Jezus redt, maar het virus zou een straf van zijn pa zijn. Kunt u het nog volgen?

0
2090
Manipulerende evangelisatie: Met een oude ambulance wordt de boodschap "Jezus Redt" verspreid, hier op archiefbeeld in Tilburg, Nederland Foto: © Peter-Vincent Schuld

door Peter-Vincent Schuld

Voorop gesteld. Ik ben atheïst. Ik geloof louter in ratio met een energetische surplus. Ontneem ik anderen het recht om een zeker godsbeeld te omarmen? Nee, maar er zijn grenzen.

Een oud gezegde is dat in tijden van crisis de kerken zouden vollopen. Tja, feitelijk is dat nu onmogelijk.  Samenkomsten zijn verboden, ook die van religieuze aard. Op uitvaarten en kerkelijke bruiloften zijn er wat uitzonderingen. Dat is de stand van zaken in Nederland.

Ik denk dat het goed is dat de “rule of law” nu boven religie wordt geplaatst en dat zulks ook na het aflopen van deze crisis in de hoofden van beleidsmakers zal blijven doorsijpelen. Ratio dient in het openbaar bestuur altijd de boventoon te voeren.

Met een oude ambulance wordt de evangelisatie op een manipulatieve manier ingezet met kreten als “Jezus leeft” en “Jezus redt” zoals hier in Tilburg
Foto: © Peter-Vincent Schuld


Voor ons journalisten en columnisten is het een opdracht om met een kritisch oog naar de samenleving te kijken. Natuurlijk word ik blij als ik tekenen zie van verbroedering en saamhorigheid in donkere tijden.
Een simpele lach, een simpel dankjewel.

Dan volgt er een dreun in het gezicht. RTV Oost meldt het volgende: In het streng gelovige Rijssen in het oosten van Nederland werd er afgelopen weekend een folder huis aan huis verspreid. Het virus zou alleen door God verholpen kunnen worden. Ik citeer “Geen wetenschapper, geen arts, geen medicijn kan dit zonde-virus genezen!” Fake News uit naam van de Heere. Deze verspreiding van misleidende informatie is niet alleen kwalijk het is ook schadelijk want impliciet wordt er opgeroepen om de adviezen van de wetenschappers ter zijde te leggen. Hier wordt religie zwaar, maar dan ook zeer zwaar misbruikt en het roept bij mij een enorme walging op.


Ga dit maar eens uitleggen aan al die nabestaanden wiens geliefden door dit virus om het leven zijn gekomen. Ga ze dit maar eens recht in hun gezicht zeggen. Stiekem folders in brievenbussen steken is makkelijk.
Maar hoed u! Het zijn niet alleen de betrokken misselijkmakende miezerige persoontjes in Rijssen die de zaak opzwepen. De minister van defensie van Zimbabwe (of all places) meende ook te moeten stellen dat het Corona-virus in het westen een straffende van God was wegens de sancties die het land zijn opgelegd.


Tellen we hierbij de ellenlange reeks van haat- en baarddragende imams bij op die het Corona-virus ter hand nemen om hun eigen haat virus te verspreiden dan worden we daar nog zieker van. Het zou een straf Allah zijn omdat de Chinezen de islamitische Oigoeren in China aanpakt.

Het zou de straf van Allah zijn wegens abortus of omwille van de LHBT-gemeenschap. God is liefde? Laat ik u mijn visies hierop maar besparen.

Het enige wat ik tegen u wil zeggen is dat u alstublieft uw verstand moet gebruiken en dat u alstublieft een beetje lief en aardig bent in het dagelijkse leven. Meer hoeft dat niet te zijn en simpeler kan ik het niet maken.