Moslim-terrorist Straatsburg dood, andere moslim-aanslag waarbij ongeboren baby omkwam, daar werd niet over bericht

0
2081
Op de foto, Peter-Vincent Schuld, Hoofdredacteur, beeldredacteur en fotojournalist bij Facts Found, in discussie op een terras in zijn woonplaats Javea foto: Christel Dubos/Schuld
Moslim-terrorist Straatsburg dood, andere moslim-aanslag waarbij ongeboren baby omkwam, daar werd niet over bericht
door Peter-Vincent Schuld
Het ontstaan van het leven is een wonder. Klein leven dat het daglicht ziet, wat we koesteren, liefhebben en beschermen.
Hoe onmenselijk en ruw is het om het leven van een ander te nemen, het wonder met een laffe daad te beëindigen.
 
Als ik een rouwwagen zie, die iemand vervoert wiens leven ten einde is gekomen, dan bekruipt me toch altijd het gevoel van medeleven en medelijden. Moet je het leven na de dood vieren? Moet je triest zijn?
Ik kan het voor u niet invullen.
 
Maar de wetenschap dat drie onschuldige mensen om zijn gekomen die een romantische kerstmarkt in Straatsburg bezochten brachten in mij rillingen, diep medeleven, maar ook verschrikkelijke boosheid naar boven.
Boosheid over de beulen van Allah die het leven van ieder willekeurig mens vernietigen.
.
In de dagen dat we chanoeka vierden en afstevenen op het andere feest van het licht en nieuw leven, kerstmis.
Kaarsjes die het gezellig maken, samen vieren. Straatsburg bij kerst is een sprookje. Ik ken de omgeving waar de aanslag is gepleegd op mijn duimpje. Talloze malen verbleef ik in Straatsburg met dat oude idyllische centrum.
.
Maar ik denk nu even niet aan het idyllische Straatsburg, aan al die malen dat ik er verbleef omwille van mijn werk in het Europees parlement, aan die avonden en nachten in bar L’Aviateur vlak bij de kathedraal waar zich deze week het drama ontvouwde. Ik denk aan manieren om deze islamitische moordmachines het zwijgen op te leggen.
.
Ik denk aan manieren hoe we als samenleving ons pro-actief kunnen beschermen tegen deze lieden die geen enkel respect hebben voor het leven en daarmee in mijn ogen het recht op eigen leven verspeeld hebben.
.
Dan denk ik niet alleen aan de terroristen die bij ons in Europa actief zijn. Natuurlijk haalde het verschrikkelijk nieuwsfeit
het Nederlands nieuws amper c.q. gewoon niet. De collega’s van andere nieuwsmedia zijn te beroerd om de naakte feiten te vertellen die eerder deze week plaatsvonden in Jeruzalem. Een door het islamitische Hamas als heroïsch geduide aanslag, waarbij 7 Israëliërs vanuit een auto onder vuur genomen werden en zeer gewond raakten kostte uiteindelijk het leven aan een achtste slachtoffer. Een ongeboren baby van 30 weken die in allerijl door artsen middels een keizersnede ter wereld gebracht werd, terwijl de getroffen vrouw aan het vechten was voor haar leven. De zwangere vrouw overleefde de laffe aanslag. Maar de baby kwam te overlijden, ondanks alle inspanningen van de artsen in het Shaare Zedek Medical Center.
Een baby, een wonder van de natuur, bruut vermoord door een stel Allah vererende gekken. Als Allah bestaat, noem mij dan maar God Nekschot. De daders, dit tuig, worden, als ze gepakt worden, levenslang financieel ondersteund door de Palestijnse Autoriteit. Daar gaat ons geld naar toe. We zeggen het leven te respecteren, we zeggen het terrorisme te bestrijden, we zeggen het antisemitisme te bekampen, maar de realiteit is dat Europa en de afzonderlijke lidstaten de Palestijnse Autoriteit wel voorzien van uw belastinggeld.
.
Bespaar me de herdenkingen, bespaar me de zalvende woorden.
Geef me liever daden waarmee het wonder van het leven echt beschermd wordt en zij die dood en verderf zaaien geruimd worden.
.
Ik vroeg mij echt af, toen de dader van de aanslag in Straatsburg door de politie volstrekt rechtmatig werd afgeschoten;
Moet je het lijk nu met een lijkwagen ophalen of de vuilniswagen bellen om dat kadaver op te halen?
.
Het prachtig wonder van het (nieuwe) leven kunnen we alleen maar beschermen als we de levende islamitische moordmachines letterlijk
(pro-actief) uitroeien.