Nephek grensbeleid is afgelopen. Polen laat zien wie er in de EU de baas is

0
Deze foto van een hekje dat niets beschermt, zo gammel is als een Ikea-kast en niet opgevolgd wordt door andere hekken symboliseert het politieke grensbeleid van de naïeve Europese politiek waar Polen nu een dikke streep door heeft gezet. Foto: © Peter-Vincent Schuld

Bij herhaling hebben wij in onze analyse-stukken aangegeven dat de beeldvorming over Polen in de meeste media volstrekt niet overeenkomt met de feiten. In ons laatste stuk schreven wij dat Polen op weg is om een leidende staat in de Europese Unie te worden. Eerder schreven we al dat het terugbrengen van Europa naar de basale inrichting zoals de meeste realistische burgers zulks voor ogen hebben niet komt via de staats- en regeringsleiders uit Berlijn, Parijs en niet via premier De Croo of Mark Rutte. Dan hebben we het nog niet over de bestuurlijke “tuinkabouters” zoals Europees Commissaris Frans Timmermans. In ons laatste stuk schreven we eveneens dat Polen als lidstaat van de Europese Unie
daadwerkelijk inzit met het gevoel en de veiligheid van u als bewoners van Nederland, België en andere Europese lidstaten.

Waar afgelopen jaar de Polen Wit-Rusland humanitair te hulp schoten door eenheden van de brandweer en de rampenbestrijdingsdiensten te sturen om te helpen bij het bestrijden van de coronacrisis, flikt de Wit-Russische dictator Loekasjenko zijn buren een geintje om als een ware mensensmokkelaar talloze migranten naar de EU-buitengrens te jagen.

Toen wij onze analyses schreven kreeg ik als uw redacteur natuurlijk het nodige vuilnis van de gutmensch over mij heen. Maakt u zich geen zorgen, ik ben het gewend en zulks zelfs in ergere vormen. Maar het gejank van een kolonie beroepszeveraars staat het schrijven van de feiten niet in de weg. Polen zijn vechters die staan voor wat ze staan. Nederland werd deels bevrijd door de Polen, de gigantische verliezen aan mensenlevens die de Polen leden zijn de meeste Nederlanders helaas vergeten.


Wie de beelden bekijkt aan de Wit-Russische zijde van de grens met Polen ziet veelal mannen. De facto testosteronbommen met zeeer dure winterjassen en dure mobieltjes. Enkele vrouwen en wat “·zielige” kinderen worden in beeld gebracht om door de publieke opinie het  “och arme” weer te laten klinken. De Vlaamse omroep VRT had hier gisteren, avond 10 november weer een handje van. Kinderen worden door hun ouders en de Wit-Russen misbruikt voor politieke doeleinden. Pure politieke pedofilie. Hoezo uitbuiting van kinderen? Hier ziet u het in levende lijve. Bij ons worden kinderen voor minder uit huis geplaatst en ouders uit de ouderlijke macht gezet.

Polen laat zich door deze beelden niet chanteren. Alhoewel het geen schoonheidsprijs verdient en eigenlijk niet acceptabel is dat de Poolse autoriteiten een zone van 3 kilometer hebben ingesteld vanaf de Wit-Russische grens waar de de journalistiek en “hulpverleners” van diverse pluimage feitelijk geweerd worden, dit onder het afkondigen van de noodtoestand, is het aan de andere kant wel begrijpelijk. Het is nu ingrijpen, er is een kans op schotenwisseling met Wit-Russische grenstroepen en binnen de kortst mogelijke keren hebben we een situatie waarin een enkel visueel beeld de feiten volstrekt uit de context doet halen. Het zal niet de eerste keer zijn.

Monstertruck gefotografeerd in het noorden van Polen nabij het schiereiland Hel
Foto: © Peter-Vincent Schuld

De  monstertruck genaamd EU is nu deels van Poolse makelij

Men neme een auto, laten we het even nog meer extreem stellen, men neme een monstertruck waarvoor de EU bij herhaaldelijk is uitgemaakt. Elke simpele ziel met een IQ dat zo ongeveer overeenkomt met de waterstand in de Rijn begrijpt dat een auto zonder bestuurder in principe niks doet. Dan nemen we het woord bestuurder. Dat is degene die de auto bedient. Het woord bestuurder kennen wij ook in de politiek. Een regering is een club van bestuurders, de Europese commissie is een club van bestuurders. De politie trekt direct uw rijbewijs in als u onder invloed rijdt. Immers u maakt het voertuig dat u bestuurt tot een gevaarlijk vehikel, dat niets doet als het geen bestuurder heeft.  De Europese Unie is gewoon niet meer en niet minder dat een “auto, een vehikel” dat niks doet als het niet bestuurd wordt. Als u zegt “ik ben tegen de EU” is even inhoudsloos” als stellen “ik ben tegen een auto”.  Het zijn de bestuurders waar veel burgers en ook de Polen schoon genoeg van hebben.  Begrijp dat nu eens. Laat dat een keer tot uw verstand doordringen. Want u zult het wellicht niet graag horen, maar ik vrees dat als er mensen zijn die dit soort kreten uitslaan, eigenlijk gewoon schapengedrag vertonen, elkaar volgen, napraten en niet zelfstandig nadenken. Iets wat nu mensen (terecht) verweten wordt in relatie tot het corona-beleid van veel landen binnen Europa.

Polen en veel andere Oost- Europese landen willen een realistische vorm van bestuur van de Europese Unie die gebaseerd is op realisme en leefbaarheid voor de burger op basis van historisch besef en in de wetenschap dat de geschiedenis altijd in de herhaling kan gaan. Demografische destabilisatie is gewoon een risico voor de nationale en Europese veiligheid. Punt!

Loekasjenko

Naar verluidt komen in Wit-Rusland per week zo’n ongeveer 55 vliegtuigen aan met migranten die naar de grens willen en deze illegaal willen oversteken.. Duitsland en Nederland zijn gewilde landen om naartoe te reizen. Als vee worden de mensen naar de grens geleid. De Wit-Russische president wil ze ook niet in eigen land hebben en houden. Loekasjenko dacht van de vermeend slechte relaties tussen Polen en de Europese Unie gebruik te kunnen maken, maar hij was even vergeten dat er iets bestaat zoals het Verdrag van Maastricht dat voorziet in bijstand en ondersteuning in dit soort gevallen.

Loekasjenko is een beetje dom. Hij ziet er al niet bijster intelligent uit na hem onder het vergrootglas te hebben gelegd  en na een gedragsprofiel van deze”person of interest” te hebben gemaakt komt Loekasjenko  er ook niet uit als een briljante en verlichte geest. Hij moet het hebben van de onderdrukking, niet van zijn visionair gehalte.

Zijn uitlating van vandaag dat bij eventuele verdere sancties vanuit de EU, hij de transit van aardgas naar de EU zou blokkeren kan in ieder geval niet rekenen om gejuich bij de Russische leider Poetin en staatsbedrijf Gazprom. De Nordstreamleidingen die in Noord-Duitsland aankomen liggen er niet voor niets. De Russen weten dat Loeksjenko tekenen van een gestoorde man vertoont. De vraag is niet of Loekasjenko het veld ruimt, maar wanneer en onder welke omstandigheden. Ook een ijzervreter als Loekasjenko is niet tegen Novitsjok bestand. Slechts weinigen zullen om een heengaan van Loekasjenko rouwen.

Een van de redenen waarom trouwens de ordetroepen van Loekasjenko met de wapenstok migranten naar de grens met de EU drijven is omdat Moskou, lees Poetin,  Loekasjenko te verstaan heeft gegeven dat hij er zorg voor moet dragen dat de hordes met immigranten niet naar Rusland trekken.

Reden? Heel simpel, er is geen fysieke grens, geen controle, nada, niets, noppes tussen Wit-Rusland en Rusland. Als je zonder geldige reispapieren als niet ingezetene  de Wit-Russische- Russische de grenslijn oversteekt ben je gewoon in overtreding en wordt je opgepakt. Maar zie maar eens hordes met duizenden mensen tegen te houden met alle aandacht van de wereldmedia van dien.  De zogenaamde steun van Moskou is louter bedoeld om het eigen Russische moederland niet te laten  overstromen. Vergeet niet, Wit-Rusland is lid en huidig voorzitter van de Euraziatische Economische Unie, de tegenhanger van de EU in oostelijke richting.  Bovendien is Loekasjenko een prooi voor de intelligente krokodil Poetin, Loekasjenko beseft dat en huppelt in politieke zin zo stoned als een garnaal wat in het rond om aan de vermorzelende kaken van Poetin te ontkomen.

Wat Poetin wil? Wit-Rusland als onderdeel van de Russische Federatie inlijven. Er kan maar 1 kapitein op het schip zijn, en als Wit-Rusland ingelijfd wordt in de Russische federatie is het  “Game Over” voor Loekasjenko. Poetin doet wel alsof hij vrienden is met Loekasjenko, maar de Wit-Russische president is gewoon Playmobil voor de Russische president.

Een hek met scherpe punten en daarachter de Europese vlag. Europa is geen Walhalla voor klaplopers, parasieten en islamitische fundamentalisten.
Foto: © Peter-Vincent Schuld


Failliet EU immigratiebeleid

De akkoorden van Tampere gemaakt tijdens de EU-top in Tampere, oktober 1999, voorzagen in een opvang van vluchtelingen in de eigen regio. Van deze akkoorden is in de praktijk weinig terecht gekomen. De opvang en weerhouden van de EU inreizen van vluchtelingen door Turkije is niet meer dan een Turkse miljarden-chantage op kosten van de Europese belastingbetaler. Wil Loekasjenko ook zo’n deal? Het zou hem financieel goed uitkomen. Maar hij heeft de Polen primair tegenover zich en die laten zich niet zomaar doen. 

Als mensen omwille van legitieme redenen heil zoeken in Europa, zoals Afghaanse en Iraanse vrouwen die de islamitisch onderdrukking niet langer meer kunnen verdragen dan ontwikkelen ze hier vaak tot parels van de samenleving.Kijk in Nederland naar Anna Nooshin (influencer), of in België naar Darya Safai (Iraans, tandarts en parlementslid voor de N-VA) en de Afghaanse psychotraumatoloog en absolute schoonheidskoningin Madina Hamidi. Neem de Iraanse hoogleraar rechts-encyclopedie Afshin Elian verbonden aan de Universiteit van Leiden. Allen naar ons gebieden gevlucht en telkenmale tegen het woke-discours opnemend en waarschuwend voor het importeren van ellende.

Mensen  die de vrijheid bij ons niet alleen omarmen, maar ook uitdragen en dat in liefde en betrokkenheid voor onze samenleving. Mensen er zich ook voor inzetten. Mensen die echt wat bijdragen, onze fundamenten van onze samenleving niet alleen ondersteunen maar de fundamenten van onze democratische en open samenleving (of wat daar nog van over is) versterken. Zij verdienen onze bescherming, naastenliefde en omarming.  Maar hoe kom je er achter dat iemand echt wat bijdraagt of wil bijdragen?. Niet door halfzachte, agogische straathoekwerkers bij de screening in te zetten. Vreemdelingenzaken en immigratie dien je onder te brengen in een ordentelijke politieorganisatie zoals de Portugezen en Spanjaarden dat doen. De Dienst Vreemdelingenzaken in België en de IND in Nederland dienen hervormd te worden en onderdeel uit de te maken van respectievelijk de Federale Politie en de Nationale Politie. Zet iemand rustig aan de leugendetector, een goede indicator of iemand de waarheid spreekt. Stel vragen over zijn of haar visie op onze samenleving. Stel vragen over het religieus gedachtegoed. Zet ervaren rechercheurs, inlichtingenofficieren en analisten in ondersteund door betrouwbare vertalers die de gebieden uit eigen ervaring kennen en niet uit de boekjes of wat men denkt over landen te moeten vinden.

Het universalisme is dood en weer kunstmatig tot leven gebracht. Universalisme is een verwerpelijke en gevaarlijke visie op de samenleving. Het is een soort van gutmensch-communisme. Eventueel contrair meegebracht gedachtegoed kent geen absolute gelijkwaardigheid. Integendeel. Iemand die fundamentalistisch islamitisch gedachtegoed er op nahoudt behoort al bij de eerste ronde retour afzender te worden gestuurd c.q. geen toegang te krijgen tot de EU.

Met conomische vluchtelingen c.q. kansloze asielzoekers die qua intellect en/of vaardigheid ook niet verder komen dan manueel Sahara-zandkorrels tellen kunnen we ook niks mee. Maghreb-ellendelingen die zich bij ons ontpoppen tot criminele veelplegers, gewoon laten dobberen op zee of in het prikkeldraad laten hangen. Het is hier geen Wonderland. Als mensen hier om valabele redenen en met een eerlijk verhaal asiel komen aanvragen en ze zijn in te passen in de samenleving op onze voorwaarden dan is er niet veel loos, zolang het de samenleving niet ontwricht.

Nu meer dan ooit heeft onze samenleving nood aan verlichte denkers, verlichte geesten in de donkerte die incapabele bestuurders over onze landen hebben gebracht. besef goed… het woord bestuurders betekent zij die besturen, of het nu een auto, een regering of een Europese Commissie betreft. Met andere woorden de EU is niet het probleem, het bestuur van Europese Unie roept serieuze vraagtekens op!

Geschiedenis

In de regio waar zich nu het akkefietje met Wit-Rusland afspeelt, is deze geschiedenis terug te vinden. Ooit gehoord van het Litouws-Wit-Russisch -Pools Gemenebest van weleer? Zo goed als we Moskou kunnen bezoeken of Sint Petersburg, zo goed zouden steden als Vitebsk en Minsk gewoon bestemmingen moeten kunnen zijn die ons wat leren over het oude Europa waarop ook onze geschiedenis op gebaseerd is. Leer de zaken begrijpen, leer uw geschiedenis en neem kennis van de feiten. Als u dat niet wilt doen, dan mist u veel en heeft u, ik vind het vervelend om te zeggen, eigenlijk geen recht van spreken in het publieke debat. Er is een reden waarom de Polen als het er op aan komt altijd de kastanjes voor een ander uit het vuur halen. Over het waarom, daar komen we in een ander verhaal op terug.