NL Verkiezingen 2019: Politieke discussies en onzin

0
Op de foto, Peter-Vincent Schuld, Hoofdredacteur, beeldredacteur en fotojournalist bij Facts Found, in discussie op een terras in zijn woonplaats Javea foto: Christel Dubos/Schuld
NL VERKIEZINGEN 2019: Politieke discussies en onzin
door Peter-Vincent Schuld
Politiek, een onderwerp waar je met elkaar hartgrondig van mening kunt verschillen. en over kunt discussiëren Scherp, scherpzinnig, maar als het goed is ga je met elkaar, nadien een bak koffie pakken zonder elkaar de hersens in te slaan. Argumenten wisselen, wat is er nou leuker dan argumenten bedenken om je standpunt kracht bij te zetten? Nou wat nog leuker is, is dat de argumenten feitelijk voor het grijpen liggen in de vorm van feiten. Dat een ander vervolgens er overheen lult en de feiten negeert moet je als debater
meteen aangrijpen op er nog eens inhoudelijk “fiks er over heen te gaan”.
.
Debatteren, ik heb het altijd graag gedaan, argumenten bedenken, of laat ik het zo zeggen, de juiste woorden kiezen om de feiten klip en klaar aan te duiden.
.
Volgens anderen, niet dat ik mij er veel van aantrek, ben ik soms te duidelijk en dat maakt me wellicht totaal ongeschikt als politicus. Of het moet toevallig zo zijn dat ik bij toeval president-dictator word van een bananenrepubliek waar er hoognodig behoefte is aan enige losbandigheid, een scheut hedonisme vermengd met een nog grotere scheut “vrijheid blijheid”. Ik verschaf het gaarne. Een land waar ik op koninklijke en ridderlijke wijze zou kunnen zorgen voor mijn onderdanen zonder tegenspraak welke gebaseerd is op non-argumenten en onzin. Een land waarin ik vrijheid van godsdienst zou vervangen door het invoeren van een reli-tax.  Alles in het kader van “God was met u, nu ben ik er”.  Mensen, wat zou het er gezellig worden.
.
Nee even zonder gekheid. Ik zat vandaag even de reacties op de verkiezingen te kijken. Wat bestaat een fiks deel van “bekend Nederland” toch uit een bende zuurpruimen.
Vergeet de zure regen van ooit, als bekend Nederland staat of zit te urineren, heb je vanzelf zure regen. Georgina Verbaan die in reactie op de verkiezingsuitslag “doodeng” twittert, tot en met met misdaadjournalist Kees van der Spek die Baudet wegzet als een racist. Kees, je bent een aardige vent, maar ik heb Baudet nog voor geen seconde kunnen betrappen op feitelijk racisme. Even iets beter nadenken de volgende keer.
.
Dat iemand toevallig bekend is betekent nog niet per definitie dat deze persoon over het intellectuele vermogen beschikt om over grote zaken na te denken.
.
Kijk ik heb er geen behoefte aan om mensen waarmee ik het inhoudelijk niet eens ben te betichten van strafbare feiten die ze niet begaan hebben.
Ik kan eens een sneer uitdelen, of iemand belachelijk maken, zelfs af en toe iemand beledigen, maar daar houdt het voor mij op.
.
Geweld propageren? Never! Denkt u dat ik alleen politiek gelijk gestemden in mijn vriendenkring heb zitten? Ik hoor het u al zeggen “Heb jij vrienden dan?”
Ja, die heb ik en ik verbaas me er zelf ook over. Een deel van die vrienden zijn het met mijn politieke overtuigingen absoluut niet eens en dat mag, maar dat verandert niets aan deze lange en met heel mijn hart gekoesterde vriendschappen.
Ik hoor het u al weer zeggen; “Heb jij dan een hart Schuld?”
Nee die heb ik uitgeleend aan een hartpatiënt, nou goed?
.
Ook onbekend en onbetekenend Nederland had ook een mening. Zo is er een zekere Corné Hanssen werkzaam bij  de universiteit van Utrecht die reageerde op Facbook met het bericht “Volkert, waar ben je?” De man bood later online zijn excuses aan. Ik zal er mijn schepje maar bovenop doen, duidend op deze Corné. Heeft iemand het telefoonnummer van een rattenvanger?
.
Het bevestigt in enige mate wel het beeld dat Baudet schetste houdende dat universiteiten linkse bolwerken zouden zijn, en dat de kinderen op school links geïndoctrineerd worden door de leerkrachten, terwijl het onderwijs neutraal dient te zijn. Nee, die door de docenten geëiste salarisverhogingen voor leerkrachten doen we maar even niet. Verdienen ze niet.  “Links lullen, rechts vullen” noemen we dat. Er zal vast en zeker genoeg hout zitten tussen de opgespaarde biomassa, zodat er voor iedere leerkracht wel even een houtje is om op te bijten.
.
Enfin er deed een ouderenpartij mee, genaamd 50plus, er deed een allah-tonenpartij mee, genaamd Denk ( ik zie alleen het verband niet tussen kunnen denken en Allah)
Valt mee dat er geen Transgenderclub meedeed. Hoe zou je zo’n partij nou moeten noemen? Ja, ik weet het, de Partij van de Omgekeerde Kant onder leiding van
Joe Cameltoe, gevorderd transseksueel. Ja, mogen we er alsjeblieft een beetje mee lachen? Sommige mannen laten zich ombouwen tot vrouw, sommige vrouwen laten zich ombouwen tot man en sommige vrouwen worden vanzelf een nijlpaard. Mij maakt het niet uit, vind het allemaal best. Oh ja, ik ben de corpulente medeburger vergeten. Hoe kan ik dat nou toch doen in deze inclusieve samenleving? De RKB partij (Reet Kamerbreed), of een partij voor milieubewuste mensen die een maagverkleining hebben gehad; De “Plastic Obesitasje 15 cent partij”.
.
Pff, ik word toch zo moe van die politieke correctheid. Wist u dat migratie trouwens ook slecht is voor het klimaat? Hoe meer mensen Nederland en België binnengehaald worden, hoe groter de C02-uitstoot in deze landen wordt. Daar kunt u om lachen, maar het is wel een feit.
.
Ook terrorisme verhoudt zich slecht tot het klimaat.
Denkt u nou echt dat een een salafist denkt aan het milieu en alleen op het publiek inrijdt met een auto als deze op elektriciteit rijdt?
Of dat een zelfmoordterrorist zijn ontstekingsmechanisme laat werken op zonne-energie? Zou er iets bestaan als de  klimaat-neutrale terrorist?
Denkt u dat een tramschutter zich druk maakt over het fijnstof dat vrijkomt bij het leegschieten van zijn blaffer?
.
Kortom, over tot de orde van de dag. Geen dromen, verzinsels en sprookjes maar dealen met de realiteit. Het eerste klimaat waaraan gewerkt moet worden is het veilig leefklimaat voor de burger. Punt.