Nashville-verklaring: Stand by your man, Kees!

0
651
Nashville Verklaring: Stand by your man Kees!
door Bernd Timmerman
‘Het kostte me vijftien minuten om dit nummer te schrijven en een leven lang om het te verdedigen,’ zei Tammy Wynette.
.
Kees van der Staaij en de andere ware gelovigen die de Nashville verklaring naar Nederland hebben gebracht hadden al veel uit te leggen en moeten nu de rest van hun zondige leven de handtekening verdedigen die zij in een fractie van een seconde hebben gezet in de historie van haat tegen homoseksualiteit en transgenders.

BRIMSTONE IN DE POLDER

In een 14 artikelen tellende verklaring openen zij het nieuwe jaar met een statement waarin gevoelens, verlangens en beloften van niet heteroseksuelen en seks buiten het huwelijk een onrein harteloos stempel van veroordeling krijgen.
.
Er komen beelden vrij van witte mannen in het zwart gekleed die vrij van lach, liefde en mededogen de zweep van het extreme geloof hanteren waarbij het heersen als een duivels mens verward is met God in liefde te eren.
.
In de film Brimstone van Martin Koolhoven is een doorgeslagen dominee de protagonist die als een moordmachine het woord van God verkondigt. Deze film krijgt blijkbaar een vervolg in realiteit van nu. De haat aks leidraad.
.
De bijbel als machtsinstrument om de eigen verstarde wil, desnoods met alle onderdrukking van vrijheden, op te leggen aan anderen.
.
Religies en ideologieën zijn wapens in handen van degenen die het licht denken te hebben gezien om vervolgens met donder en bliksem op te treden en zo een verwoestende benauwende storm te doen ontsteken.

DE DRIE FOUTEN VAN DE BRIMSTONE NASHVILLE VERKLARING

‘WIJ ONTKENNEN dat God het huwelijk heeft bedoeld als een homoseksuele, polygame of polyamoreuze relatie.
Wij ontkennen ook dat het huwelijk een louter menselijk contract is in plaats van een verbond gesloten voor God.’
.
Kees en zijn heteroseksuele vrienden maken de eerste fout van de vrije seksuele geaardheid keuze. Je kunt zoals de zwarthemden ervoor kiezen om alleen na het huwelijk de seksuele daad te verrichten om in Gods plan voor nageslacht te zorgen. Het consumeren van het huwelijk, doelgericht, is inderdaad een vrije keuze. Seks zonder genot.
.
Homoseksualiteit en gender hebben natuurkijk een biologische genetische basis. De keuze-vrijheid is beperkt. Dat wil zeggen: kies wie je liefhebt maar wel binnen jouw geaardheid. Het gaat niet om de voorkeurkleur van je bankstel bij seksualiteit.
.
‘WIJ BEVESTIGEN dat het zondig is om homoseksuele onreinheid of transgenderisme goed te keuren. Wie deze wel goedkeurt wijkt fundamenteel af van de standvastigheid die van christenen verwacht mag worden en van het getuigenis waartoe zij geroepen zijn.’
.
De tweede tragedie van de mannen in het zwart is het aanzetten tot haat en zelfs fysiek geweld. Wie zo nadrukkelijk zonder blikken of blozen stelt dat gedrag zondig is zet de deur wagenwijd open voor het tolereren, aanmoedigen en stimuleren van  het ‘aanpakken’ van zondaars.
.
Er is weinig verschil tussen imams die oproepen tot homohaat en christenen die spreken over de misvormigen van seksualiteit. De Brimstone Nashville verklaring is een paar stappen verwijderd van verklaringen van ras of in dit geval seksuele zuiverheid.
.
WIJ BEVESTIGEN onze plicht om altijd de waarheid in liefde te spreken, ook wanneer wij tot of over elkaar spreken als mannelijk of vrouwelijk.
.
De derde misstap is de keuze voor deze strategie en de wijze van communiceren. Over elkaar spreken in plaats van elkaar ontmoeten.
.
Juist in deze tijd met een leegloop van kerken in Nederland en Belgie en de rest van Europa, met een nog steeds doorzettende ontkerkelijking is de keuze voor ontmenselijking van anders geaarden een maximale onnozele weg.
.
In plaats van te kiezen voor die andere geweldige mogelijkheden die religies kunnen bieden omarmen deze fundamentalistische zwarthemden, onder aanvoering van Kees, afstoting, afwijzing en afschrikking.

ZWARTHEMDEN EN DE REGENBOOG

Deze zwarte demonische wolken van manifeste homo-haat en LGBTI-intolerantie geven slechts een deel van de werkelijkheid weer binnen een veel breder, humaner en toleranter christendom.
.
Net zoals je nooit in iedere moslim een fundamentalist mag zien, of in iedere vegan een Volkert, laat staan een Trump bij elke Amerikaan,  zo is het te kortzichtig om bij alle Christenen het beeld van Kees en de zwarte zijnen te aanschouwen.
PERSOONLIJKE VERKLARING
IK BEVESTIG dat het zondig is om  homoseksualiteit en transgenderisme af te keuren.
Wie deze niet goedkeurt wijkt fundamenteel af van de barmhartigheid die van alle religieuzen,  christenen, moslims,  joden, agnosten, atheïsten en humanisten verwacht mag worden en degene die dit tóch doet kan geen liefdevol geroepen en goed mens zijn.
.
In deze wereld is het afwijzen van anderen en prediken van haat tegen mensen en dieren de grootste zonde.
.
Er niets mis met liefde.
Daar is een tekort aan.
.
Stand by your man, stand by your woman.