Neerstorten toestel Prigozhin komt niet uit de lucht vallen, maar is het een geschenk uit de hemel?

0
vliegtuig van Prighozhin an de Wagner Group valt uit de lucht Beeld: © Telegram

door Peter-Vincent Schuld

In de tijd waar van alles uit de lucht komt vallen zoals hagelstenen, regen, Saharazand, raketten en bommen kan er ook wel eens een vliegtuig uit de lucht vallen

Het in Moskou opgestegen en neergestorte privétoestel wordt toegeschreven aan de Wagner Group met vermeend aan boord minimaal twee boeven. Yevgeni Prigozhin en Dmitri Utkin.

Nadat ze weet ik hoeveel kuilen hadden moeten laten graven voor strijders vaak annex vrijgelaten criminelen die zich in Oekraïne ook weer te buiten gingen lijkt het er op dat wie een kuil graaft voor een ander er ook zelf er in kan vallen al dan niet verpakt in een kleine houten eenpersoons chalet ook wel doodskist genoemd.


Je kon er naar Russisch gebruik, vergif op innemen dat Prigozhin en Utkin een keer aan de beurt zouden komen. Maar vooralsnog kunnen we wat betreft de crash van het toestel met in totaal 10 mensen aan boord alleen maar aannemen of denken dat het om sabotage of neerhalen gaat. Op dit moment is daar geen hard bewijs voor, om het een feit te noemen. Het “Kremlin” en haar instituten kennende zal het mogelijk worden afgedaan als een noodlottig ongeval ten gevolge van een technisch mankement.

Toeval of geen toeval?

Wapen van de gemeente Kuzhenkino, alwaar het toestel van Wagner is neergestort

Toeval of geen toeval, dat het toestel is neergekomen nabij het dorpje Kuzhenkino, gelegen tussen Sint-Petersburg en Moskou heeft als gemeentewapen en vlag een beer die nogal boos kijkt, en u en ik weten dat de beer in Rusland een beetje het nationale symbool is, al is de afgebeelde beer geen knuffelbeer. 


Eveneens toeval of geen toeval, het bestuurlijk rayon Bologovsky waar Kuzhenino onder valt  heeft een cirkel met drie bellen of klokken in zijn wapen en vlag . Welke belletjes gaan er rinkelen? Een symbolische waarschuwing aan iedereen die tracht de Russische machthebbers te tarten?

Vlag van het rayon Bologovsky, de regio waarin de gemeente Kuzhenkino is gelegen

De oblast (provincie) Tver, waar Kuzhenkino en het rayon Bologovsky onder vallen, heeft een troon met een soort van kroon in haar wapen en vlag staan. Een symbolische verwijzing naar wie op dit moment  de baas is in de Russische Federatie?

Vlag van de oblast Tver, waarin zowel de gemeente Kuzhenkino als het rayon Bologovsky zijn gelegen


Feit is dat er een vliegtuig is neergestort en dat niemand de crash heeft overleefd. De dood van de inzittenden is eveneens een feit. Zo’n luchtsprong overleef je niet. Feit is dat er een bepaalde symboliek zit in de vlaggen van de gemeente, het rayon en de oblast waar de feiten zich hebben afgespeeld. Bij gebrek aan een 100 procent kloppende identificatie is het een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat Prigozhin en Utkin aan boord zaten. Over de oorzaak van de crash kun je de meest spannende films maken, maar we weten niets met enige zekerheid. Een aanslag ligt voor de hand. Het toestel is neergestort in een dunbevolkt gebied. Bovendien, vanuit de Russische overheid gezien, en het is niet mijn mening, wordt er aan een mensenleven, ook wanneer het onschuldigen zijn, minder waarde gehecht dan dat wij dat doen. Alles voor het “Goede Doel“, maar wat zong het echte Goede Doel ook alweer? “Vriendschap is een illusie” om te vervolgen “een pakketje schroot met een dun laagje chroom”. Hoe toepasselijk. Prigozhin en Poetin waren ooit goede bekenden van elkaar, laten we het woord vrienden misschien gebruiken. Maar ja, dit is Rusland.

Het embleem van de Russische luchtmacht

Het heeft er alle schijn van dat het bijltjesdag was in Rusland. Generaal Sergei Surovikin werd vandaag uit zijn functie gezet en kon zijn koffers pakken. Hij zou goede relaties hebben onderhouden met Prigozhin.

Elke insider weet dat de Wagner Group, vernoemd naar componist Richard Wagner het speeltje is van de Russische militaire geheime dienst GRU.

Enfin, het requiem van componist Richard Wagner genaamd “Gotterdämmerung” kan nu worden gespeeld bij de uitvaart van de omgekomen inzittenden van het neergestorte toestel.

Elke insider weet dat het er volop interne vijandigheid is tussen het Kremlin en de leidinggevenden bij de Russische strijdkrachten. Met zoveel interne trubbels is het moeilijk structuur te krijgen in een nutteloze loopgravenoorlog. Het moraal is verder gezakt door de geslaagde Oekraïense aanval op een supersonische Tupolev bommenwerper op Russisch grondgebied nabij Novogorod.

Het is afwachten of televisiemakers het na de oorlog aandurven om een komische soap te maken over de Russische strijdkrachten in het genre van “Allo, Allo”. Maar dan met een generaal die Germanimov heet.