RTL DEBAT NL STATENVERKIEZINGEN 2019: SO YOU THINK YOU CAN RIVERDANCE

0
280
Statenverkiezingen 2019: In feite gaat het om de zetelverdeling in de Eerste Kamer, zoals hier op beeld foto: © Peter-Vincent Schuld
SO YOU THINK YOU CAN RIVERDANCE
door Bernd Timmerman
Afgelopen donderdag keken weer heel veel echo bla bla bleh bleh echo stemmers naar het RTL programma dat zo’n succes is onder zetelaanbidders.
.
De Formule van John is gebaseerd op oude talentenjachten.
.
The Voice Kids werd gewonnen door een leuk knulletje die I Did It My Way zong. Rob hees zich in het pak van oudoom Alexander en deed vooral studenten een traan in hun bier vallen. Na afloop weer de korte broek aan.
.
Idols leverde een verwachte winnaar, daar Jesse – ik dram sneller dan mijn schaduw – een perfecte klimaatneutrale moonwalk deed waarbij kinderen na afloop een verwenning ontvingen in de vorm van een lekkere groene lolly.
.
Popstars: The Rivals kreeg de finale waar een ieder achter de borreltafel  met zijn hand in de broek op heeft gewacht. Geert en Thierry gaven een rap waar de vonken vanaf vlogen als in oude dark rooms waar de Professor zijn vingers bij zou aflikken. Ze sloten af met een duo fast hip hop act om te laten zien dat populisme best modern is, ook in minder klassieke tijden.
.
Lilian rockte, in Provincie Got Talent, als haar vader op oude nummers van de cult band Mao en was de enige die nog iets van een sexappeal liet zien in een loze woordenzee van donkere pakken. Ze zong echt en heel Oss en Omstreken in Polderland hoopt op een lange mars doorbraak in Den Haag.
.
Sybrand bracht het Evangelie van Slinkse Christenen en andere ongelovigen prachtig naar voren in Starmaker waarbij hij liet zien dat je de Aarde gewoonweg wel goed kunt verneuken als priesters die bezig zijn met het verspreiden van zaad.
.
Op zoek naar Jezus, de nieuwe musical, leverde de winnaar Gert-Jan op. Hij liet zien dat hoge noten niet altijd vals hoeven te klinken in een schijnwereld zonder het CDA.
.
Helaas, Lodewijk wilde ook weer graag meedoen. Maar X- factor is nu eenmaal iets te hoog gegrepen voor een Judas die als sociaal-democraat is verkleed. Zijn recht in de camera kijkend betoog in Andre Hazes stijl over zorg voor alles met een vlieger in de lucht was over de top.
.
Klaas deed een persiflage van The Winner is… waar hij een bijna perfecte parodie van zichzelf liet zien en ook nog een goochelact tevoorschijn toverde waarbij hij zijn hart uit het lichaam deed verdwijnen om deze in een lege gasbel terug te toveren.
.
Over het toneel kwam nog even een dogmatische nudist vliegen in Eva Kostuum die de Beste Singer Songwriter werd met andermans fake veren zonder compromissen te sluiten en zo via de achterdeur weer verder vloog. Dag Marianne. Over de muur.
.
Nadat Sylvana The Next Poptalent won als Josephine Baker, tijdens de witte mensen illusie over zwarte Piet kwamen de drie tenoren  een act geven van ongekend geil niveau. Henk, Kees en Tunahan zongen als The Band is een Nashville medley waarbij zij de kleren aanhadden van YMCA op een boot in de grachten van Amsterdam.
.
Tot slot het Hoogtepunt. Allemaal stonden zij daar, op het podium, om nog een keer de armen stil te houden bij het niets doen. De voeten en benen bewogen bij So You Think You Can Riverdance. Stijf als hun glimlach,  gemaakt als een pop en glad als een aal.
.
Ach was het maar een final performance dachten velen.
#verkiezingsdebat #RTL

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here