Opinie: Inclusieve vernedering; Weg Gouden Eeuw….verloren tijd

0
1336
Onze Nederlandse historie, huis Bergh te 's-Heerenberg Foto: © Peter-Vincent Schuld

door Bernd Timmerman

Het Amsterdam Museum gebruikt de term Gouden Eeuw niet meer. Volgens conservator Tom van der Molen worden door het gebruik van de term ‘de vele negatieve kanten van de zeventiende eeuw als armoede, oorlog, dwangarbeid en mensenhandel’ genegeerd.

De collaboratie kent geen grenzen.


Het boeit u niet, u haalt de schouders op.’Ach’, denkt de Goede Burger ‘het zal mijn tijd wel duren’


Waar is de tijd doorgeslagen naar waanzin?


Eenzijdig gekeken.

Het evenwicht is weg.


Alles eigen is fout, de andere culturen zijn geweldig,  blank staat voor dader, zwart is slachtoffer, Europa voor overheersing, Afrika is foutloos, autonomen discrimineren, allochtonen zijn slachtoffers,

Christenen zijn uit, moslims zijn in, topless is ordinair, boerka is vrijheid,  dierenwelzijn is luxe, onverdoofd slachten de norm, dag Kerst, hallo Offerfeest, de (inter)nationale omkering vindt plaats.


Mag het iets redelijker? Met iets meer kennis.
Cultuurrelativisme en cultuurvernietiging, een vorm van erfgoed-genocide.
Hollanders van de GoudenEeuw wordt Groepsportretten van de zeventiende eeuw omdat het AmsterdamsMuseum de inclusiviteit wil bevorderen oftewel politiek correcte domheid.

Monument voor de West Indische Compagnie in New York, wat eens Nieuw Amsterdam heette, zie het Amsterdamse stadswapen
Foto: © Peter-Vincent Schuld


Ook inconsequent: de zeventiende eeuw, dat is de christelijke jaartelling. Ach wat sneu.

Monument voor de West Indische Compagie, grondleggers van New York wat eens Nieuw Amsterdam heette Foto: © Peter-Vincent Schuld


De Gouden Eeuw in de ban, net zoals het Christendom, Zwarte Piet, Kerstmis, de Gouden Koets, de Europese Cultuur, de Helden uit het Verleden, de Straatnamen in het geheugen, en meer.

Standbeeld voor de Nederlandse zeeheld Michiel de Ruyter in Vlissingen
Foto: © Peter-Vincent Schuld


Straks bestaat onze geschiedenis alleen nog uit opgelegde schande.
Welkom Blanke Erfzonde.
Is dit inclusie?Het samenleven met anderen?
Het verstand is verloren, de lafheid is geboren en de overgave is voltooid. 

Rampspoed voor de Ratio.


Onbegrijpelijk. Krankzinnig.


Misschien is mijn kennis als historicus en socioloog  verouderd en moet ik naar de Universiteit van Politiek Correct Onwetend Gedrag.


Ach ik ben een oude witte man.Mijn tijd zal het wel duren.


De Aanslag heeft plaatsgevonden.


Wat deed jij opa in de 10’s van de 21ste eeuw?


Ik vocht voor het goede doel. In moeilijke omstandigheden. Gelukkig waren wij met wel 50 bevlogen genderneutrale hoogethische kameraden.

Eerst streden wij tegen mensen die hun gezicht zwart maakten om kinderen te plezieren. Het witte tuig. Zo hebben we een probleem gecreëerd als een surprise-pakje op een dronken avond.


Daarna drukten wij stiekem zwarte piet chocholade-figuren in supermarkten de kop in.Niet met gevaar voor eigen leven.
In onze kamertjes hingen posters van Sylvana toen zij nog mooi bewoog op muziek en als VJ aan sterren vragen mocht stellen. Ach wat is SS van onze beweging toch een groot politica. 

Met politiek correct kanonnen wordt de geschiedenis van Nederland verkracht. Dit middeleeuws exemplaar te Ruurlo doet er niet aan mee.
Foto: © Peter-Vincent Schuld


We gingen naar collegezalen om te luisteren naar de Wekker van Gloria die ons deed inzien dat witte onschuld nooit heeft bestaan maar de erfzonde wel. De geschiedenis van blanke duivels is in genen verankerd.
Sunny maakte prachtige propagandafilms om onze boodschap van irrationaliteit en vermeend slachtofferschap te verspreiden.


De publieke omroep werd de geheime open staatszender van de onzen waar de denkbeelden zich deden verspreiden naar commerciëlen en zo naar het onverschillige volk van de lafheid.


De kranten gaven ons buitenproportionele aandacht zodat werkelijk leed naar achteren verdween. Framing is een zwarte kunst.
Met z’n allen joelden we hard als de VOC Gouden Koets langskwam met afgrijselijke beelden van slavernij.


Bekende Nederlanders trokken oude NSB kleren aan om steun te betuigen met hun handtekening of kruisje. Ja zij waren een beetje bang en een beetje dom.


Niet vergeten, kleinburger van mij, dat wij standbeelden hebben beklad en met de keiharde leus kwamen dat deze neo-koloniale foute beelden naar de sloop gingen.

De Nederlandse vlag blijft waaien op het stadhuis van Middelburg.
Foto: © Peter-Vincent Schuld


De straatnamen en tunnels met namen van witte uitbuiters waren natuurlijk ook een doelwit van ons, kleine heilig goed geboren kind uit slachtoffers van 400 jaar geleden.


Ook kwamen er bordjes bij alle vreselijke blanke schilderijen van een ver verleden. 


We keken met onze morele blinde ogen naar het verleden en we keken alleen vanuit ons idealistisch kleinburgerlijk standpunt.


Ons hoogtepunt was de aanslag.  


Niet op Hitler, Stalin, Mao of een andere dictatuur, maar op de grootste foute mensenhandelaat van de lage landen.
Sinterklaas werd ons doelwit, mijn regenboogkind. 
De man met de baard die zou sneuvelen in onze orthodoxe fundamentalistische vreedzame glorieuze strijd tegen de witte overheersing.


Witte mensen lieten uit solidariteit ook hun huid zwart of bruin tatoeëren, een daad van heroïsch verzet.


Ja, je opa was een held, Kwamu Nikamo Salamu, zoals je nu wel weet.
‘Is het waar Opa dat we door jou nu op 5 december de bevrijding vieren die het witte tuig eerst altijd op 5 mei deed feesten?


Dat klopt Kwamu, 5 december is de dag van de bevrijding. Met de aanslag op Sinterklaas werden alle zoete en lieve kinderen in het heerlijk hemelrijk op aarde gebracht zonder foute koetsen, stoute standbeelden, kwade  straatnamen, slechte schilderijen, zwarte pieten en een witte racistische fascistische Sint.


De media, onafhankelijk, links en progressief hebben ervoor gezorgd dat wij, een kleine minderheid, onze dwang wil konden opleggen aan een redelijk denkende meerderheid.


Door ons extatisch ondemocratisch fanatisme en hard geschreeuw in wanen konden we alle werkelijke problemen bij1 op een grote hoop van nihilistische kwats gooien. Om mee te janken in een golf van hysterie.
Het onteren van zwarte piet met politiek correcte steun van schijnheiligen heeft uiteindelijk geleid tot deze prachtige dictatuur van het Goede.
Vergeet nooit Nikamu Salumu jr dat de wereld alleen door mensen met grote bekken, die zeggen het morele gelijk te hebben, kan veranderen in een dystopie.  


Omdat we de utopie van gelijkheid, solidariteit  en broederschap hebben verkracht door voor niet fundamentele zaken te strijden.
Zonder compromissen te sluiten en zonder te luisteren in dialoog. Dat geef ik je mee. Stel geen vragen maar oordeel vanuit je beperkte denken. Ontdek niet maar neem een standpunt in en vecht tegen molens die je ziet.
God bestaat en heeft wel een kleur. Onze kleur, ons denken, onze idealen en onze strijd.


We leven doodeng in de dictatuur van de Grauwe Eeuw.
Heil ons. De tirannie van het Onredelijke Gelijk.


Discriminatie, seksisme, racisme, speciesisme, armoede, honger, geweld, dierenleed, huiselijk geweld, kinderporno, mensenhandel, moderne slavernij, milieuontwrichting, klimaatcrisis en ziektes bestaan nog steeds maar Godzijdank ons zijn zwarte piet en sinterklaas winterklaar met de Gouden Eeuw gestorven.


Cultuurverlies is een soort van collectieve dementie.

De trots: Het indrukwekkende stadhuis van Goude stammende uit de vroege middeleeuwen, op palen gebouwd. Foto: © Peter-Vincent Schuld


De Totale Overgave aan de Politieke Correctheid, de Lafheid in veel Vormen van Slaafse Onderwerping, de Verkrachting van Identiteit, het Verwerpen van Historie, de Waan van de Dag in het Moderne Gesticht van Multi Falend Land, het Neerknielen voor de Grote Bek van een MinderHeid, de Omarming van Ontbrekende Argumentene, de Keuze voor Herschrijven van Geschiedenis met Gebogen Hoofd, de Liefde voor de Witte Erfzonde als Klappende Gesel op een Land, een Volk een Verleden, de Collectieve

Amsterdam en de grachtengordelwaanzinnigen brengen Nederland in een cultuurhistorische winter
Foto: © Peter-Vincent Schuld

Waanzin van BDSM slaven in NSB jassen onder Bezetting Levend, de Terugkeer van een Nieuwe Religie met Dogma’s, de Strijd gewonnen door de Intolerantie, de Kennis in de Zee van Denkloosheid gegooid, de Zusters en Broeders  vermoord om Ons te laten Penetreren, het verachten van degenen die voor Onze Vrijheid stierven, het Minachten van Voorouders, het Kussen van Bezetters, de Deken van Irrationaliteit, de Liefde voor de Spugende Lieden die Eigen Verleden wel mogen Romantiseren,  de Angstige Selectieve Blik om niet op Buitenlandse Eer te lopen, het Aantrekken van de Fluwelen Handschoenen met Zelfkastijding, het Vertrappen van Ironie en Zelfspot, het Verkopen van een Volk dat Rechten heeft, de Gewoonte om Emancipatie voor Mens en dier in de Ban van Fundamentalisme te werpen,de Blik op de Ander die Alles mag Zeggen over het Land waarin zij het Goed hebben, de Cultuur Verbranden op knieën van Verslagenheid.


De Gouden Eeuw bestond en Bestaat.Amsterdam is helaas Verloren Tijd.
Als ik iets bem dan is het een Hollander die net als ieder lid van ieder Volk recht heeft op een eigen Historie met Prachtige en Duistere Kanten.


Dit is Nederland, Ons Gezamenlijk Land, om Trots op te Zijn.
Wie de Geschiedenis Verwerpt heeft geen Toekomst.


De Dommen, de Laffen, de Onverschilligen, de Naïevelingen en de Kwaadaardigen hebben de Publieke en Politieke Macht in Handen.
Ik Weiger echter mij over te leveren aan de Tirannie van de Politieke Correctheid en ik weiger mijn hoofd te buigen voor Laffe Tirannen.

Nederlandse cultuur en historie: Volendamse klederdracht
Foto: © Peter-Vincent Schuld


Leve Holland, Leve Nederland. Leve de Historie Leve de Toekomst


Een Historicus en Socioloog die ziet dat veel verloren is in de eeuw die nooit Goud zal Zijn.


En Neen, ik bem noch rechts,  noch populist, noch een hekel hebbend aan andere kleuren of ismen of wat dan ook, echter zelfdestructie van Cultuur, Vrijheid en Identiteit is voor mij een Brug van Onbeschaving te Ver.
Dit is een Vrij land met een Rijk Verleden.Daar mogen We Trots op Zijn.