Keiharde feiten: Uitgerekend NL minister Hugo de Jonge heeft lak aan corona-regels

0
Minister Huge do Jonge, NL minister van Volksgezondheid poseert met kinderen zonder de 1,5 meter maatregel in acht te nemen Foto: © Peter-Vincent Schuld

door Peter-Vincent Schuld

De redactie van Facts Found is de mening toegedaan dat we in redactionele stukken (uitgezonderd avonddenkers, opinies of analyses) ons zeer terughoudend moeten opstellen waar het harde journalistieke aanvallen betreffen op politici of andere publieke personen.

Iedere politicus is een mens zoals u of wij en mensen maken foutjes of fouten. Wie zonder zonden is werpe de eerste steen, is het gezegde. Om spreekwoordelijk gezegd op alle slakken zout te gaan leggen kan er voor zorgen dat de debatten worden afgeleid van waar het werkelijk om gaat.
Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn het voorwerp geworden van discussie naar aanleiding van een vakantiefoto in de privésfeer. In onze ogen eigenlijk niet de moeite waard om er over te berichten.

Zelfs premier Rutte liet weten zelfs bij het overlijden van zijn moeder alle restricties in acht te hebben gehouden , en hoe moeilijk moet dat zijn als je eigen mama komt te overlijden.

Echter, corona-hardliner Hugo de Jonge die eerst niet even halt wenste te houden voor een foto op de Haagse Korte Poten, stopte, duidelijk met publicitaire doeleinden voor een drietal kinderen en ging met hen, zonder de anderhalve meter maatregel in acht te nemen op de foto, poserend voor de moeder en daarna voor onze camera.

Even eerlijk en open zijn. Toen uw verslaggever De Jonge trof waren het de beleefdheid en de macht der gewoonte van uw verslaggever om De Jonge een hand te willen geven, de hij gelet op de huidige maatregelen in Nederland terecht afsloeg met de woorden “daar doen we even niet aan”. Een fout van uw verslaggever.

Hugo de Jong maakt op dit moment voorwerp uit enkele politieke discussies binnen zijn eigen partij, het CDA.

Uw verslaggever van Facts Found maakte op 16 juni van dit jaar onderstaande foto’s van De Jonge. De redactie vond  het eerder niet nodig om het fotomoment met kinderen breed uit te meten. Minister De Jonge was lopend onderweg van de Tweede Kamer naar elders, zoals een bewindsman gewoon moet kunnen doen zonder belaagd te worden door boze burgers. Dat moet vooral zo blijven. Er is geen plaats voor geweld of andere vormen van persoonlijk belagen van politici in een democratische rechtsstaat zoals dat afgelopen week plaatsvond.

Nu ons koningspaar onder vuur is komen te liggen krijgen de beelden wel zeker een politieke relevantie. Wij willen geen mensen beschadigen omwille van een enkele “faux pas”. Alleen thans is de context veranderd en wij tonen u nu de foto’s van minister De Jonge die door ons zijn gemaakt waarop duidelijk te zien is dat minister willens en wetens poseert met de kinderen. Het oordeel over deze feiten laten we aan u en aan de politiek over.

Minister De Jonge treft de kinderen onderweg van de Tweede Kamer naar elders
Foto: © Peter-Vincent Schuld
Minister de Jonge poseer met de kinderen voor de moeder van de kids n Den Haag
Foto: © Peter-Vincent Schuld
Minister de Jonge poseert met de kinderen en richt zich richting de camera van Facts Found Foto: © Peter-Vincent Schuld
Minister de Joge poseert met kinderen in Den Haag.
Foto: © Peter-Vincent Schuld