Thalys: Rechtstreeks vanuit Nederland naar Disneyland en vliegveld Charles de Gaulle

Peter-Vincent Schuld

Het is er door. Vanuit Nederland kunt u vanaf volgend jaar rechtstreeks met de Franse hoge snelheidslijn Thalys naar Disneyland Parijs (Marne-la Vallée-Chessy) maar ook naar het Parijse vliegveld Charles De Gaulle. Een ritje naar Disneyland Parijs neemt dan nog amper 3,5 uur in beslag. Zo maakte NS Internationaal gisteren bekend.

Een ritje met de Thalys naar Parijs was al erg populair. Afgelopen jaar maakten 7 miljoen reizigers gebruik van het snelle treinverbindingen.

disneyland-parijs
Disneyland Parijs foto © Peter-Vincent Schuld

Voor Nederlanders die graag naar Disneyland Parijs willen maar het de reis per auto niet zien zitten, maakt deze nieuwe rechtstreekse verbinding de bestemming een stuk aantrekkelijker. Het zelfde geldt voor wie bestemmingen wil aandoen vanaf het vliegveld Charles de Gaulle de niet rechtstreeks bediend worden vanaf Schiphol.

Wel zal de de sinds 2014 bestaande verbinding met het Noord-Franse Lille worden opgedoekt. De rechtstreeks verbinding kende te weinig gebruikers.
Reizigers die nog steeds per trein willen reizen zijn onder meer aangewezen op de rechtstreekse verbinding vanuit Antwerpen via Gent en Kortrijk naar Lille.

Thalys heeft bekend gemaakt dat het 200 miljoen Euro gaat investeren in het renoveren van haar treinstellen.

NS Internationaal werkt intussen ook aan aansluitende verbindingen met hogesnelheidstreinen die naar het Zuiden van Frankrijk rijden.
Met het verbeteren van verbindingen die verder gaan dan het Noorden van Frankrijk hoopt Thalys een aantrekkelijk alternatief te bieden voor de auto en het vliegtuig.