Over Tesla: Wilt u een elektrische auto? Nee, doe mij maar de elektrische stoel.

0
1692
Een voertuig van Tesla in eigen dienst (Tesla Mobile service) IN Den Haag, Nederland Foto: © Peter-Vincent Schuld

door Peter-Vincent Schuld

Persoonlijk heeft uw redacteur niets met elektrisch  rijden. Ik ben er geen fan van. Misschien komt het omdat ik de geur van diesel bij het tanken zo aangenaam vind.  Zo zijn er nog heel veel autorijders die er niet aan moeten denken om elektrisch te gaan rijden.

Vestiging van Tesla in Tilburg, Nederland
Foto: © Peter-Vincent Schuld

Maar wat ik vind is in deze is niet zo belangrijk. Feit is dat stekkerautomerk Tesla “booming is”. Want zonder Tesla “hoor je er niet bij”. Waar je dan bij zou moeten horen is mij  een volslagen raadsel, maar enfin. Er moet gezegd worden dat Tesla een gigantisch goede marketing heeft qua naamsbekendheid.

Vestiging van Tesla in Tilburg, Nederland
Foto: © Peter-Vincent Schuld

Niet dat je overal een Tesla ziet rijden of ziet staan. Maar toch. Tesla “does it” in de ogen van de zichzelf verklaarde afsluiters van het olie- en gas tijdperk, die we maar de aanduiding  “elektrocuteur testamentair” zullen meegeven. Nee, Elon Musk, de man achter Tesla hoeft niet te  balen als een stekker. Hij is inmiddels de rijkste man ter wereld en het is hem van harte  gegund.

Een Tesla aan de laadpaal in Vught, Nederland
Foto: © Peter-Vincent Schuld

De beurswaarde van Tesla overtreft een fors aantal gekende autoproducenten bij elkaar. Tesla zit qua beurswaarde zeker in de lift nu het koersdoel van diverse banken waaronder Oppenheimer nu boven de 1000 $ terecht is gekomen en de actuele waarde van 700$ reeds gepasseerd is.

Tesla oplaadpaal bij Hotel Beveren, België
Foto: © Peter-Vincent Schuld

Tesla heeft voor het eigen merk duchtig geïnvesteerd in laadcapaciteit onderweg , parallel aan de veelal gesubsidieerde laadpalen. Of we er nu aan willen of niet ,Tesla is hot. Elektrisch rijden is “hot”. Dat vertaalt zich in beurskoersen en wordt veelal aangevuurd door ongelofelijk slimme marketingtechnieken van autobouwer Tesla. Met iedere publiciteitsuiting bedient het bedrijf twee doelgroepen te weten de potentiële afnemers van de voertuigen maar ook de belegger die rendement wil zien op haar of zijn aandelen.

Beeldmerk van General Motors / Chevrolet op gebouw in Hazeldonk, Nederland
Foto: © Peter-Vincent Schuld

Het Amerikaanse General Motors heeft zich eveneens geworpen in de strijd om de gunst van de koper nadat eerder kwaliteitsmerk Volvo zich opwierp met boute uitspraken van de CEO dat wat hem betreft conventionele auto’s op die rijden op fossiele brandstoffen op termijn verboden zouden moeten worden.

Beeldmerk Tesla op vestiging in Tilburg , Nederland
Foto: © Peter-Vincent Schuld


Maar… de koersdoelen liggen dermate hoog en de hype rond elektrisch rijden is dermate groot dat het ook wel eens kan leiden tot oververhitting van de markt. De facto valt er nog veel winnen op het gebied van actieradius en dus de batterijen en daarmee samenhangend de toevoer van grondstoffen voor deze batterijen.

Tesla oplaadpunt in Murcia, Spanje
Foto: © Peter-Vincent Schuld

Maar oververhitting van de markt kan ook leiden tot afbranden. Immers wat als de koersen ineen storten? Wat als het vertrouwen in Tesla om wat voor reden ineens daalt? Wie herinnert zich nog de eerste internethype met enorm hoge beurskoersen en daarna een stevige terugval.
Ja, elektrisch rijden heeft een toekomst, dat is zeker niet te ontkennen. Oververhitting van beurskoersen zijn even leuk, maar er zijn altijd verliezers die hun winst in rook zien opgaan. Dus enige voorzichtigheid op de beurs is altijd geboden.