Rechts gepraat, aanslag eigen schuld (volgens sommigen)

0
636
RECHTS GEPRAAT, AANSLAG EIGEN SCHULD (volgens sommigen)
door Bernd Timmerman
Frank Magnitz, een landelijk politicus van het rechts-populistische Alternative für Deutschland, is in Bremen zwaar mishandeld bij een aanval. Drie gemaskerde personen sloegen hem neer met een balk en sloegen en schopten vervolgens op de politicus in.
.
Hoewel er een breed gedragen afkeur is van geweld tegen politici valt op social media te constateren dat er de bekende begrijpende verklaringen komen.

POPULISTEN VRAGEN ER ZELF OM

Er is een tijd geweest, en nu nog steeds in delen van de wereld,  waarbij vrouwen die slachtoffer werden van aanranding of verkrachting toch in de publieke beklaagdenbank kwamen.
.
De te korte rokken, de hoge hakken, de verleidelijke lach zijn dan aanleidingen om het wangedrag van de man, die ver over de scheef gaat, te verklaren en soms zelfs goed te praten.
.
Daar waar het politieke aanslagen betreft of welk geweld dan ook tegen politici of voorlieden van organisaties is de kleur van de ideologie mede bepalend voor de maatschappelijke onvrede
.
De aanslag op de Centrumdemocraten in Kedichem (1986) leidde niet tot een massaal protest. Was het gegaan om de PPR, PSP of D66 dan waren er andere taferelen geweest. De aanslag op Janmaat en zijn partij werd als een uit de hand gelopen protest gezien.
.
Het kamerlid Wil Schuurman verloor een been en belandde in een rolstoel.Janmaat en Schuurman waren niet alleen objecten van politiek negeren, de vrouw met één been was zelfs slachtoffer van politiek getreiter van haar collega’s in het parlement.

PIM EN THEO: DADERS EN SLACHTOFFERS

Wie de twee grootste misdaden van de eerste 20 jaar van de 21ste eeuw bekijkt ziet ook hier dat er naast massale verontwaardiging en verdriet bij één deel van de samenleving ook op zijn zachts gezegd ‘begrip ‘ was bij een ander deel. Misschien zelfs opluchting of waardering. Als een ouder dat tegen zijn kind zegt dat hij het niet mag doen, terwijl er toch een glimlach op het gezicht verdwijnt.
.
Zo is RTL Boulevard al maanden in rep en roer, terecht natúúrlijk, dat hun misdaadverslaggever bedreigd wordt en de studio daardoor moet mijden.
.
Maar er is geen woord te veel besteed aan de al jarenlange publieke opsluiting van Geert Wilders. De politicus die in bunkers leeft met bewaking maar het volgens links en progressief Nederland ook wel erg bont maakt.
.
De in elkaar geslagen AfD politicus is slachtoffer en dader, de stempels die hij krijgt van de groepen die de morele normen bepalen. Niet de wet is leidend, maar de linkse moraal. Wie binnen de wet gebruikt maakt van vrijheid om te spreken kan nog steeds beschuldigd en besmet raken door de term uitlokking van geweld.
.
Vrouwen in korte rokken zijn gewaarschuwd voor mannen die geen zelfbeheersing hebben. Uitlokking.
.
Rechtse en conservatieve mensen hebben het blijkbaar aan zichzelf te danken wanneer zij door lieden met hoge moraal en geringe zelfdwang in elkaar worden geslagen. Wederom uitlokking.
.
Zo meten mensen met twee maten.