperkingen (grenscontroles) tijdelijk dienen te zijn en inmiddels dragen ze een semipermanent karakter. Ook het verbod op verplaatsingen in het eigen land zoals sommige landen die kennen is een punt van zorg en de vraag is of deze maatregelen niet buitenproportioneel zijn.

Europese en Franse vlag gebroederlijk langs elkaar boven een publiek gebouw in de Franse grensplaats Evian. Als het op vrij verkeer van personen aankomt is Frankrijk op dit moment iets minder Europees
Foto: © Peter-Vincent Schuld


De Franse president Macron liet eerder deze week al weten dat wat hem betreft het buitenlands toerisme in Frankrijk er niet inzit. Waar Macron eerder een “geïntegreerd” Europa beleed en zelfs een Europese defensie bepleitte, lijkt dit verhaal toch wat in tegenspraak als het om het vrij verkeer van personen gaat gedurende de Corona-crisis.

Mogen de buitenlandse toeristen dit jaar niet genieten van de Franse zuidkust? Op de foto de jachhaven van Saint Mandrier.
Foto: © Peter-Vincent Schuld

Een eventueel “overslaan” van het vakantieseizoen dit jaar zou voor het toerisme en de bevolking een regelrechte het betekenen. Toch speelt Frankrijk, wat betreft buitenlands toerisme, wel met deze gedachte. Hoe vrij zijn we in Europa als moeder, dochter of partner in een ander deel van het land of zelfs in een ander land woont binnen de EU?  Zijn de rigide lockdowns in diverse Europese landen niet in strijd met alle beginselen van fundamentele vrijheden van de mens?

Zicht op de haven van Bastia, Corsica (Frankrijk) alwaar zojuist een ferry van Moby aankomt met veel toeristen aan boord
Foto: © Peter-Vincent Schuld

Een ferry moet varen, een vliegtuig moet vliegen. De moderne mens is niet gemaakt voor het leven op de vierkante millimeter.De infusen die door de staat zijn aangebracht in de lichamen van luchtvaartmaatschappijen zijn ook op termijn niet houdbaar en betaalbaar. Dit houdt menig staatshuishouding niet lang vol.

Verkeersbord dat de weg wijst naar Alicante, waarvan de omgeving een toeristische trekpleister is. Thans even niet toegankelijk. Het Arabisch schrift maakt duidelijk dat u ook de ferry zou kunnen pakken naar Algerije of Marokko. Marokko zit volledig op slot.
Foto: © Peter-Vincent Schuld


In Spanje wordt perspectief geboden aan haar ingezetenen er is een voorlopige einddatum van 11 juni in het vooruitzicht, een moment waar Spanjaarden weer door gans het land kunnen reizen met een addertje onder het gras waar we hieronder verder over berichten.

Toestel Ryanair op luchthaven Carcassonne,
Frankrijk (c) Peter-Vincent Schuld

Michael O’Leary van Ryan Air mag dan wel steen en been lopen klagen over de staatssteun voor KLM-Air France, ook hij moet het mes zetten in het personeelsbestand van de Aldi der luchtvaartmaatschappijen. Drieduizend banen lijken bij deze stuntvlieger te gaan verdwijnen.

Toestellen van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia op de luchthaven van Madrid-Barajas, Spanje
Foto: © Peter-Vincent Schuld


De staatshulp voor luchtvaartmaatschappijen lijkt harder nodig dan menigeen kon bevroeden. IAG (British Airways) heeft nog een dochter. Het Spaanse Iberia en deze maatschappij doet ook een beroep op hulp van de Spaanse staat die toch al krap bij kas zit.

Arbeider plaats aardingsdraad in de grond met behulp van zware Krupp apparatuur in Tilburg, Nederland
Foto: © Peter-Vincent Schuld


De cijfers en de banksaldo’s vliegen omlaag. Waarde en geld gaan in rook op, nog sneller dan een brand kan vernietigen. Zelfs een grootindustrieel conglomeraat als Thyssen-Krupp is genoodzaakt om voor een bedrag van rond de miljard euro aan het Duitse staatsinfuus te gaan liggen. Het omvallen van deze onderneming zou evenzeer een onacceptabele aderlating voor de economie betekenen met een ongekend aantal verloren banen.

Spoorwegovergang en stationnetje van Deutsche Bahn (DB) in het Duitse Brohl-Lützing
Foto: Peter-Vincent Schuld


Deutsche Bahn is opnieuw in het nieuws. Tot maar liefst 10 miljard zegt het bedrijf nodig te hebben wegens teruglopende treinreizigers. 10 miljard harde euro’s Toch is DB niet van plan te gaan schrappen in geplande investeringen zo liet het bedrijf weten.

Meer en meer rijst de vraag of de economische effecten van een lockdown in tal van landen wel goed zijn ingeschat. Is de remedie niet erger dan de kwaal? Iedereen kent (met enig verstand) de gezondheidsgevolgen van een economische depressie van deze vorm.

Vestiging van een (op dit moment gesloten) Apple Store in Murcia, Spanje
Foto: © Peter-Vincent Schuld


Economie is iets aparts. Tech-gigant Apple ziet haar winst dalen maar juist tijdens de crisis ziet ze haar omzet op het gebied van service-verlening stijgen. “Loopt de portemonnee van  het bedrijf even hard leeg als de batterijen van haar apparaten?” vraagt uw verslaggever uit eigen ervaring af.

Michelin, niet alleen bekend van autobanden en racebanden of culinair geneuzel,Michelin racet ook om te kunnen voorzien in beschermingsmaterialen gedurende de Coronoa-crisis Op de foto: Man loopt met Michelin racebanden op het circuit van Zolder, België
Foto: © Peter-Vincent Schuld


Bandenproducent Michelin. Weer een verhaal apart. Zij heeft zich op het moment mede toegelegd op de productie van beschermende middelen tegen het virus, zo maakte de onderneming op haar website bekend. Plastic gezichtskappen en andere onderdelen worden door het bedrijf vervaardigd Overigens zijn deze beschermingsmiddelen niet verkrijgbaar bij uw bandenhandelaar.

Kantoor van de Franse bank Societé General in Luxemburg stad
Foto: © Peter-Vincent Schuld


Hoe hard het verliezen van geld en/of vermogen gaat laat de Franse bankengroep Societé General zien. De bank kan in haar boeken 626 miljoen euro aan verlies inboeken over het eerste kwartaal van 2020. Harde klappen en stroppen zijn in dit tweede en de volgende kwartalen te verwachten.

Vestiging van de Israëlische bank Hapoalim in Zürich, Zwitserland
Foto: © Peter-Vincent Schuld


Nu we het toch over banken hebben. De Israëlische bank Hapoalim en haar Zwitserse vestiging heeft wat minder geld opzij kunnen zetten voor de stroppen die gaan volgen voor de banksector. De bank blijkt betrokken te zijn bij een omkoopschandaal rond de internationale voetbalbond FIFA en zou de Amerikaanse belastingen hebben omzeild. De bank heeft een schikking getroffen met de Amerikaanse justitie. Het hele grapje gaat de bank 904 miljoen dollar kosten.

Ouderwetse tankwagon van BP aan de kaaien in de Haven van Antwerpen, België
Foto: © Peter-Vincent Schuld


Dan gaan we weer even naar de energiebranche. Oliehandelaren zoeken intussen opslagcapaciteit voor de olie nu de prijs enorm is gedaald en het niet rendabel is om de olie de verkoop in te gooien. Oliehandelaren zochten eerst hun toevlucht tot opslagtanks maar lijken nu ook hun toevlucht te zoeken in tankwagons. Zoveel opslagcapaciteit lijkt er te zijn benodigd.

Tankstation van Shell in de binnenstad van Antwerpen Foto: © Peter-Vincent Schuld

Oliemaatschappij Shell zet fiks het mes in het dividend dat Shell voornemend was om uit te keren. Shell doet dit niet omdat zij dit zo leuk vindt. Integendeel. Shell ziet zich voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog genoodzaakt door de kelderende olieprijzen en de Corona-crisis voldoende middelen voorhanden te hebben om de schade te kunnen opvangen die de twee gebeurtenissen hebben aangericht en waarbij noch Shell noch u en ik weten wat de toekomst brengt. Het scenario van het moment is gitzwart gelijk de olie die uit de grond gepompt wordt.

De befaamde Mobil (Exxon) en Pirelli pitstop in de garage van Monte Carlo, Monaco, waar jaarlijks de de bekende race plaatsvindt.
Foto: © Peter-Vincent Schuld


Maakten wij eergisteren nog bekend dat Exxon-Mobil (Esso) nog vasthield aan het uitkeren van dividend over het afgelopen jaar. De berichten van vandaag geven een veel minder rooskleurig beeld te zien. Exxon-Mobil duikt fiks in de rode cijfers en wil de geplande investeringen sterk terugschroeven. Het is zeker en vast niet de laatste oliemaatschappij die in de problemen is geraakt en we blijven u daarover berichten.

Europese diplomatie: op de foto een ingang van een (voormalig) gebouw van de Europese Commissie te Brussel, België waarin diplomaten met hun diplomatieke bagage naar binnen kunnen
Foto: © Peter-Vincent Schuld


Op de achtergrond speelt de Europese Commissie een grote rol om de lidstaten te bewegen om zowel de economie als de vrijheid van de burgers niet onnodig te beperken. Dit heet stille diplomatie waar u niets van hoort, niets over leest maar het gebeurt wel degelijk.


De onrust onder de burgers wordt met de dag groter. Nederland en Duitsland kenden al demonstraties tegen de lockdown.

Online zijn er memes te vinden die een protest laten zien tegen de 1,5 meter economie.

Protest-meme tegen de 1,5 meter economie
Beeld: Facebook

Voor België is er een grote demonstratie op 9 mei in Antwerpen aangekondigd zo werd deze avond van de eerste mei bekend.In de Facebookgroep #OperatieFreedom keren de Belgen zich tegen het Belgische lockdownbeleid.

Beligsche oproep voor een demonstratie op 9 mei a.s. Antwerpen tot protest tegen de lockdown door de protestgroep #OperatieFreedom
Beeld: #OperatieFreedom


Nog meer onrust leidt tot verdere destabilisatie van de economie en dus nog meer verliezen. Willen wij onze handen nog verder ophalen aan de brokken en scherven veroorzaakt door de Corona-crisis?

Kredietratingen van landen en bedrijven gaan met punten en classificaties omlaag. Wat gisteren nog een perfecte triple A score had, kan volgende week een “junk status” hebben, hetgeen min of meer kredietonwaardig betekent, dan wel dat er alleen te lenen is tegen zeer hoge rentetarieven vanwege de risico’s. Voor overheden en bedrijven wordt het dan moeilijker om geld te lenen of samenwerkingspartners te vinden.

Kantoor van Standard & Poor’s op Wall Street, New York, USA
Foto: © Peter-Vincent Schuld

Standard & Poors is zo’n gerenommeerd onderzoeksbureau in de waardering van de kredietwaardigheid van landen en grote ondernemingen. Daarmee hebben ze niet alleen een vinger in de pap in de financiële wereld maar ook in de internationale politiek. Het zijn die cijfers die in de politieke beoordelingen worden meegenomen,

Wat krijgt de wereld nog meer te verduren?
Het is een vraag die in de komende dagen beantwoord zal worden. Eén ding is zeker, de verhoudingen staan op scherp, zo scherp als een glasscherf en daar kunt u zich makkelijk aan openhalen.